Mikä siinä oikein onkaan...

Että kun reippaana (tai ainakin oletat olevasi reipas) aloitat asioita, niin kuin nyt esimerkiksi tänään "oman paremman elämän a.k.a painonpudottamisen" suunnittelun ja tämän huushollin järjestämisen, niin sitten tulee pari pientä asiaa, jotka latistavat koko homman. Voi perjantai tiistai maanantai ja kaikki muutkin päivät siihen mukaan.

Rappukäytävästä on kuulunut jo monen viikon ajan käsittämätöntä meteliä, mutta emme ole saaneet metelijöitsijöitä kiinni kuin kerran. Ja sekin oli naapurin sisko. Nyt tänään kuulosti siltä, että naapuriasuntoon ollaan menossa oven läpi ja silloin paloi Pöllön siipien kärjet ja pahasti, niin kiltti kuin olenkin. Vai olenkohan sittenkään, asiaa pitää varmaan miettiä....

Ehdin ovelle ennen AM:ä ja annoin tulla keuhkojen täydeltä. "No kun kaveri tuolla vaan nukkuu..."
No anna nukkua, ei siitä ovesta läpi tarvi mennä!  AM ei ole mikään pieni mies ja tämä kaveri oli aika pieni, hän lähti luikkimaan rappuja karkuun "no mä sitt lähden tästä.."
Pihalla oli pari hänen kaveriaan ja kuulin ikkunasta kun hän jurputti jotain, kuinka naapurit tuli huutamaan tms. Niin korkealla oli vielä kiukku, että huusin ikkunasta peräänsä, että rapussa ei sellasta meteliä tarvitse pitää. Jotain huutelivat ja haistattelivat sieltä takaisin.

AM lähti vähän ajan päästä katsomaan a-noppia ja taas se kaveri oli tuossa oven takana. Kuului pyytävän anteeksi, mutta sitten oli alkanut selitykset miksi sinne pitää päästä.. No sitä varten on huolto ja päivystys, että tulevat avamaan oven tai jopa ihan hätäkeskus, jos kaverilla sisällä on hätä.

Olisin voinut antaa asian anteeksi jos olisi ollut ensi kerta, mutta kun sitä ovien paiskomista ja muuta on kestänyt jo viikkoja.
No katsellaan, tarvitseeko soittaa poliisia, ennen kuin AM tulee kotiin.

Vaan ei jäänyt tämän päivän hauskuus tuohon. Nyt saatte nauraa - ihan luvalla, sillä nyt jo naurattaa muakin, vaikkei ensin naurattanutkaan. Tämä ei nimittäin ole ensimmäinen kerta....

Laitoin pesukoneen päälle ja meillä ei ole pesukoneen poistoletkulle mitään kiinteää paikkaa, vaan se laitetaan aina koneen päällä ollessa lavuaariin ja kun kone on pois päältä, se on telineessä seinällä.

Olin lajitellut pyykit pyykkikorista kylpyhuoneen lattialle ja jättänyt ne siihen odottamaan, että mitkä pesen ja mitkä laitan takaisin koriin odottamaan seuraavaa kertaa.
Sen letkun unohdin laittaa sinne lavuaariin - ja kuinkas kävikään: kone ehti tässä toisen episodin aikana tyhjentää sisuksensa pariin kertaan ja KAIKKI pyykit ovat nyt märkinä kylpyhuoneen lattialla 😂😂😂

Meillä siis todellakin on PYYKKIPÄIVÄ tänään.
Ja tässä mä istun, vaikka mun piti olla reipas ja raivata tätä huushollia. Ja tiskata. Tsot tsot tsot.

Viikkaisinko pyykit vai tiskaisinko? Vai tekisinkö molemmat? 

