Kuukausi vaihtuu - uusia haasteita?

Repu tuolla blogissaa muistutteli, että olin haastanut teidät maailmalla jo vuosia pyörineeseen "minimalismi" -peliin. Itse olin jo onnellisesti unohtanut koko haasteen, mutta onneksi on Repu... Yksi ystäväni on tämän pian loppuvan elokuun ajan tyhjentänyt kaappejaan ja millä tuloksella.... Niinpä niin.  Laitteli sitten kuukauden ajan päivittäin kuvia Instagramiin ja minkäs minä menin sieltä bongaamaan?
Raukka siinä ihan yksinäisenä jonkun tavarapinon päällä kökötti, niin olihan se pakko kysyä, mitä sille oli tapahtunut. Ei kuule vielä mitään siinä vaiheessa. Nyt se on sitten matkalla meille, meillä kun sattui olemaan juuri sen kokoinen kolo. Ainakin loppukuusta on. Jossain 😉😂

Mutta itse peli, se on ehkä teille tuttu, mutta kerron kuitenkin mikä on jutun juoni. Eli yksinkertaisuudessaan tarkoitus on vähentää kodista sitä itselle tarpeetonta tavaraa.

Sitten niitä meidän "sääntöjä", joita nyt voidaan yhdessä pohtia ja pähkäillä ja tarvittaessa matkan varrellakin muuttaa, ei siis ole kiveen hakattuja Pöllön määräämiä sääntöjä. Se on ainoa Pöllön asettama ehdoton sääntö.

Tarkoitus on luopua päivämäärän mukaisesta määrästä tavaroita: ensimmäisenä päivä yksi tavara, toisena päivänä kaksi tavaraa, kolmantena päivänä kolme tavaraa jne.... kuukauden viimeisenä tavaroita siis pitäisi vähentää 30. Kuukauden aikana kotoa olisi kadonnut 465 sinulle/perheellesi tarpeetonta tavaraa. 

Tavaroita voi vähentää esimerkiksi:
- heittämällä roskikseen, jos se käyttökelvoton (muistetaan lajittelu, tarvittaessa kaatopaikalle asti)
- kirpputorille menevät voi kerätä "omaan kasaan" - mutta muistetaan ne sitten myös viedä sinne kirpputorille 😉
- kierrätykseen. Lähes kaikissa kaupungeissa on kierrätyskeskuksia, jotka ottavat ehjää ja puhdasta tavaraa vastaan
- myymällä esim. tori.fi tai huuto.net

Onko vielä muita tapoja? 

Sitten kysymys, johon haluaisin teidän vastaavan. Tämä saattaa toisaalta ehkä osittain romuttaa pelin/haasteen alkuperäisen idean, mutta siihenkin ehdotan ratkaisua:

En ole varma kuuluuko se alkuperäiseen pelin henkeen, mutta tällä hetkellä ainakin ko. päivän poistettavista tavaroista on jaettu kuva Instagramissa.

Haluatteko, että niistä tavaroista, jotka ovat menossa kierrätykseen, laitetaan kuva blogiin? 
Vai laitetaanko vaan lista poistetuista tavaroista silloin kun siltä tuntuu - kerran viikossa? 

Ja sitten... Jos laitetaan kuvia ja käy niinkuin mulle kävi, että sieltä löytyykin jotain, mistä olisi iloa sulle, niin sen toimittamisesta voitaisiin sitten sopia sähköpostitse? Ja..jotta tasapaino säilyisi, niin sitten omantunnon mukaan - poistatko sitä vastaavan määrän tavaraa vai jatkatko ihan vaan päivämäärän mukaan. 
Rangaistuksia toisen "auttamisesta" ei jaeta. 

Katselin tuolla muutamia vanhoja blogeja missä tätä peliä oli kukin tavallaan pelannut; joku oli mm. poistanut kirjan välistä post it -muistilappuja, oliko se nyt 60 kpl. Noh, itse en ehkä sitä laskisi tavaran vähentämiseksi, mutta vannomatta paras, sitä ei tiedä, mihin keinoihin sitä joutuu loppukuusta turvautumaan. 
Tämmöinen. Pitkä juttu ja varmaan vähän sekavakin kaikkine "poikkeuksen poikkeuksineen", mutta jos saitte mitään tästä kiinni, niin onko kenelläkään muulla huushollissaan itselleen tarpeetonta tavaraa kuin meillä? 
Meillä sitä on ja sitä pitää vähentää. Jos onnistun hommassa tulevan syyskuun, niin voin yrittää vielä toisenkin kerran.  Eikä haittaa jos keskeyttää, jos tavarat tai into loppuu. Aina ei vaan jaksa tai huvita, se on ihan ymmärrettävää 😘

