20 huhtikuuta 2019

Mullapa onkin lihaksia!

Tai ainakin mä luulen niin. Ennen pystyin nostamaan tämän läppärini yhdellä kädellä syliini, nyt tarvitsen siihen kaksi kättä. Koska käsivarsissa on olevinaan lihaksia, jotka väpäjävät niin, että pelkään pudottavani tämän kallisarvoisen vekottimeni.

En ole lukenut ihmisen anatomiaa sitten peruskoulun ja siitähän on aikaa jokunen tovi, mutta luulen, että ihmiseen ei kuuluisi sattua, kun se haukottelee. Oletteko samaa mieltä? Joten luultavasti myös jossain kylkiluitten lähettyvillä on olemassa lihaksia.
Reidet ja pohkeet kiljuu sohvalta noustessa joltisenkin apua ja kysyy, onko IHAN pakko, vai pystyisinkö vielä hetken elämään ilman teemukiani, juustosiivuani, vessassa käyntiä tai jotain muuta.

Tai olisiko sen fillarin myynnin voinut hoitaa vaikka huomenna siinä samalla kun käy sanomassa heippa Siskorakkaalle ja murusille. Tai ainakin käyttää hissiä. Oliko pakko kävellä ne kaksi kerrosta, eli 32 kpl portaita alas. Ylös ne tuli paljon sutjakkaammin.

Ei, en ole käynyt kuntosalilla, en sellaisella perinteisellä. Kävin tällaisella toisenlaisella.

Tällä kuntosalilla oltiin eilen. Täältä löytyi kaikenlaisia kauniita kukkia, niitäkin mitä kyselin Sinisen Sohvan emännältä, kun en itse muistanut mitä ne oikein ovat. Oma viherpeukaloni on pahasti keskellä kämmentä, ja peukalot ovat vielä vaihtaneet paikkaakin. 

Tämmöisiä kahdenlaisia - vai onkohan nämä samanlaisia, valo vain osuu erilailla näihin kukkiin 😕😕  No kauniita ne on kumminkin, vai mitä?                                                          Kun välillä pidettiin taukoa ja istuttiin portailla, tuli maantietä pitkin pieni valkoinen koira emäntänsä kanssa. Robert -nimeltään. Robert oli kovin innokas tekemään tuttavuutta ja katseli nappisilmillään niin vetoavasti, että olihan se kylään kutsuttava. Siinä se vähän aikaa pyöri ja haisteli ja asettui sitten minun jalkoihin rapsutettavaksi - aina kun puhelultani unohdin rapsuttaa, niin jo tökkäsi kuonolla "sulla on hommia" 😂                  

Sitten oli tietenkin vielä sinivuokkoja, niitä oli pitkin pihaa, siellä täällä. 

Illalla tuli kyllä uni hyvin, ei paljon tarvinut nukkumattia huudella eikä odotella. Minun nyt ei muutenkaan, mutta eilen ei varsinkaan. Hyvä, että pääsin sänkyyn oikein päin. 

Tänään jatkettiin hommia ja jostain tuli mieleen tämmöinen vinkki, ajatus. Alkoi nimittäin se kottikärryjen ees taas kuljettaminen tylsistyttämään kumpaakin. Ja noita kevytpeitteitä löytyi varastosta yksi ja toinenkin: 

Tuohon saatiin mahtumaan ainakin viisi kottikärryllistä lehtiä kerralla ja kahdestaan se oli helppo kuskata kompoistatavaksi. Etupihan haravointi kävi tänä aamuna nopeasti.  AM ehti saada rakot peukalonhankoihin, mutta minä säästyin niiltä. Kipeät ne vähän on, mutta ei rakkoja, onneksi. 
Mutta nyt on isommat hommat hoidettu, pihalla ja voidaan keskittyä muihin juttuihin. Ja odottaa kun piha alkaa vihertää, miettiä ostettaisiinko muutama tuija näkösuojaksi maantieltä pihaan ja rappusille - ja päinvastoin, vai mitä tehtäisiin. Paljon on töitä edessä.... Onneksi on kevät ja pitkä kesä edessä 😊😍😋

Yksi kuva vielä, tämä on jäänyt täysin esittelemättä teille kaiken muiden asioiden alle. Siskorakas ja muruset toivat ihan huipputuliaisia, mutta tämä on niistä ihan ehdottomasti paras (heidän itsensä jälkeen) 

