Taas kerran: kukas se kissan hännän ja silleen....

Poika kävi tänään kotona, tai AM kävi sen hakemassa, toi samalla 50 - kyllä 50 kiloa!!! Aku Ankkoja tullessa ja neljä hyllyä. Vielä on tulossa n. 400 kpl Aku Ankan taskukirjoja.
Niitä varten piti tehdä tilaa häkkikellariin. Ja sitä varten piti taas käydä läpi muutama laatikko, johon oli tallennettu vanhoja leluja, jotta saatiin kellariin tilaa niille taskareille 😊

Leluista löytyi yksi iso laatikkollinen sellaisia tavaroita ja kirjoja, joista Poika sanoi, että ne saa antaa eteenpäin. Osa niistä varmaan lähtee Isosiskolle ja Pikkuveljelle; kirjat ja Aku Ankat ainakin, jotta oppivat suomen kieltä.
Kun tultiin kotiin viemästä Poikaa junalle, oli naapurin rouvat pihalla keinussa istumassa. Menin juttelemaan heille, kun tiesin, että toisella on pieni poika. Kysyin, haluaisiko hän tulla katsomaan, löytyisikö laatikosta mitään, mistä pieni mies ilahtuisi 😊 Vanhempi naisista kysyi, saako hänkin tulla katsomaan, lapsenlapselle. No tietenkin!

Pyysin heidät saman tien käymään; ja vanhemman naapurin pieni koira viihdytti meitä 😊 Hänellä on semmoinen pienen pieni koira, ihan kuin lelukoira. He asuvat 1. kerroksessa, me 3. kerroksessa. Koiraressu oli ihan ihmeissään kun hissi ei pysähtynytkään oikealla kohdalla - selvästi tiesi kuinka pitkä matka on omaan kerrokseen 😊. Oli ressu ihan ihmeissään kun pysähdyttiin meidän kerroksessa ja jäätiin hissistä pois. Selvisi siitä kuitenkin ja suunnisti "omalle" ovelle, mutta lisää hämmennystä: mentiinkin vastapäisestä ovesta sisään! Ja mitä ihmettä: asuntohan on ihan erilainen kuin oma koti! Mutta keittiöön löysi kuitenkin heti 😊😊

Mutta mikä tärkeintä; leluista osalle löytyi uudet omistajat - siitä tuli hyvä mieli 😊 Isosiskolle ja Pikkuveljelle jäi siitä huolimatta vielä leluja, ja luettavaa 👍👍❤

Ennen Pojan junalle viemistä käytiin Pojan kanssa pikaisesti kaupassa; juustoa, Oivariinia ja maitoa. Maitokaapin edessä oli englantia puhuva vanhempi pariskunta, heillä oli hakusessa "cottage cheese". En tiedä, mistä tuo cottage cheese on mulle tuttu, mutta se vain on. Ja miten sen sattuikin osumaan silmiini siinä kaapissa juuri samalla hetkellä kun sen kuulin. Ajattelin, että jos he vielä kävelevät siinä edestakaisin etsivän näköisinä, kun olen oman maitoni löytäni, niin kysyn, voinko auttaa.
Ja siinähän he kävelivät.

Olen tosi arka puhumaan englantia, mutta jostain syystä olen siinäkin rohkaistunut - ikäkö lie? Kysyin heiltä, voinko auttaa, otin kaapista raejuustopurkin ja kysyin, sitäkö he etsivät. Kannessa oli vähän epäselvä kuva, mutta siitä kuitenkin sai selvän, että kyse oli raejuustosta - cottage cheese. Kun en kuitenkaan ollut ihan 100 % varma, olinko ymmärtänyt oikein 😊
Nainen katsoi vielä purkkia ja jotain siinä oli vielä epäselvää, olisivatko halunneet vähän rasvattomampaa - kun kysyin/sanoin "no lactose?", hän vastasi siihen, että se on ihan ok, ja kiitteli kovasti avusta 😊😊

Tuli tosi hyvä mieli, kun pystyi noinkin pienessä asiassa auttaa vieraita ihmisiä 😊
Joku tietysti voi kokea asian niinkin, että "mitä tuo meitä oikein kuuntelee ja tuijottaa", mutta mihinkä sitä toisaalta kaupassa korvansa pistääkään, väkisinhän sitä toisten puheen kuulee, ellei sitten ole ihan ajatuksissaan ja törmäile muihin. Tai ole kuulokkeet korvilla.

