27 maaliskuuta 2018

Millä tavalla ihminen voi polttaa nenänsä?

Useimmiten kai auringossa, jos ei muista käyttää aurinkovoidetta?

Entä millä tavalla Pöllö voi polttaa nokkansa? Työntämällä nokkansa kuumaan ruokaan? Juuei...
SNY-emo tietää, että on ihmisiä, joille sattuu ja tapahtuu - ja ehkä tekin ootte jo huomanneet, että yksi sellaisista olen minä.

Ai mitäkö sattui? Ostin tuosta leipomon tehtaanmyymälästä lounaslihapasteijoita - sillä nimellä ne oli. Ei tarvinnut kun paistaa.  Ja minähän paistoin. Ja maistoin. Oli hyviä.  Paitsi että.
Kun haukkasin ensimmäisestä - kuumasta - sain KUUMAA HÖYRYÄ, en nenälleni vaan NENÄÄNI!
Arvaatkaa vaan onko se nyt kipeä?
Eikä nenää oikein voinut huljutella sisäpuolelta kylmällä vedellä. On siis vain kärvisteltävä. Huokaus.

Että se on sitten kevät. Ja kesä tulossa. Tämmöiset tapaukset on varma kevään ja kesän merkki, uskokaa pois!

Tältä näytti kun katselin olohuoneen ikkunasta illansuussa, auringon jo aloittaessa laskuaan naapuritalon taakse. Näytti ihan kesäillalta 😊

Naapureiden lisäksi ovella kolisteli tänään taas postinjakaja:
Kiitos Susanna kortista ❤❤ Iloista pääsiäistä myös teille!


SNY:ni lähetti ensimmäisessä paketissa kahta eri Nalle -lankaa ja kerrosrivinousu -ohjeen. Sitä olen katsellut muiden tekemänä ja ajatellut, että pitäisi kokeilla, mutta "se on varmaan aika vaikeaa, täytyy keskittyä oikein kunnolla". SNY:n ohje oli niin hyvin kirjoitettu, että ajattelin kokeilla sitä saman tien - ja tämmöiset siitä sitten sain puikoilta tipahtamaan. Sukkien teriä jouiduin vähän soveltamaan kun
a) ensimmäisestä sukasta tuli vähän pieni ( no olisihan se vähän pienempi jalkaiselle mennyt, nro 36 tai jotain)
b) en huomannut laskea ja ottaa ylös, millä kerroksilla tein kavennukset - lopputuloksena oli se, että toisesta sukasta  tuli vielä pienempi...
Purkaminen muuten oli aika viheliäistä, vaikka kuinka yritin poimia silmukat ensin samalta kerrokselta ja purkaa vasta sitten ja huomioida ne kavennukset ja... meinasin hermostua 😉😊😉
Mutta tässä ne nyt on, omassa jalassa, vaikka joku muu ne varmaan saa, jos ne joku huolii.

22 kommenttia:

 1. Auts! Eikö suu palanut?
  Sukat on hienot. Tuolla kerrosrivillä tulee minulla tosi tiukkaa neulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Yksi neulokerholainen kertoi tekevänsä tuon kerrosrivinousun niin, neuloessaan tuon "nostettavan" silmukan (siis joka mulla on punaisella), hän tekee ennen sitä langankierron, jonka sitten seuraavalla kerroksella pudottaa, kun nostaa silmukan neulomatta. Silloin se ei kuulemma kiristä. Osasinko selittää ymmärrettävästi?
   Mulla tuo meni ihan ok, teen kai muutenkin löysää.

   Suuta en onnistunut polttamaan, sitä onnistuin varomaan, mutta vedin samaan aikaan ilmaa sisään, kun puraisin ja pufff - kuumaa ilmaa pöllähti suoraan nenään :D
   Oppia ikä kaikki...