                                                             HEDWIG     💗💗


                            

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö ookin ihana?
   Ja just sopivan kokoinen teemukiksi, testasin illalla. Kahvimukiksi reunat on hassun malliset :)

   Poista
 2. Tunsin aikoinaan erään Hedwigin, Hetuksi vääntyi:)

  Lihaksia siellä missä ei luulisi niitä olevan, se on raaadannan palkka, Noh, hommailun jälkeen onkin sitten hyvällä omatunnolla kiva käpertyä sohvannurkkaan oleilemaan. Ja nauttimaan lihastietouden kasvamisesta, tieto lisää tuskaa vai olikos se toiste päin? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuska lisää ainakin tietoutta, tässä tapauksessa. Mä luulin, että mulla on mustelmia - saan niitä aika herkästi - mutta että niitä olisi molemmissa käsivarsissa? No, ei ne olleetkaan mustelmia...

   Ehkä tuo Hedwig saa nyt lempinimekseen Hemppo, kun en kerran saanut vaihtaa nimeäni ;)

   Poista
 3. Hedwig on hieno.
  Ilmeisesti kaikenlaiset puutarhatyöt käyvät hengen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repu :)
   Ei pitäis juu tolleen kylmiltään ruveta puutarhassa riehumaan - varsinkaan kun ei osaa tehdä siellä mitään muuta kuin haravoida ;)
   Vaan kyllä tuo ruskea vielä vihreäksi muuttuu, luotan siihen.

   Poista
 4. Se on kyllä ihan Hedwigin näköinen, hyvin nimetty :)
  Ite huomasin töistä pois jäätyäni, että lihakset surkastuu. Se, minkä ennen jaksoi hyvin nostaa, onkin alkanut painaa liikaa. Pitäs käydä salilla, mutta ei kiinnosta. Hieno pihailma on kyllä taas tänään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on Harry Potterin Hedwig - laatikkoa todisteeksi ei harmi kyllä ole :)

   Muutama vuosi sitten kun kävin fysioterapeutilla selästäni (joka on edelleen kipeä, kun en saa aikaiseksi jumpata sitä...), pyysin häntä tekemään jonkun helpon ja kevyen saliohjelman. Sanoin hälle, etten kyllä erityisesti tykkä kuntosalilla käymisestä, olen aloittanut siellä käymisen sen kymmenen kertaa ja ohjelmia on tehty sama määrä, mutta aina se jää, kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Se Ari katsoi mua hetken silmiin ja päästi mut piinasta: "Jos ei sua kiinnosta kuntosalilla käyminen, niin sitten sä et mene sinne. Ei siellä ole pakko käydä. Tee jotain muuta, jotain mikä sua kiinnostaa. Kävele vaikka metsässä."
   Ai että kuule vierähti kivi sydämeltä. Ei enää koskaan tarvitse tuntea huonoa omaa tuntoa siitä, etten käy kuntosalilla: mulle on annettu lupa olla käymättä, lupa liikkua kevyemmin, lupa käyttää näitä onnettomia lihaksiani johonkin muuhunkin.
   Ei oo pakko jos ei taho :D

   Poista
  2. Pitäs vaan kävellessä nostella puntteja samalla, kun kävely vahvistaa vaan jalkojen lihaksia. Ja hiukan ehkä selänkin, jos tosiaan mettässä kävelee. Tai ehkä mun pitäs hankkia hieman isompi kiskova koira lenkkiseuraksi, niin tulis käsijumppaakin...

   Poista
  3. Toki jos siihen tuntee tarvetta :) "Punnerruksia" pystyasennossa esim. ovea vasten treenaa käsilihaksia. Tai sitten laitat koirat kiinni vyötärölle ja otat kävelysauvat mukaan lenkille :)
   Telkkaria katsellessa punttien nostellua?
   Hyvä antaa neuvoja, kun ei itse tee noista mitään ja sitten kun jotain käsillään tekee, niin löytää lihaksensa :D :D

   Poista
 5. Ihana Hedwig! (jaksathan nostaa hänet... :D )

  Hyötyliikunta on kyllä lihasten kiusaaja. Yritän mahdollisuuksien mukaan välttää sellaista viimeiseen asti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal :)
   Kyllä se siinä ja siinä oli - varsinkin kun se illalla oli täynnä teetä :D Kaksin käsin oli kiinni pidettävä, etten vaan pudota sitä, itku nimittäin olisi tullut!