Kommentit

 1. Jotenkin kuulostaa tultulta, perjantai ja kaikki muutkin mahdolliset viikonpäivät ja kiroukset...

  Mulla on alakuloinen viikonloppu, mutta nautin kyllä vapaasta ja yksinolosta. Painoasiakin on vähän nytkähtänyt siihen oikeaan suuntaan, mutta maanantaina taas vasta jaksan jatkaa.

  Koitetaan kuitenkin kasata itsemme ja kulkea nokka pystyssä kohti uusia pett... seikkailuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Marjaana - toivottavasti alakulosi helpottaa pian <3
   Muista että olen aina täällä toisessa päässä

   Poista
  2. Olet Pöllö ihana <3

   P.S. Kuuluuko siellä Cheekin räppiä?!!?

   Poista
  3. Me lähdettiin maalle pakoon koko räppihulinaa - koko kaupunki on ihan sekaisin. Musiikki ei meille asti kuulu, mutta ilotulitus kuuluu ja isoimmat raketit näkyykin.
   Täällä maalla on ihanan rauhallista

   Poista
  4. No voin kuvitella, että kaupunki on sekaisin. Varmaan oli fiksu veto paeta ;-)

   Poista
  5. Oli ihanan hiljaista ja rauhallista olla maalla ja miettiä ja pohtia ja puhua. Vain parin minuutin ilotulitus kuului rannasta, kun siellä juhlittiin venetsialaisia.

   Poista
 2. No sähän oot heittäytynyt ihan hurjaksi. Mulla ei kyllä nyt oo mitään vaihtaria heittää. Mitäs mä oon saanut tänään aikaan? Kävin suihkussa. Se on mulle aina melkoinen voimienponnistus.
  Parempaa viikonlopunjatkoa!
  Kumman teit, vaiko molemmat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kumpaakaan :D Ripustin ne märät vaatteet pyykkitelineille, kuivasin puhtaat pyykit kuivaajassa ja pakkasin AM:n kanssa tavarat ja lähdettiin tänne a-nopille talonvahdiksi.
   Kyllä on rauhallista!

   Poista
 3. Ikävistä, meluavista eli oikeasti häiritsevistä ihmisistä talossa tulee olla kahden todistajan lausunto. Poliisin voi hälyttää, jos tilanne äityy vaaralliseksi. Ei tarvitse Pöllön yksinään kotona pelätä! Isännöitsijälle tietoa tarkasta ajankohdasta häiriön laadusta ja ne todistajat asialle. Älä nyt hurjaksi heittäydy rapussa vaan käytä energia omaan kotiin... hih, hih...Osta vaikka kukkia maljakkoon! Niiden luoma kauneus auttaa hoitamaan tylsät arkiset asiat yhden kerrallaan. Löysin vielä lupiinin marjareissulla ja toin kotiin, pienestä se ilo löytyy! Hyvää ja rauhallista rappu- ja kotielämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AM oli tavannut pihalla muitakin rapun asukkaita ja heitäkin tämä tilanne häiritsee, myös hallituksen pj oli paikalla joten asiaan on nyt ainakin joltain osin toivottavasti saatu edes jotain rotia. Hankaluutta kaiken kaikkiaan tuo vielä sekin, ettei meillä ole varsinaista isännöitsijä, on vain vs.
   Mutta eiköhän me taas pärjäillä - kun lepuutetaan itseämme täällä maaseudun rauhassa ja pestään pyykit :)

   Poista
 4. Ajattelin sinua tänään, kun pesin pyykkiä ja laitoin poistoletkun lavuaariin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistitko kivet myös ��

   Poista
  2. Kivet näin eilen sen verran kauempaa, kun fillaroin. Mielessä toki olit ja olet!

   Poista
 5. On kyllä kurjaa, jos rappukäytävässä metelöidään. Aiemmin asuimme aika lähellä metron päätepysäkkiä ja sitä lieveilmiötä ajautui välillä meidänkin rappuihin.

