Kuvahaaste, kuva 3, 11.3.2018 - kun on sunnuntai

Tässä ihan ensimmäisenä kuvahaasteen kuva, kun viime sunnuntaina jäi kuva ottamatta. Oli tarkoitus pyytää AM:ltä apua, oikeita kameroita (pokkareita) kun olisi ollut kotona parikin, mutta autuaasti koko asian. Piti ottaa kuva maanantaina, tiistaina... vaan koko viikko oli buukattu niin täyteen kaikenlaista ohjelmaa, että kuva jäi ottamatta. Ja kun olisi ollut niin hieno sääkin: aurinko paistoi koko viikon, eilen alkoi lumisade ja nyt on taas harmaatakin harmaampaa. Ja lisää lunta. Eli maisema ei ole tainnut juuri miksikään muuttua.


Ja kun kerran parvekkeelle olin itseni hilannut - ja joku siellä minut säikäytti.. Lunta tippui joko katolta tai jostain ylemmältä parvekkeelta - niin tulin ottaneeksi kuvan meidän "linnunpelättimestä".
Nii-in. Lintujahan ei saa kerrostalojen pihalla kai missään ruokkia, siitä on tänä talvena meillä oikein huomautettu, kun joku oli heittänyt kokonaisen leivän jonkun puun juurelle. Ei sillä, en minäkään oikein pidä siitä, että talitintit käyvät meidän parvekkeella, se kun on yksi niistä harvoista joissa ei ole laseja. Kakkivat kaiteelle ja sen sellaista. 

Vaan sitten keksin asettaa nämä pöydälle. Jossain vaiheessa tintit tajuavat, että hei, nuo eivät voi olla eläviä, koska eivät ole liikahtaneet viikkoihin/kuukausiin - meitä huijataan! Ja uskaltautuvat taas lähelle. Mutta kun käyn kääntämässä tai vaihtamassa näiden paikkoja, tintit palaavat lähellä oleviin puihin. 

AM oli alunperin epäileväinen: "Ei ne noita pelkää, kyllä ne tajuaa ettei ne ole eläviä. Ei ne noista välitä". Mutta onpa vaan joutunut syömään sanansa... AM siis.


Se toinen, tai siis ensimmäinen pöllölapanen on nyt siis peukaloa vaille valmis, sen peukalon teen tiistaina Neulekerhossa. Ja toisen lapasen teen sitten myöhemmin ja sitten venytän ja höyrytän ne siisteiksi.
Nyt väkerrän niitä kynsikkäitä. Toivottavasti saaja ilahtuu niistä. Niihin tulee erilainen varsi, en ole tällaista koskaan aiemmin tehnyt, mutta kaikkea on kokeiltava, vai mitä?


Pinkkejä raitoja tuli vielä kolme lisää, saaja haluaa pitkät varret.

Niin ja Mikko Rimmisen Pussikaljaromaanistakin kävin kirjoittamasta, jotain... Kuka on lukenut?
"Tekis kyllä mieli tehdä jotain, sanoi Lihi - tai ainakin tekis mieli tehdä mieli.." 

Eilen illalla rupesin kuuntelemaan Antto Terraksen "Pilkkuun asti. Baarimestarin muistelmat". 

Kommentit

 1. Keksin just eli laitappa yks pöllö narusta roikkumaan niin se heiluu tuulessa ja säikyttää tinttejä?
  Lisää pöllöesittelyä!!
  Hei, mitäs sille Juurihoidolle kuuluu, joko olet saanut luetttua? Lupasin muistaakseni sen mulle laittaa, ei tosin mitään kiirettä, jonossa kymmenkunta kirjaa, tuli vaan jotenkin mieleenb tuosta Rimmisestä...
  Ihanaa sunnuntaita pöllöseni! <3 hali&lämmin hymy! (onpas mulla nyt hempeilyfiilis;D)
  Huu, jännittää, tein asunnonvaihtoilmoituksen(siis loman ajaksi, en ole muuttamassa), saas nähdä miten sujen käy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En taida uskaltaa, meidän parvekkeelle osuu tuuli niin hyvin, että voipi kopsahtaa seinään ja mennä rikki. Enkä halua kuristaa yhtään pöllöä :)
   Juurihoito on jumissa, hyvä kun muistutit! Näin sen kyllä yhtenä päivänä, kun etsin AM:lle luettavaa (sitä en edes tarjonnut..)
   Otan sen "työn" alle, kirjaston kirjoissa kun on tosi pitkä laina-aika; toukokuun alkuun asti. Meillä on ollut verkkokirjastossa ongelmia ja koko verkkokirjasto menee huhtikuun puolella vaihtoon, kirjastot on pari viikkoa kiinni sen takia.

