02 lokakuuta 2018

Valmistuneita käsitöitä

Usein sitä miettii, että mitähän sitä kirjoittaisi, kun varmaan jotain pitäisi kirjoittaa, pitkään aikaan en ole mitään kirjoittanut, mutta kun ei ole oikein mitään tapahtunut ja....

Arkeilijakin pohti blogissaan yhtenä päivänä, mikä on bloggaajan suurin virhe. Hän oli tullut siihen tulokseen, että se on se, kun julkisesti pohtii, ettei keksi mitään kirjoitettavaa. Minä teen nyt virheen toisin päin ja pohdin, että mistähän sitä aloittaisi, kun on muutenkin jäänyt monta juttuja kertomatta.
Myyntisirkkusten seikkailutkin on vielä kesken 😂

No, koska Riesa on viimeisen viikon aikana ilmoitellut olemassa olostaan, vaikka tekin olette käskeneet sen mennä hus pois hävöksiin, niin yritän kirjoittaa tällä erää vain lyhyesti ja keskittyä sitten taas käsitöihin.

Minimalismipeliä en ole unohtanut, jäin vain pahasti jälkeen sen kanssa. En oikein tiedä mihin mun päivät hujahti. Jatkan sitä kuitenkin siitä mihin jäin, eli lisää seuraa taas, kun pääsen tuonne työhuoneen kaapille.

Lukemistakaan en ole unohtanut - sekin vain edistyy hitaasti, kun illat kuluu tässä koneella (huono tapa?) ja käsitöiden kanssa. Tai kirjastossa... Tai sitten viltin alla kurjistellen 😜

Mutta puikoilta tipahti eilen ballerina-rakentajalle ja prinssille lapaset; Äitirakas lähtee kahden viikon päästä juhlimaan synttäreitä.Lankana Novitan Hohde ja molemmissa lapasissa intialainen peukalo, johon olen tykästynyt. Minusta se peukalo istuu lapaseen parhaiten ja on helppo tehdä. Oikean käden lapaseen. Vasemman käden lapasen kanssa on aina ongelma, en jostain syystä koskaan saa sitä ensimmäisellä kerralla alkamaan oikeinpäin 😊

SusannaMaalta sai mut innostumaan Riikka -sukista ja on ollut ihan huippusuurena apuna, kun olen opetellut käyttämä Ravelrya. Hitaasti mutta varmasti sitäkin. Ihan niin kuin valmistui nämä Riikka -sukat, jotka on suunnitellut Riikka P, joka tekee mm. Palasia arjestamme -podcasteja Youtubeen.
Niitä on kiva kuunnella neulomisen ohessa - Riikan murretta on ihana kuunnella 😊
Tällaiset tuli mun Riikka -sukista:


Lankana Regian Cotton Color.

Semmoista. Nyt otan itseäni niskasta kiinni ja kirjailen ystävän suvun kastemekkoon viimeisimmän kastetun nimen ja syntymäajan - se on odottanut mulla jo pari vuotta, että tekisin sen. Tarvetta sille ei ole vielä ollut, eikä kuulemma ole vieläkään, mulle on luvattu ilmoittaa ensimmäisten joukossa, sitten kun sitä tarvitaan 😍 Päätin kuitenkin, että nyt teen sen pois mieltä painamasta, ja pääsen sitten tekemään muita jonossa olevia töitä.

Ja tämä mun piti esitellä: meidän uusi vedenkeitin


Viisi eri väriä, sen mukaan kuinka kuumaa vettä keität. Tämä punainen on kaikkein kuuminta, 100 asteista.
Halusin sellaisen vedenkeittimen, jolla voi veden lämpötilaa säädellä, sillä eri teelaadut vaati(si)vat lämpötilaltaan erilaista vettä. (Huonoa suomea)  Saa nähdä kuinka kauan tämä kestää, ei ollut kovin kallis. Kestää minkä kestää.

Tuo punainen tuo mieleen joulun. Saako glögiin laittaa 100 asteista vettä?

18 kommenttia:

 1. Jos siinä ei ole alkoholia niin saa ;-)

  Hienoja käsitöitä olet taas tehnyt,

  Parempaa vointia toivottelen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt meneekin sitten sormi suuhun tuon kastemekon kanssa. Ristipistot osaisin, mutta jotta siitä saisi edes vähän saman näköisen kuin ennen, niin pitäisi tehdä jotenkin muuten :) Hikeä pukkaa... Mutta periksi en anna!
   Ostan sitä glögiä - tai avaan tuon punaviinipullon ja ostan tilalle sitten uuden. Jos punkun knaslsa sujuisi paremmin.