   Ei kerrota kenellekään, mutta minäkin yritän välttää hyötyliikuntaa mahdollisuuksien mukaan, mutta nyt oli vähän niin kuin pakko - en kehdannut jättää koko tontin haravointia AM:lle, kun sen olkapäät kärsii jo pelkästä olemisesta.
   Kaikkea sitä ihminen myötätunnosta tekee :D

   Poista
 6. Teillä jo piha paljaana. Kateellisena katson minä. Lumi peittää meillä vielä perennapenkit eikä paljon pihaakaan paljaana näy. Ja se ainoa kohta mikä näkyy, on ISO MYYRÄNKEKO! (#/€(%==#€="# Mie vihaan myyriä!!!
  Mutta HEDWIG on niin suloinen, että taidan ajaltaa yöntunteina teille ja tiirikoida itseni sisään ja hipsiä Hedwig kainalossa karkuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi varoitit, pyydän, että AM laittaa ne aikanaan mua varten ostamansa varmuusketjut paikoilleen, ettet pääse sisälle ja otan Hedwigin vielä varmuuden vuoksi viereen nukkumaan ;)

   Kyllä teiltäkin lumet vielä sulaa, usko pois. Toivotaan välillä vähän vesisateita jotka sulattaa lunta paremmin kuin aurinko.
   Mä vihaan myös myyriä, niitä ei toivottavasti/oletettavasti tuolla pihalla ollut - pelkään nimittäin myös sitä pahuksen myyräkuumetta. Toisaalta noilla myrkyillä mitä meikäläinen syö, ei luulis minkään taudin tarttuvan....

   Poista
 7. Haravointi on kyllä ihan reipasta liikuntaa, ei tarvitse kuntosalia (arkiliikunta on parasta). Ihana muki <3 Toiko Hedwig postia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaankaan tarvinut kuntosalia haravoinnin jälkeen - kaikenlaisia lihaksia sitä ihmiseltä löytyikin :)
   Hedwig lennätti postia koko viikon ;) Mutta Hedwigkin on siirtynyt enenmpi tähän digiaikaan ja toimitti paljon kuvaviestejä ;)

   Poista
 8. Sun kertomus Siskon kravun kommenteissa....voi ei että sä sitten olet persoona!!! Jo pienestä pitäen...;D

  Joko lihakseet ovat toipuneet? Itse kävelin tänään 8 km silleeen vähän äkisti ja pakolla niin jo vain oli jalat silleen että Haloo helsinki?? Mitä luulet tekeväs???
  (Häposin ja olin hiljaa, jalkani messusivat ja lähettivät kipuviestiä)
  Vaan kyllä se tästä, onneksi ostin muutaman oluen reissulla, parempi lihasrelaksanti kuin mikään nappi ikinä, siis ne sellaiset jotka opn tarkoitettu lihaten rentouttamiseen. Napit mäkeen ja tilalle kaksi olutta, keppanaa, paljon parempi ja päälle kunnon hieronta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan ton kohteliaisuutena, kiitos Sus' :D
   Kaks vanhempaa setää, jotka joutui toimimaan mulle lapsenvahtina ja siksi vedätti mua joka käänteessä, opetti antamaan sanan sanasta ja kaks parhaasta. Ja vaari, jolla oli aina ketunhäntä kainalossa ja pilke silmäkulmassa, vaikkei savolainen ollutkaan.
   Ja ehkä sillä vaarin päähän pudottamalla tiiliskivelläkin oli jokin osuutensa... Kuten monella muullakin asialla.

   Lihakset on taas paenneet sinne missä ne piileskeli ennenkin. Joku päivä ne taas yllättää ilmiintymällä ja muistuttavat olemassa olostaan.

   Poista
 9. https://ulvontaasudenpesasta.blogspot.com/2019/04/sina-olet-itsesi-parantaja-sinun-psyyke.html

  Kirjoitin mielestäni tärkeän postauksen ja toivon että jaat tämän linkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tärkeästä asiasta kirjoitit, hyvän kirjoituksen ja hyviä ajatuksia. Kiitos.
   Jaan linkin kirjoitukseen pian jossain sopivassa välissä.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)