Kaunis kotimaamme - Susannan "vinkistä" vanha tarina Punkaharjulta

Susanna Maalta kertoi, että CNN:n tekemässä listauksessa on yhteensä50 luonnonihmettä ympäri maailmaa ja Savonlinnan kupeessa oleva Punkaharju on listalla sijalla 44.  Ei todellakaan turhaan! En ole käynyt katsomassa listaa, mutta veikkaan, että vähän korkeammallekin olisi voinut päästä 😊😊

Minullakin on muistoja Punkaharjulta - arvaatte varmaan minkä puitteissa. Nii-in, se Suomi Meloo. Se on oiva tapa tutustua upeaan maahamme, pitkin ja poikin ja ympäri ja ämpäri, vaikkei aina ihan kaikkiin nähtävyyksiin ehdikään tutustua. Mutta voipahan sanoa, että tuolla olen käynyt ja tuolla meillä kävi muuten niin, että...
Punkaharjulla olen kerran syönyt yhtä parhaimmista makkarakeitoista; valitettavasti mökissä vaan ei ollut mitään mistä syödä sitä eikä sillä kertaa ollut mukana varsinaisia retkeilytarvikkeita, mökissä/huvilassa kun PITI olla kaikki. No, kaksi meistä lähti kylältä etsimään kertakäyttölautasia. Kuvitelkaa, silloin, nyt en tiedä, kylällä oli kolme kauppaa, eikä yhdessäkään ollut syviä kertakäyttölautasia!!
Vaan mitä tekee nälkäiset "pelle pelottomat": ostettiin riittävästi pieniä (400g) foliovuokia :D Niistä oli ihan hyvä syödä toisen valmistamaa keittoa - aina kun joku muu tekee ruokaa, se on hyvää, syö sitä mistä kiposta/astiasta tahansa :)

****

Jos viisi vuotta sitten olisin tiennyt sen, mitä tiedän tänään, olisin sanonut kaikille läheisilleni
"olet rakas". Halannut. Soittanut. Laittanut viestin. Mutta eihän sitä - onneksi - tiedä etukäteen.
Seuraavana päivänä en enää pystynyt siihen, enkä tiennyt, kuinka raskasta aikaa läheiseni joutuivat elämään seuraavat kaksi ja puoli viikkoa.
Olen löytänyt "oikeat" ystävät :)
Turhaa riitelyä ja nipotusta olen oppinut välttämään. Ei minun tarvitse aina olla oikeassa. Ja vaikka olisinkin, ei muiden tarvitse olla väärässä :) Jos kyse ei ole hengestä vaan pienistä asioista - kuka oli milloin missäkin ja sanoi mitäkin -  mitä sillä on väliä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä.
Pidän väittelemisestä, mutta olen myös oppinut antamaan periksi.

Me olemme täällä vain kerran. Ei tuhlata aikaa. Nyt mennään syömään suklaata 😊😊😊😊

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Korvaa suklaan; hyvä =)

   MÄ syön nyt jo kasvispiirakkaa - ninku lihistä, mutta kasvista. Nakeilla kuitenkin =)

   Poista

 2. Nykyisin Punkaharjun keskustassa on yksi kauppa, iso S- market. Sen valikoima on kyllä kattava. Ja sitten sielä on kunnon huoltoasema, jossa on myymälä/ kahvio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin siellä taisi olla K-Market, Siwa ja vielä joku kolmas, en enää muista mikä.

   Niin, huomenna siis tulee viisi vuotta kun sain Riesan riesakseni. Tai me kaikki saimme..

   Poista
 3. Kävin punkaharjun lavalla kasarin lopulla katsomassa Zero Nine -yhtyettä ja muista sen tolkuttoman kauneuden kun ajoin kesäyönä sieltä ois. Se harjujen päällä kulkeva tie ja ne maisemat, täydellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu jotenkin niin... käsittämättömän upealta, että siellä voi olla tie :D :D

   Ja Zero Nine! Miten olin voinutkaan unohtaa sen!

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)