   Oot aika rohkea; mua noi asunnonvaihtotsydeemit vähän epäillyttää enkä uskaltaisi omaa asuntoa antaa kenellekään ventovieraalle. Sen verran lukenut huonoja kokemuksia, vaikka varmasti hyviä on enemmän - valitettavasti ne huonot tulee useimmin esiin kuin hyvät.
   Ei ollut siis tarkoitus pelotella tms.

   Halaus takaisin ja mukavaa sunnuntai-iltaa sullekin :)

   Poista
  2. No, mulla ei ole mitään arvokasta ja jos esim yks juttu toteutuu niin pääsen stadiin ok-taloon, siistiä-

   Poista
  3. Luotamme siihen, että kaikki menee hyvin :)

   Poista
 2. Mä oon kattonu leffan parikin kertaa ja tykkään siitä ihan hulluna (johtuneeko siitä, että on entisillä asunikulmilla kuvattu) mutta kirja taitaa olla tuolla hyllyssä sillei selailtuna ja puoliks luettuna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista leffaa, mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö olisi katsonut sitä :)
   Kyllä mun varmaan tarvii toi kuunnella tai lukea - kun mun periaate on viime aikoihin asti ollut se, että jos aloitat kirjan niin luet sen kanssa.. Tosin nykyään mä olen itselleni armollisempi, jos ei maistu niin ei ole pakko lukea.

   Poista
 3. Millähän mie pelottasin nuo naakat... pöllöllä karkkoais tervetulleetkin linnut. Mun isä ruokkii salaa kerrostalon parvekkeella tinttejä :) sitä ei siellä vissiin oo kielletty, kunhan laudat ei näy eikä roskita toisia. Sen alakerran parveke tosin näyttää olevan kaatopaikka, siinä ei muutama siemenroska näkyiskään.

  Maleksin eilen yhessä kaupassa ja näin pöllötyynyjä, tulit mieleen. Pöllölahjapaperiakin oli, sitä taisin ostaakin itelleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile cd-levyä, naruun vaan ja roikkumaan.

   Poista
  2. Naakat on liian älykkäitä siihen. Pelottaa vaan ne tintit, joita varten ruoka on.

   Poista
  3. Nyt en kyllä osaa sanoa, mikä auttaisi sun naakkaongelmaan. Koetan muistaa kysyä Tunturiruipelolta, kun näen hänet tai soittelen sinnepäin, josko hänellä olis antaa joku vinkki.

   Mun täytyy muistaa ottaa kuva mun pöllötyynyistä.. Niitäkin on muutama ;)

   Poista
 4. Minä tykkään, kun tintit käy koputtelemassa. Ja ruokkisin, jos saisi. Ei saa. Ja ottaa minua päähän nuo ruokien heittelijät. Koirapoikaa joutuu koko ajan vhtimaan, kun se söisi kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi lupa eikä muut asukkaat marisisi, niin saattaisin ruokkiakin, mutta kun ollaan kahta mieltä, niin on helpompi, kun se on yksiselitteisesti kielletty kaikilta.

   Nuo ruokkien pitkin poikin heittelijät ottaa päähän, juuri koirien takia. Ei ole vissiin kuin viikko, kun luin fb:stä miten täällä meillä oli joku pieni koira kuollut syötyään makkkarapalan, johon oli piilotettu jotain pieniä nauloja tai muita piikkejä. Sairasta, en ymmärrä tuollaisia ihmisiä - niille saisi syöttää samanlaisia ja kysellä sitten, miltä nyt tuntuu, kun alkaa tuntumaan, kun naulat siellä raapii vatsalaukkua ja suolistoa ja mitään ei voi enää tehdä. Grrrrr.....

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)