Kommentit

 1. Oi tää olis kyllä tarpeen meille. Just tytär on siivoillut omia ja siskonsa juttuja, ja siellä olis nukkea ja peliä sun muuta, mitä vois laittaa kiertoon jos tietäis, kuka huolis, ja sitten rikkinäistä kamaa joka täyttää roskiksen tehokkaasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähde mukaan vain - jos tuntuu tylsältä, niin saa keskeyttä, ei tehdä tästä mitään ryppyotsaista hommaa, vaan hauskaa puuhaa, josta olisi ehkä hyötyäkin.
   Löytyisikö teidän paikkakunnalta joku -vaikka seurakunnan pitämä lasten kerho tms. jolle nuo lelut kelpaisi? Tai lastenkoti? Voisiko kysyä jostain Mannerheimin Lastensuojeluliitosta tai jostain? Meillä on esim. Pelastusarmeija ja SPR:n Kontti, joka ottaa kierrätystavaraa vastaan. Jostain luin, että myös Ensikodit ottavat leluja vastaan, olisiko sellainen jossain lähellä, voisit kysäistä.
   Tässä muutamia mitä tuli mieleen kun kysäisit - itse näitä pohdiskellut, kun jo valmiiksi vähän miettinyt, mistä päästä sitä tavaran karsimista aloittaisi :)

   Poista
  2. Tonne päiväkotiin ollaan viety kassitolkulla kirjoja ainakin. Sit tietty vois oottaa joulua ja Pelastusarmeijan joulupataa - sinnekin joskus on viety vähänkäytettyjä leluja.

   Poista
 2. Mukana ollaan. Aina löytyy poistettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes - kiva, että saan kavereita tähänkin projektiin!

   Poista
 3. Possu heitti just pois vanhat lenkkarit, koska huomasi luontoretkellä, että niissä on ammottava reikä. Vuotavilla lenkkareilla ei oo käyttöä. Yleensä Possulla on semmonen paha tapa, että jättää vanhat kengät, rikkinäisetkin silti nurkkiin lojumaan. Että kyllä niillä vielä kuivalla kelillä kulkee, ja ei passaa heti sotkea niitä uusia. (Kotoa opittu tapa) Mutta nyt Possu heitti ihan kylmästi ne vanhat lenkkarit roskiin. Ihan Pöllön haasteen verran poistettavaa Possulta tuskin kuitenkaan löytyy. Kun sitten Possu jäis pian jo kohta ihan puille paljaille ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät lenkkarit heitit pois, vasta sisään ajetut, sanois AM. Tai sen kaverit... Mulla ois tossa kanssa yhdet roskikseen joutavat lenkkarit - periaattessa kyllä ehjät ja toimivat, mutta kun toisen lenkkarin kantapää on jo 8 vuodessa kulunut niin rikki, että mun kantapäät on rikki aina vähänkin pidemmän lenkin jälkeen. Ja kun kaapissa on kahdet uudet odottamassa :)

   Leikin voi jättää kesken sitten kun riittävä määrä tarpeetonta tavaraa on poistettu - tarpeellista tavaraa ei tarvitse ruveta hävittämään, ettei joudu puille paljaille :D

   Mutta...olemmeko me AM:n kanssa oikeasti hamstereita...?

   Poista
 4. Voihan sitä kokeilla. Tarkoitus on siivota ainakin kirjoituspöydän laatikostot, tiedä mitä sieltä löytyy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylläreitä :) Ja oot mukana just niin kauan kuin siltä tuntuu.

   Poista
 5. Mulla on ollut periaatteena jo pari vuotta että jos ostan jonkun uuden, niin yksi vanha lähtee pois. Näin ei tavaroiden määrä pitäisi lisääntyä. Esim. jos ostan uuden maljakon, niin 1 vanha lähtee kierrätykseen. Viikonloppuna laitoin 2 kengät kierrätykseen menevään kassiin, joten periaatteessa voisin ostaa 2 uudet kengät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kanssa tuollaista uskomatonta mielenlujuutta, jota multa ei löydy :) Yritän kyllä kovasti, mutta aina sorrun ostamaan "jotain kivaa" ja ei-niin-tarpeellista.
   Mutta nyt ei kun kenkäkauppaan, hopi hopi ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)