Läksyt tekemättä?

Sunnuntai-ilta ja jotenkin kumman levoton olo. Sanoinkin AM:lle, että on ihan sellainen olo, kuin olisi LÄKSYT TEKEMÄTTÄ.
Mitähän ihmettä olen unohtanut tehdä?

Tuliaiset on hankittu, Äitirakas tulee vielä huomenaamulla hakemaan viimeisiä. Lähtöselvityksen lupasin tehdä aamulla. Sen voi tehdä jo klo 7.00, kai mä siihen aikaan herään ja teen sen, että on tehty ajoissa - menen sitten takaisin nukkumaan.

Lukupiirin kirjaa en enää ehdi lukemaan, tälläkään kertaa. Luultavasti en edes pääse koko Lukupiiriin. Jostain syystä tämän syksyn kirjat eivät nyt ole olleet ollenkaan mun juttuja.

Pyykit olen viikannut kaappiin - ne jotka pesin eilen ja ne jotka ehti olla tuossa ainakin viikon päivät. Ja tiskasinkin eilen, sen vähän tiskin joka oli kertynyt. Meillä kun ei edelleenkään ole sitä tiskikonetta. Tai on. Minä ja AM.

Käsitöitäkin olen tehnyt. Yhdet sormikkaat on puolivälissä. Harjoitamme vaihtotaloutta.

Niiden välissä tein pipon. Sain avustajaltani langan ja "tupsun". Olin päättänyt, etten tee sitä, ennen kuin olen tehnyt keskeneräisiä töitä valmiiksi, mutta koska syksy ja talvi on tulossa, on pipo tarpeellinen  ja tiesin, ettei sen tekemisessä mene kauaa, otin sen puikoille eilen. Tänään on sitten ollut lämmintä lähes 20 astetta, tosin olen siis tehnyt sisähommia...
Tällainen siitä tuli:Värit ei taaskaan ole ihan kohillaan, kun "unohdin" säätää niitä puhelimella ennen kuin lähetin kuvan sähköpostiin. On siis enempi violetin ja sinisen sävyisiä nuo värit.

Muitakin pöllöjä meille on ilmestynyt, mutta koska ilta on pimenemässä, en enää kuvaa niitä, kuvaan myöhemmin.

Kotitonttu Pietari on jostain syystä ruvennut vähän riehumaan meillä, en oikein tiedä miksi. Yhtenä päivänä kun tultiin kotiin, niin mitäpä näinkään: keittiössä oli sammutuspeite naulakoineen tipahtanut seinästä! Voi Pietari...
No, hyvähän se tietysti on, että oli testannut, kestääkö naulakko sen, että sammutuspeitteen tarvittaessa voi siitä vetää - ei olisi voinut, mutta, että tuolla tavalla. Soo soo.

Tämä bloggerikin jotain kiukuttelee - tai sitten se on tämä mun kone ylipäätään. Saisi se Poika tulla käymään ja katsoa tätä härpäkettä, onko tässä kaikki systeemit kunnossa.  Jotain tallentamisesta tää sanoo, että tapahtui virhe ja sitten se häviää hetken päästä. Näistä ymmärrä kukaan. 

Että semmoista. Minä rupean miettimään, että mitä ihmettä ne on ne läksyt, jotka multa on tekemättä....

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, on kuulemma ihan mun näköinen. En ymmärrä miksi ihmiset niin sanovat?

   Poista
 2. Läksyt tekemättä, vihko kotona... tuttu tunne.

  Ihana pipo, joka varmasti lämmittää käyttäjäänsä viikon päästä alkavassa viileydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olisi voinut laittaa vielä heijastinlankaa tuohon mukaan.. Mutta voinhan tehdä tuohon heijastinlangasta kukkasen?

   Ihanaa, joku joka tietää miltä tuntuu kun.. tuntuu, että läksyt on tekemättä :D :D

   Poista
 3. Uuuh, näen vieläkin, viisikymppisenä eläkeläisenä, painajaisia siitä, että oon menossa kouluun, on kiire (siis miehän olin aina ajoissa koulussa), aika kuluu ja kun olen koululla tai menossa sinne, tajuan että läksyt on tekemättä ja laukussa eilisen päivän kirjat. Sitä toisinaan sattui silloin joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kyllä oikeat kirjat mukana, ellei sitten ollut joku kirja unohtunut kokonaan laukusta, mutta läksyt oli useinkin tekemättä. Loppuun asti...
   Siinäkin yksi syy, miksi mua on turha laittaa enää mihinkään kouluun :(

   Poista
 4. Tosi hieno pipo. Toivotaan piposäitä.
  -ja tiskikone on ihan turhake-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi ei ole kovin paksu ja kun on lyhyt tukka, niin piposäähän on vaikka kesähelteellä (muistellen v. 2017 Suomi Meloota ja erästä kauppareissua... hellettä liki 30 astetta ja hienot rouvat pipot päässä)

   Tiskikonetta ei tosiaan tarvitse, kun muistaa pesaista astiat heti tai ainakin kerran päivässä.

   Poista
 5. Asiasta aidan seipääseen... muistelin, että Pöllö kirjoitti taannoin hankkineensa vedenkeittimen. Laiskiainen töhelsi oman vedenkeittimensä, laittaen sen kuumalle hellan levylle. Väriä vaihtava vedenkeitin voisi olla kiva, etenkin jos se ei maltaita maksaisi. Saako udella mistä keitin on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts - tuohan kuulostaa ihan Pöllöltä, tuo vedenkeittimen käsittely :)
   Meidän vedenkeitin on ostettu Kärkkäiseltä ja maksoi 29,90 € eli ei ole kallis, ja toimii kyllä ainakin toistaiseksi hyvin. Samoija keittimiä on myynnissä myös Tokmannilla, siellä ne oli vähän kalliimpia, mutta ei minusta mitään järisyttävän hintaisia.
   Keittimen merkki on Prego.

   Poista
  2. Eikös tuo juuri tapahtunut Salkkareissa? Siinä kyllä taidettiin ensin laittaa vedenkeitin hellalle ja sitten hella päälle...

   Poista
  3. Pitääkin käydä Tokmannilla katsomassa. Ihan maltaita ei viitsisi maksaa vedenkeittimestä 30-40€ max. Täytyy todeta, että yllättävän tarpeellinen vekotin tuo vedenkeitin on.

   Salkkareita en seuraa, mutta ihan kuin jotenkin olisi nähnyt pätkän, että Gunnar sähläsi vedenkeittimen kanssa 😀.

   Poista
  4. Mäkään en seuraa Salkkareita, mutta hyvin oot Laiskiainen osunut tekemään saman tempun kuin siinä, jos näin on käynyt.

   Tässä linkki tuohon Tokmannin vedenkeittimeen, eli jää just tuohon 30-40€ väliin 😀

   https://www.tokmanni.fi/digitaalinen-vedenkeitin-1-8-l-lasia-6430037753602

   Poista
  5. Mä halusin nimenomaan tuollaisen, että saa valita lämpötilan, kun juon teetä ja eri teelaadut haluaa erilämpöistä vettä. Tuo oli edullisin noista, missä lämpötilan voi valita.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)