   Poista
 2. Hienot lapaset, sukat ja keitin :) meillä teenjuoja lämmittää veden aina vaan mikrossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meillä juodaan - ja juotetaan vieraillekin - myös pikakahvia, ja kun molemmat juo sekä kahvia että teetä, joskus jopa yhtä aikaa ;), niin vedenkeitin on ihan kätevä.
   Kahvinkeittimiäkin on jopa kaksi, toinen ihan sellainen peruskeitin, ainakin 30 vuotta vanha ja toinen sellainen..perkolaattori?... mutta eipä ole tullut kovin usein käytettyä.

   Poista
 3. Hienot tuli sun Riikoista! Näin ne jo Instassa ja kyselinkin jo langastasi. Nyt sain vastauksen. Langassa on siis puuvillaa? Miltä tuntui neuloa lankaa? Olitkin jo käynyt lisäämässä sukkasi Ravelryssa valmiiden töiden ketjuun. Mun sukat on kärkikavennuksissa menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kyllä, langassa on 72 % puuvillaa, 18 % polyamidia ja 10 % polyesteria.
   Mulla on vielä kysymys tuosta Ravelrysta, osaat varmaan auttaa:
   pystyykö siellä lähettämään ns. yksityisiä viestejä toiselle käyttäjälle, esim. minä sulle?

   Poista
  2. Pystyy lähettämään. Vastaan, kun ehdin kerrankin ja tiedän :)

   Poista
  3. Paitsi et sulla ei näytä olevan postiluukku käytössä.

   Poista
  4. Mene omalla sivullasi kohtaan "muokkaa profiilia". Laita siellä ruksi kohtaan "Accept Ravelry messages". Sitten sinulla postilaatikko ja yksityisviestit käytössä.

   Poista
  5. Kiitos :) Kävin tekemässä tuon mitä Susanna neuvoi - toimiikohan nyt?

   Poista
  6. Hyvin toimi, kiitos avusta. On mulla loistavia ystäviä täällä, kun ratkaisu löytyy ongelmaan kuin ongelmaan; oli ongelma kenellä tahansa :)

   Poista
 4. Kauniit Riikka-sukat ja hienot tumput pikkuisille. Meilläkin on lämpötilavalinnoilla vedenkeitin ja se on todella näppärä. Onnea uudesta kodinkoneesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sukillekin löytyi jo uusi omistaja: tätini jonka luokse teen aina välillä "maailmanparannusreissuja" isolle kirkolle, halusi sukat itselleen. Mielelläni ne hänelle annan.
   Tuo uusi vedenkeitin on tosi näppärä; valot eivät olleet ne varsinainen valintakriteeri, vaan juuri se lämpötilavalinta, että voi tosiaan hauduttaa eri teelaatuja. Poika on yrittänyt opettaa teen valmistamista, hän kun on siihen perehtynyt paremmin.

   Poista
 5. Riikat on sievät ja tumput kivat, itse ne olekaan koskaan koekillut tuota intialaista peukkua.

  Meillä ei ole vedenkeitintä, hyvin ollaan pärjätty. Murukahvia en käytä kuin mokkapaloihin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tuo intialainen peukku on kiva - ja oikeasti ihan helppo tehdä. Novitan sivuilla on mun mielestä ehkä yksinkertaisimmin neuvottu - helppoja ohjeita löytyy kyllä netistä monesta paikasta, ihan vain hakusanalla "intialainen peukalo".
   Suosittelen kokeilemaan.

   Meillä käytetään vedenkeitintä monessa muussakin.. pikapuuroa syön silloin tällöin, siinä se on kätevä. Joskus kun keittää makaronia tai tekee jotain muuta pikaruokaa missä pitää ensin keittää vesi, niin kiehautan veden äkkiä vedenkeittimellä ja jatketaan sitten ruuanlaittoa normaalisti hellalla :)
   Minähän en varsinaisesti ruokaa tee, mutta apukäsinä ja tiellä olen välillä....

   Poista
 6. Ihanat tumput ballerinalle ja prinssille, noista villasukista puhumattakaan. Mun piti ottaa lokakuun teemaksi tavaroiden hävitys, kun syyskuun missasin, mutta vielä en ole alkuun päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mä olen kyllä niin pahasti jumissa tuon tavaroiden hävityksen kanssa; en käsitä miten en saa nyt itseäni taas liikkeelle. Tai no tiedänhän mä sen; Riesa se on mikä kiusaa, grr...
   Mutta periksi en anna, minkään asian kanssa :D

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)