  Kaikenlaisia unohduksia tapahtuu, onneksi ei ollut tuon hullummasta kyse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman asunnon naapuri vuosien takaa saattoi soittaa ovikelloa iltakahdeksalta pelkissä pitkissä kalsareissa "saisko kahvia?" :)

   Jatkan pyykinpesua huomenna ;)

   Poista
 6. Minulla on ollut onni asua monessa eri kerrostalossa ilman mitään häiriöitä. Tai no onhan sitä joskus jotain elämää, mutta ei häiriöksi asti. Häiriöt tahtoo jäädä tuonne alemmas. Ja kun ei ole pyykkikonettakaan, on elämäni aika tylsän tasapaksua. Sinulla onneksi riittää tapahtumia. Niitä on kiva lukea vaikkei varmaan kiva kokea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä meni 18 vuotta tässä rapussa oikein rauhaisasti, vaikka nuoriakin asui meidän Pojan lisäksi pari - ne saatiin "kuriin" ihan nätisti puhumalla. Nyt parin vuoden aikana meininki on muuttunut ja sen on huomanneet muutkin kuin me, ei siis ole vain meidän nipottamisesta kiinni. Alakerran "hallitusneuvottelutkin" on jo mennyttä aikaa = pikkuneiti on kasvanut ja osaa neuvotella asioista muutenkin kuin huutamalla suoraa huutoa, mikä oli aikanaan ihan ymmärrettävää :)

   Mutta tuo mun pyykinpesutyylini, se on... noh, omanlaisensa, kieltämättä. Mutta tuleepa sitten pestyä, vaikka eilen jätinkin homman kesken ja pakenin rikospaikalta. Tänään on sitten pesty pyykkiä senkin edestä, eihän ne mihinkään olleet kuivuneet eli ei niitä voinut takaisin pyykkikoriin laittaa.

   Näin jälkikäteen näille pöllöilyille nauraa jo itsekin :)

   Poista
 7. Kerrostalon rauhan voi pilata yksi häirikkö tai häiriköivät kaverit. Kerrostaloissa olen asunut suuren osan iästäni ja onneksi suurin osa naapureista on oikein mukavia.Tärkeintä on, että jos häiriköintiä on, niin niihin puututaan vaikka se tuntuu tylsältä olla puuttumassa. Nostan hattua Pöllölle!

  Mä luulen, että jos mulla olisi tuollainen letkusydeemi niin pyykkipäivä olisi aika usein. Muistelen, että lapsuuden kodissa tuollainen systeemi oli ja välillä sattui ja tapahtui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen "kalsarinaapurin" jälkeen siinä asui yksi hyvin hiljainen nuori poika jonkun aikaa, opiskeli aikansa ja lähti sitten armeijaan, sen jälkeen on asunut kaksi kaveria joista toinen kai sai häädön - ei meidän takia vaan jostain muusta syystä - ja nyt sitten tämä. Tai ilmeisesti tämä kenelle keuhkojani tuuletin, on oikeastaan vasta muuttamassa tai muuttanut siihen.
   Sekin vielä, että meillä on alaovet koodilukittuja, niin kaikilla näillä hänen kavereillaan joita me ollaan nyt nähty, tuo koodi on, vaikka ei pitäisi.

   Meidän kylpyhuoneeen on ylipäätään suunnitellut erikoisesti ajatellut erikoinen arkkitehti tai insinööri:
   pistorasia on heti ovenpielessä. Kylpyhuone on hyvin tilava, siinä ei ole valittamista, mutta pesukoneen vedenottohana on aivan vastakkaisella puolella kylpyhuonetta!
   Pitkään olikin niin, että pesukone oli oven vieressä, lähellä pistorasiaa ja vedenottoletku meni kylpyhuoneen poikki. Kätevää. Nyt pesukone ja kuivaaja on samassa päädyssä hanan kanssa ja sähkö niihin on vedetty jatkojohdolla.
   Suihku on onneksi sen verran kaukana koneista ettei tarvitse pelätä. Mutta varsin mielenkiintoinen ratkaisu alunperinkin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)