Miten ihmeessä tarkenen talvella?

Ulkona on 12 astetta lämmintä, meillä sisällä 20 astetta. Olen sulkenut kaikki muut ikkunat, vain olo-makuuhuoneen ikkuna on rakosellaan tuuletusta varten ja kylpyhuoneen ikkuna on vielä rakosellaan - se on aina kesät auki rakosellaan.

Olen palellut jo monta päivää, siitä huolimatta, että jalassa on villasukat ja pitkät verkkarit ja päällä fleecetakki. Nyt laitoin takin alle jo ohuen pitkähihaisen paidan. Silti on viileää.
Miten ihmeessä tarkenen talvella? Lämpökynttilöitä olohuone täyteen?

No, lämpeneehän meillä, kun patterit saadaan kuntoon, nyt ne on tyhjänä vedestä, kun niiden ne on korjauksen alla, ihmettelen vaan kuinka kauan se kestää. Ilmeisesti termostaatit on tilattu jostain... Maailman laidalta ja niitä vasta tehdään *huokaus*

Kohta on laitettava kämmekkäät käteen, kun kädet on jatkuvasti kylmät. Käsitöiden tekeminenkään ei oikein suju, kun kädet on kylmät. 😩

Poika soitti äsken ja kyseli neuvoja pakastimen sulatukseen, uunin pesuun ja ikkunan pesuun. Huomenna on edessä muuttokuorman ajaminen isän kanssa Vaasaan. Kauhean kauas.

Onneksi on puhelimet.

Kommentit

 1. Musta aina tuntuu tässä just ennen lämmityskauden alkua, että on hurjan kylmä ja ite koko ajan jäässä. Voiskohan se olla sitä luihin ja ytimiin ulottuvaa viileyttä jonka lämmitys, vähäinenkin, sitten pyyhkii pois?

  Toivotaan ainakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kylmä kun AM:kin on laittanut villasukat jalkaan :D
   Ja kun normaalisti meillä on lämmintä 23-24 (oikeasti ihan liikaa) ja nyt tosiaan vaan 20, niin tuntuu tosi kylmältä.
   Ja tietysti tää sohvan nurkassa liikkumattomana istuminen. Eli kyllähän näitä syitä on... Jos tekis jotain, niin ois lämpöisempi....
   Mutta se on totta, että näin syksyn kynnyksellä, kaikki viileys menee luihin ja ytimiin ja tuntuu jumittuvan sinne.

   Poista
 2. Eilen oli mullakin (uudet!!) villikset jalassa kun tuo kylmyys tuli niin äkkiä, ei ole vielä pattereissa pöhinää eikä tarvi ollakaan. Pyörällä oli kylmää viilettää, tänään laitoin enempi vaatetta päälle ja hanskat käteen, jo vain oli lämpöisempää ajella. Ilmastonmuutoksen piti tuoda lämmintä pohjoisen perukoille vaan kuinkas kävi, sää on arvaamaton kuin Trumppi! =)
  Harmittaa kun ei ollut kolikon kolikkoa taskussa tänään kun katsastin kävelykadun kirppistapahtuman, siellä oli toooodella söötti kivinen pöllö, olisin ostanut eräälle ;) lahjukseksi...elämä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on meillä kaikki lävet kiinni - kylppärin ikkunasta on otettu ötökkäverkko pois ja ikkuna laitettu kiinni. Enää vain tuuletetaan aamuisin.
   Ja nyt ootellaan poikia tuomaan termostaatit pattereihin ja laskemaan vedet takaisin, jotta lämpenis samaan tahtiin kuin ulkona viilenee :)
   Sus' on kyllä ajattelevainen ystävä :) - ajatuskin lämmittää!

