Riikka -sukat

Susannan innostamana kaivelin lankakoria ja puikkokoteloa sekä etsin Ravelryn salasanat.
Sitkeydellä ja sinnikkyydellä löysin Susannan vinkkaamat Riikka -sukat ja meneillään olevan Riikka-KAL:n (siinä sitä aikaa menikin, ennen kuin tajusin mistä oikein oli kyse, mutta avautuihan sekin idea lopulta 😂)

Käsityökärpänen on ollut hukassa, kesälomalla kai, koko pitkän kesän, enkä ole saanut kerta kaikkiaan mitään aikaiseksi koko kesänä. Väkisinhän ei mitään pidä tehdäkään, silloin ei saa aikaiseksi kuin sutta ja sekundaa, joten olen suosiolla antanut käsitöiden olla, välillä yrittänyt, mutta kun ei niin ei.
Nyt yritän sitä kärpästä löytää, jospa se ilmojen viiletessä lennähtäisi tänne sisälle lämpöiseen.

Langaksi valikoitui jo jonkun aikaa korissa marinoitunut kirjava Schachenmayr Regian Cotton Color,  72 % puuvilla, 18 % polyamidia ja 10 % polyesteria. Puikkosuositus langalle on 2-3 mm, minä valitsin puikoiksi 2,25 mm Zingit.
Lanka on sen verran kirjavaa, että kuvio ei ainakaan vielä näin ennen viimeistelyä näy kunnolla, mutta lupasin Susannalle kuvan jo tässä alkuvaiheessa, että näkyisi vähän minkä värinen lanka oikein on.
Valo vähän vääristää taas värejä, kun en sitten päivällä malttanutkaan laskea neuletta käsistäni, ennen kuin sain nuo kaikki kuviot tehtyä - ja sitten kun olin kuvaa ottamassa, oli jo sen verran hämärää, että otin kuvan sisällä. Mutta ehkä tuosta jotain kuvaa ainakin kirjavuudesta saa?

Ohjeessa oli, että varteen tulee kuviota viisi mallikertaa ja niin tuossa on, mutta jotenkin tuo näyttää minusta kovin lyhyeltä tuo varsi? Tosin tuohon kuvaan sitä on nyt vähän levitetty, että kuvio näkyisi paremmin, kyllä se varmaan on ihan oikean mittainen kun vertaan sitä tuohon ohjeen kuvaan.

Mutta tämmöistä: 

Kantapäätä olen aloitellut, siinäkin sitä ohjetta olen vähän miettinyt, mutta tehnyt niin kuin käsketään: "Neulo 2 silmukkaa oikein.." Siis neulotaanko myös ensimmäinen silmukka vai nostetaanko se neulomatta niinkuin yleensä ensimmäinen silmukka tavataan nostaa?


Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos - katsotaan nyt kun saan ne valmiiksi. Ja parinkin sille vielä.
   Pitäisiköhän oikeasti opetella se magic loop -tekniikka, että tulisi tehtyä molemmat sukat yhtä aikaa?

   Poista
 2. Kivat sukat :)

  Mut löytää Ravelrysta nikillä nokisuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Kävin etsimässä sutkin Ravelrysta ja lisäsin sut ystäviini. Susanna oli mut löytänyt, joten ilmeisesti OnniOnni -nikillä mut sieltä löytää :)

   Poista
 3. Jotenkin multa on jäänyt tää postaus välistä huomaamatta, vaikka itse toivoin kuvaa Riikka- sukistasi.
  Hyvältä näyttää! Ohjetta voit toki muokata, jos siltä tuntuu. Joten tee sen pituinen varsi, kuin haluat ja kantapäätäkin voit muokata. Minä olen neulonut kantapään nurjalla kerroksella kaksi ekaa ja kaksi vikaa silmukkaa oikein, kuten ohjeessa sanotaan.
  Muistahan laittaa kuva valmiista sukista "Palasia arjjestamme"- ryhmän valmiiden töiden ketjuun, niin osallistut kivojen (ainakin sukkablokkerit on ja joku sukkakirja ja vielä joku on, jota en nyt muista) palkintojen arvontaan. Höpinäketjustakin arvotaan jotain. Ohjetta saa muokata, kunhan ne tunnistaa Riikka- sukiksi, eli varmaankin, että niissä on tuota ohjeen kuviota.
  Mikä sun nikki on Ravelryssa? Mun on SusannaMaalta.
  Oletko IGssä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mun piti eilen jatkaa neulomista, mutta lojuinkin sitten a-nopin sohvalla koko illan, samalla kun puhelimella naputtelin teille noita muita vastauksia - siksi niissä on varmaan tavallista enemmän virheitä.
   Tänään olen sitten pessyt sitä pyykkiä :)

   Mä löysin sut ja Puskissan Ravelrystä ja lisäsin ystäviini :) Mä en tosiaan osaa käyttää koko Ravelrya, mutta... tuota.... Muutin juuri nimeni, koska tilin luodessani vaan äkkiä keksin jotain, kun halusin sieltä yhden ohjeen.
   Nyt mut varmaan löytää nimellä OnniOnni :)

   IG:ssäkin on tili, vähän niin kuin vahingossa, ei ollut tarkoitus sitä luoda. Menin katsomaan sinne SuomiMeloon tiliä ja yhtäkkiä huomasin, että oho, mulla on oma tili... Ja nimen kanssa kävi "pikku moka", se ei ole ihan tarkoituksella se mikä on, mutta toisaalta siinäkin on eräänlainen logiikka:
   Sen piti olla tytoalba eli tornipöllö, joka on myös viinin nimi, jota olin juuri menneenä viikonloppuna ruokapöydässä juonut. Vaan teinpä kirjoitusvirheen, siis "typon". (=kirjoitusvirhe chatissa).
   Joten siitä tuli typoalba. Sillä siis löytää, ken tahtoo; sitäkään en käyttää muuten kuin päivittää ihan tavan kuvia.
   Sut kävin sieltä jo bongaamassa :)

   Poista
  2. Löysin sut Ravelrysta ja sain sielläkin sinut ystäväksi. Kävin myös lukemassa mielenkiintoiset jutut profiilistasi. Nykyisinhän suurimman osan Ravelryn sisällöstä saa myös suomenkielellä. Kiva juttu, kun minä en ole mikään kielinero.

   Poista
  3. Se oli tosi hyvä juttu, että se oli suurimmalta osalta suomenkielinen, profiilia oli helppo päivittää. En ollut silloin tiliä luodessa tehnyt sille mitään.
   Jospa siellä tulisi käytyä nyt enemmän, kun sielläkin on ystäviä :)

   Poista
  4. Huomasitko, että vasemmasta alanurkasta voit valita suomenkielen?
   Ravelryssa on kaikkea kivaa yhdessätekemistä, kuten Riikka- sukkien yhteisneulonta ja Kiukkulinnun yhdistyneet teenkuluttajat.

   Poista
  5. Huomasin joo, ja mulla onkin siellä valittuna suomi, mutta jotkin kohdat profiilista oli siltikin englanniksi, kun kävin sitä päivittämässä. Mutta sain sen päivitettyä kuitenkin :)
   Täytyy vaikka huomenna käydä katsomassa tuo Kiukkulinnun yhdistyneet teenkuluttajat - kuulostaa mielenkiintoiselta :D

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)