   Poista
 2. Hienot sukat! Mie vaan nyhrään vieläkin perusneuleella, en jaksa opetella uusia kun motivaatio tuskin riittää tavalliseenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Perusneuleessa ei ole mitään mitään vikaa - kukin tekee sitä mitä itsestä tuntuu mukavalta.
   Eipä nuo välttämättä minunkaan mieleen jää, mutta on kiva kokeilla kaikenlaista uutta. Ja joskus menee hermo ja puikot ja lanka vaihtuu johonkin ihan muuhun kuin oli alunperin tarkoitus :p

   Kohta varmaan menee puikot kesäteloille ja kaivelen ristipistot esille, että saisin nekin etenemään, ne kun ei ole edenneet mihinkään.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ajatuksia uusista on taas ja se toinen pöllökin on vielä tekemättä :D

   Poista
 4. Niin on raikkaan kauniit sukat! Hyvä, että kokeilit SNYsi antamaa uutta haastetta, sehän on ihan oleellinen osa tätä leikkiä, uuden oppiminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Olen itsekin tyytyväinen, että kerrankin sain näin nopeasti tehtyä jotain SNY:n lähettämistä langoista - ja vielä tartuttua hänen haasteeseensa :D

   ...Ne Niina Laitisen mallit on tuolla odottamassa, josko niitä ensi talvena saisin tehtyä, niitä on niin paljon :) Edellisille SNY:ille terveisinä, en suinkaan ole niitä unohtanut, katselen ja ihailen niitä aina välillä.

   Poista
 5. ”Tekevälle sattuu ja kun usein sattuu, niin tottuu” on mun motto ja pitäähän sitä ihmisiä ilahduttaa. Minä olen kerran polttanut leuan luumuhillolla puraisemalla uunista otettu umpinaista joulutorttua.

  Ps. Upeat sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne sanoo :)
   Ja Äitirakkaan kanssa meillä on tapana sanoa, että "mistäs sitten puhuttais, jos ei koskaan mitään sattuis" - ja me kyllä pidetään siitä huoli, että puhuttavaa riittää :D
   Auts, kuuma luumuhillo tekee aika eetvarttia myöskin!

   Ja kiitos - tykkään sukista itsekin.
   Käyttäjiä vaan pitäisi jo ruveta sukille löytymään.. :)

   Poista
 6. Ens kerralla jäätä nokkaan ku ei kerran vedellä voi. Sukat on vuodenaikaan jotenkin jouluiset=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jää ei muuten tullut mieleenkään, täytyy muistaa seuraavalla kerralla - en kyllä aikonut ottaa tavaksi tällaista :)
   Nyt meillä ei edes olisi ollut jäätä, muuta ehkä räystäiltä olisi löytynyt jääpuikkoja - sehän olisi ollut sopivan mallinenkin :D

   Sukat on kieltämättä aika jouluiset - siitä SNY:kin mainitsi, mutta otin riskin :D Punainen kun on mun lempiväri....

   Poista
 7. Aikamala! Nonkin voi siis nokkansa polttaa. :O Ripset olen käräyttänyt monasti, etenkin ennen kuin opin laittamaan kiertoilmauunin pois päältä ennen luukun avaamista. Sellainen 225 asteinen tuuli polttaa ripsivärit kivasti kiinni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vieläkään oppinut laittamaan kiertoilmauunia päältä pois, ennen uunin luukun avaamista.... Sen olen oppinuut, etten työnnä päätäni sinne :) Se kyllä johtuu siitä, että kun on silmälasit, niin säälin niitä; pelkään, että ne sulaa ja kun ei ole varaa ostaa jatkuvasti uusia laseja, niin niitä on suojeltava :D
   Onneksi mulla on harvoin ripsiväriä...

   Poista
 8. Kivat sukat sait lopputulokseksi. Onko ne nyt sitten samankokoiset? Mites ufot voi? Oletko saanut jo kaikki keskeneräiset valmiiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Sainkin kun sainkin ne samankokoisiksi ;) Ja opinkin jotain: mitä varten ihmisellä on n. 40 silmukka-/kerrosmerkkiä...(neljä eri väriä) Ehkä niitä voisi käyttää vaikkapa kerrosten laskemisessa ja kavennuskerrosten merkitsemisessä??

