Löysin piilosta pöllölapaset

Yritän TAAS saada jotain keskeneräistä valmiiksi ja kaivelin esiin simpukkahuivin ja virkkuukoukun. Niiden alta löytyi valmiiksi neulotut, mutta päättelemättä jääneet lapaset viime talvelta/keväältä. Otin itseäni niskasta kiinni ja päättelin ne ja höyrytin ne.

Tähän liittyy myös se kastemekko ja sen kirjailu. Yritän venyttää sen tekemistä... Mutta... Olen luvannut itselleni, että tuo pöydällä oleva pipolanka ei muutu pipoksi, ennen kuin kastemekko on valmis. Keskeneräisiä voi toki tehdä tässä välissä, kun jollain koettaa saada mielestä pois harmitusta siitä, että ei osaa kunnolla kirjailla. Siitä ei oikeasti tule nätti. Ristipistoilla olisin saanut sen onnistumaan, mutta ei noin.... 

Simpukkahuivin alta löytyi nämä lapaset, joista olen kyllä aikalailla ylpeä, vaikka itse sanonkin.... Nämä oli ne lapaset, jotka neulottiin nurjalta puolelta. Ideana oli se, että nurjalta puolelta neuloessa langankierrot eivät jää kiristämään samalla tavalla kuin oikealta neulottaessa. Neulominen on yhtä helppoa, koska ohjetta seurataan ja neule neulotaan ihan samalla tavalla kuin oikealta puoleltakin neulottaessa. 


Näistä(kin) tuli yhdet lempparilapasista - kohta täytyy ruveta pitämään käsineitä myös yöllä, kun on niin paljon lempparikäsineitä, ettei kaikkia ehdi pitämään 😃 Nämä on onneksi ohuehkot, niin ovat juuri tämän ajan lapaset:
Novitan Venla -lanka,  75 % villa ja 25 % polyamidi.  Zingin puikot 2.5 mm.

Mutta se pipolanka. Sain sen avustajalta-ystävältäni lahjaksi ja se todella polttelee tuossa pöydällä. Kastemekosta puuttuu vielä yksi nimi kolmesta ja syntymäaika. *huokaus* 
Katsokaa nyt tätä ihanuutta:Kommentit

 1. No todella, huikean kauniit pöllöt! Minullakin tuollainen pöllölankakerä, jopa puikoilla. Tupsun sijoitin jo kivaan koulureppuun somisteeksi, keväällä. Lanka on siis keskeneräisenä ja olen tuuminut purkaa aloituksen ja muuttaa suunnitelmaa. Monesti sitä muuttaa suunnitelmaa jos työ ei edisty. Toisaalta, monta keskeneräistä on yhtä kuin monta kivaa käsityötä! Ei tule aika pitkäksi ja voi tarttua neuleeseen kun haluaa. On hurja stressin aihe, jos ei tiedä mitä neuloisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Huomasin tuossa viikonloppuna, kun otin ne käyttöön, että niissä on vähän korjattavaa.... :( Mutta ei onneksi isoja juttuja, neula käyteen ja korjataan.
   Mulla on yhdet lapaset tuolla, pitäisi katsoa se ohje, niissä on varmasti ihan selkeä ajatus miksi ne on aloitettu ja miksi on keväällä ostettu lisää lankaa entisten lisäksi :)
   Tuo on totta; sitä tulee suorastaan levottomaksi, jos ei keksi mitä neuloisi - vaikka kaikenlaista muutakin käsityötä olisi kesken, mulla kun on aina noita ristipistotöitä joko kesken tai muuten tehtävänä.

   Poista
 2. Oi kun ihanat, tuiman näköiset pöllöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - niillä voi tarvittaessa vähän pelotella muita ;)

   Poista
 3. Noi on niin parhaat tumput just sulle. Nurjalta puolelta neulomisesta en ymmärtänyt mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Löysin yhden pudonneen silmukan niistä, auts...
   Tein päivityksen jossa yritin kertoa tuosta nurjalta neulomisesta ja laitoin linkin parempaan ohjeeseenkin, käypä katsomassa.

   Poista
  2. Luin päivityksesi, mutten tajunnut vieläkään mitään. Ehkä siksi, kun kirjoneule ei halua leikkiä mun kanssa.

   Poista
  3. Höh :( Tylsä kirjoneule, sille ei selvästikään ole kukaan sanonut, että kaikkien kanssa pitää leikkiä.

   Poista
 4. Nuo pöllölapaset on edelleen tosi kauniit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä tykkään niistä kyllä itsekin tosi paljon

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)