Kommentit

 1. Ihan oikein teit Hpöllö kun puutuit kaupassa asiaan, mistä se ulukomaan elävä tietää että Mökkijuusto on suomessa Raejuustoa =)
  Tahtoo leluja!!!! Mulle kans!! Heti! Nyt!! Nyyh.... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos *punastuu*
   Laitoitko jo osoitteen; lähetän sulle satukirjan?

   Poista
 2. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tällä viikolla ei enää perille ehdi, mutta laitan sen tänään perjantaina postiin, katsotaan ehtivätkö kantaa sen maanantaina perille :)

   Poista
  2. Tosin kun saat tuon osoitteen ylös ni poista tuo edelleinen viesti, ei hyvä kun..tai..no..mene ja tiedä..kuitenkin?=) ja yks n lisää katuosoitteeseen

   Poista
  3. Nuin. Ymmärsinkö nyt oikein? Laitapa uudestaan jos haluat osoitteen näkyvän vielä muillekin :)

   Poista
 3. Mä huomaan, että olen vanhemmiten tullut rohkeammaksi munaamaan itseäni puhumalla englantia. Olen lukenut sen lyhyenä, joten ei ole ollenkaan sujuvaa, mutta nykyisin kuitenkin uskallan yrittää.

  Hyvä, että säkin "puutuit" asiaan, ulkomailla on oikeasti joskus tosi vaikea löytää sitä mitä tarvii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se rohkeus on tullut siitä, kun on "pakko" ollut yrittää puhua lankomiehen kanssa englantia - ihan perusasioita; just kysyä missä teillä on voita, leipää jne jne. Hän kun ei puhu suomea.
   Siskontyttö, lokakuussa 5 vee, toimii nyt meillä tulkkina, kun tulee tenkkapoo, eikä millään löydy oikeaa sanaa :D
   Ja jos Poika pärjää Japanissa japanin kielellä, niin kai sitä nyt meikäläiset englannilla pärjää!
   Ja mun äiti, yli 60 vee, on opiskellut sitä yli kolme vuotta ja sekin pärjää jo tarvittaessa, kun ei muu auta.
   Me suomalaiset ollaan vaan niin arkoja puhumaan, kun meille on aikanaan koulussa taottu sitä kielioppia, niin suomen kielessä, kuin muissakin, mitä nyt kukakin on opiskellut.

   Poista
 4. Miksi poikanne toi Akkarit teille? Ai säilytykseen? Kun minä siivoan jotain laatikoita, löydän kahden omillaanasuvan lapsemme tavaroita ja annan ne heille, niin tytär joko ottaa kamat omaan kotiinsa, tai antaa luvan tehdä niillä, mitä haluan. Mutta poika... mitään ei saa heittää pois, mutta ei hän niitä omaankaan kotiinsa vie. Hän haluaa minun säilyttävän tavaransa. Ihan ok muuten, mutta kun meillä on viisi lasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akkarit meni mummolaan - siis mun Äidille, josta niitä sitten pikkuhiljaa lähetellään Englantiin, jotta voivat siellä opetella ja ylläpitää suomen kieltä. Akkareissahan on hyvää suomea. Ja mun velipuolella on myös "akkari-ikäinen" poika, joka varmaan mielellään lukee niitä.
   Taskukirjat sen sijaan tulee meille säilytykseen. Joskus sitten toivottavasti vie ne takaisin omaan kotiin.
   Nyt kun muuttaa, niin uusi koti on niin pieni, ettei sinne oikein mahdu mitään ylimääräistä.
   Ei kyllä kohta oikein meillekään.
   Ja arvaa mitä meidän häkkikomerosta löytyi!!!!! Kammottava hämähäkki ja sen pesä!!!! YÄK YÄK YÄK YÄK! Eikä nuo hävittäneet sitä, vaan jättivät sen sinne vieläkin. HYI HYI HYI olkoon. Väittivät vaan, että "se pitää huolen, ettei sinne tule muita ötököitä".

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)