   Ihan kaikki keskeneräiset ei ole vielä valmiita, kun on ollut noita muita tossa välissä :D :D

   Poista
 9. Mistähän tuon mallin saisin? Viismummoista tahtois tehdä tommosetkin. Apuva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska ohje löytyy ihan tuolta netistäkin, niin uskallan kirjoittaa tuon SNY:ni kirjoittaman ohjeen, joka oli minusta hyvin yksinkertainen, kun minäkin sen ymmärsin. Eli lankoina oli tuo yksivärinen punainen ja kirjava taika -lanka.

   1. krs: neulo punaisella kaikki oikein
   2.-3. krs: neulo taika -langalla 3 oikein, nosta 1 s neulomatta

   Toista näitä kolmea kerrosta.

   Ohjeita ja kuvia löytyy monenmoisia netistä hakusanalla kerrosrivinousu, mutta minä tein tuolla SNY:n antamalla ohjeella.
   Joustinneuleeksi tein valepalmikon, siihenkin löytyy ohje netistä hakusanalla valepalmikko.

   Tässä yksi ohje:

   Luo 5 jaollinen määrä silmukoita:

   1. krs * 3 o 2 n * Toista * -*
   2. krs * nosta 1 silmukka, neulo 2 oikein, nosta neulomaton silmukka kahden neulotun yli, neulo 2 n *
   3. krs * neulo 1 o, ota langankierto puikolle ja neulo 1 o, neulo 2 n *
   4. krs * neulo 3 o, 2 n *
   5. krs * neulo 3 o, 2 n *

   Toivottavasti sait näistä selvää :D

   Neulonnan iloa - olisi kiva nähdä lopputulos!


   Poista
 10. Iso kiitos sinulle pöllöseni, täällä kiittelee Viismummoista. Kahden sairastetun aivoinfarktin jälkeen olen koneella vain harvoin, mutta käyn sivullasi usein. Liikun pyörätuolilla, mutta neulon lapsilleni ja lapsenlapsilleni kun jaksan. En osaa laittaa kuvia koneelle, mutta ehkä joku lapsistani auttaa siinäkin asiassa. Hyvää Pääsiäistä ja kiitos opastuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä - mukava kuulla, että käyt sivuillani :)
   Hyvää Pääsiäistä sinullekin!

   Ja oli ihan hyvä muistutus tuo kysymyksesi tuosta ohjeesta; voisin jatkossa yrittää muistaa laittaa ohjeen jo suoraan päivitykseen - se kävi tuossa mielessä kun kysyit ohjetta.
   Vaan kun on "sama pää kesät talvet" ja se pelaa mullakin vähän huonosti, niin eipä aina tule ajatelleeksi tai ei muista. Yritän jatkossa muistaa.

   Poista
 11. Täällähän ne sukat tosiaan köllöttelevät! Mukava että ne tulivat joutuisaan valmiiksi :) Toivottavasti nenä on jo parantunut!

  Seuraava paketti lähtee tänään postiin! Nyt päästään käsiksi hiukan myös pöllöihin!

  T. Sny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli mukava tehdä ja langat oli niin ihanan värisiä :)
   Vähän huonosti vaan arvioin, varsista olisi saanut pidemmätkin, joten lankaa jäi vielä. Punaisen langan sain melkein kaiken käytettyä broken seeds -mallilla tehtyihin sukkiin, jotka on tuolla pari päivitystä eteenpäin ja Taika -lanka odottaa tuolla käyttöä. Ehkä sukat pienelle Ballerinalle..

   Ja kiitos, nenä on jo kunnossa :D Ja - koputan puuta ;) - olen onnistunut olemaan kolhimatta itseäni ainakaan sen suuremitta..

   Odotan pakettia taas innolla! Ihanaa!

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)