Urheilua - televisiossa

Meillä on katsottu viime aikoina aika paljon urheilua, ottaen huomioon, että minäkin oon viime aikoina ollut aika laiska liikkuja, niin olen yllättävän kiinnostuneena katsellut erityisesti yleisurheilua. Se jalkapallo ei niinkään kiinnostanut, mutta piti siinäkin sitä loppuottelua vähän jänskätä. Sen verran että seurasin ottelun etenemistä netistä ja sitten ne viimeiset minuutit meilläkin katsottiin ihan tv:stä. Mutta nehän on jo menneen kesän helteitä.

Nyt katsellaan EM-kisoja, niin yleisurheilua kuin uintiakin. Nuo selostajat tuovat oman....välillä huvinsa ja välillä ärtymyksensä kisoihin. Ovat joskus aika tietämättömiä, oikeasti, eivät ole ottaneet asioista selvää, tai urheilijoiden nimien lausumisesta - se on aika ärsyttävää.
Ja vaikka onkin kiire, niin pitäisi silti miettiä mitä sanoo, kuulostaa suomalaisen korvaan aika ikävältä esim. lause "... puolalaisen Guban jälkeen..." - varsinkin kun suomen kielessä nuo g:t ja b:t ei aina ole niin sointuvia ja pehmeitä kuin pitäisi....

Äsken sen sijaan nauratti, kun haastateltiin sitä jotakin YLEn asiantuntijaa juoksija Topi Raitasen tulevasta juoksusta; "minkälainen työkalupakki Topilla on sitten mukana" - tai jotain sinne päin. Me ruvettiin AM:n kanssa pohtimaan, että kyllä se työkalupakki kannattaisi jättää sinne lähtöpaikalle, se hidastaa ikävästi juoksuvauhti, kun se siinä kädessä heiluu ja jos se on kovin painava, sitä täytyy välillä vaihtaa kädestä toiseen - sekin hidastaa vauhtia.

Taisi jäädä mitalit näistä kisoista saamatta.

Ylihuomenna on toivottavasti sopiva keli, ei kuumaa eikä märkää, että melojat pääsevät mukavasti matkaan Teuronjoelle.

Kommentit

 1. Minä katsoin innolla urheilua miehen kanssa vuosikausia. Tiesin kaikki nimet ja tulokset. Se oli jännää. Nyt olen vuosikausia ollut ihan pihalla kaikesta urheilusta. Yksin ei jaksa innostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole hajuakaan tuloksista, mutta kutakuinkin tiedän nimet ja kuka on hyvä ja kuka on huono. Ja tietenkin on sitten ne suosikit.

   Poista
 2. Joskus mökillä olemme seuranneet erityisesti Em uinteja. Jostain syystä ne ovat meidän perheestä hauskoja seurattavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uinti on ihan hauskaa seurattavaa, ja jostain syystä olen tykästynyt pariuimahyppyyn. Harmi vaan kun en perjantai-iltana voinut seurata niitä, kun piti käydä nukkumaan, lauantaiaamuna oli aikainen herätys.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)