   Poista
 3. Possulla on paraikaa ulko-ovi selällään, kun tuulettaa pois kaalinkäryä. Ei palele yhtään. Eilen illalla Possulla oli paha aavistus. Piti kokeilla patteria. Ei voi olla totta, siinä on jo lämpö päällä! Possu käänsi patterin pois päältä, että saa nukuttua. Possun mielestä 20 on ehdoton maksimi makuuhuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Possuhan on varsin kuumaverinen!
   Mutta totta on, että makuuhuoneessa saa olla viileämpi, meillä vaan kun on makuuhuone ja olohuone samaa tilaa - ovat aikanaan olleet omat huoneensa, mutta edellinen asukas on kaatanut seinän niiden välistä pois, varmaan ollut ruokailutilana tms. tuo meidän "makuuhuone".
   Meillä se on siis makuuhuone, kun aikanaan tähän muutettiin, tuo yksi huone annettiin Pojan huoneeksi ja kun hän sitten muutti pois, siitä tulikin meidän muka-työhuone = askartelu- & rojuhuone :) Jota yritän välillä siivota, huonolla menestyksellä tosin.

   Siis, nyt on koko olo-makuuhuonesysteemi turhan viileä ja sitten kun tulee lämmöt takaisin, on makuuhuoneen puoli turhan kuuma.
   Ja Pöllö nyt ei tiedä muutenkaan onko kylmä vai kuuma vai mikä...huoks. ;)

   Poista
 4. Ajattele, kävin saunasta uimassa piha-altaassa tänä iltana ja altaan vesi oli vain kymmenasteista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niiiin kylmältä :) HRRRHRHRHRHRHRH

   Kaukaiselta ja jäiseltä tuntuu ne ajat, kun töihin kävellessä kävin aamuisin pulahtamassa avannossa ja sitten jatkoin matkaa työpaikalle suihkuun :D :D

   Poista
  2. Talviturkki heitetty heinäkuussa.....2010, avantoon ei sutta saa kirveelläkään! Tosin kuulemma tekee todella hyvää mut mä olenkin vanhemmiten tullut ihan lapaseksi, mitään voi tehdä kun mukavuus edellä pitää mennä=)

   Poista
  3. Hih...anoppi on aina ihan kauhuissaan kun "juoksen" jouluaattona saunaan ja takaisin lumessa paljain jaloin :)
   Tai no, enäänhän mä en juuri saunassa käy, tää Riesanhan pahus kun haittaa sitäkin. Mutta kyllä mä ensi jouluna, jos vaan on lunta ja sauna tarjolla, aion niin tehdä :D
   Avanto tosiaan tekee hyvää; eka kertaa ja se kastautuminen on pahinta. Ei kun avantoon vaan Sus' ja muut!

   Poista
  4. Avanto kuulemma tekee sen olon, että avannossa käynnin jälkeen ei palele koko loppupäivänä. Possu kävi yks talvi säännöllisesti viikottain avannossa, mutta sille tasolle ei koskaan päässyt. Avannon jälkeen paleli, vaikka Possukin teki sen ohjeen mukaan, että viimeksi käydään avannossa, ei saunassa. Nää kokeneet avantouimarit teki kuitenkin melkoisen vaikutuksen Possuun. Ihan uskomatonta, että jäivät uinnin jälkeen vielä uikkareissa istuskelemaan ulos pakkaseen, ihan kuin kesähelteellä aurinkoa ottamaan.

   Poista
  5. Meidän avannolla ei ollutkaan saunaa, pelkkä suihku vain ja sieltäkin tuli viileää vettä. Ja sitten kun käveli vielä pari kilometriä töihin, niin tuli kyllä lämmin. Ja sitten kuumaan suihkuun ja kuuma teemuki työpöydälle töitä aloittaessa - ja tuskanhiki loppupäiväksi ;)

   Poista
 5. Elimistö tottuu sitten siihen kylmään, kun aikansa harjoittelee. Minä kyllä tykkään lämpimistä huoneista, kun haluaisin kotona olla vähillä vaatteilla. Meillä on nyt patterit aavistuksen haaleita. Ei se sinänsä lämmitä, mutta poistaa sitä kosteaa koleutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, saisi tämän kosteuden pois, sen verran on kuitenkin satanut, että sellainen aavistuksenomainen kosteus on hiipinyt kotiin.
   Lienee parasta kaivaa sähköpeitto esiin... Ja iltaisin Kalle lämmittämään peti ennen nukkumaan menoa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)