03 joulukuuta 2021

Hei Hönö - joulu tulla jollottaa!

Eihän tätä voinut jättää ostamatta 😂 - kyllä, ostin leivän ihan vain sen nimen takia, en varsinaisesti tarpeeseen. Mutta ei se huono ostos ollut, hyvääkin se on. Ja oikeastaan se kyllä nimensä puolesta sopii mulle oikein hyvin...

Flunssanpoikanen kaatoi ensin Mursun ja sitten Pöllön. Onneksi kummallakin on oma sohva, kääriydyimme sohvillemme viltteihimme tv:n ääreen, torkuimme telkkaria katsellen ja teetä juoden. Kuuma teetä ja syötävää teki se joka kulloinkin tunsi paremmin jaksavansa. Kunnes sitten jääkaappi olikin tyhjä. Vaihtoehtoja ei juuri ollut: kipeämmän Mursun olisi lähdettävä kaivamaan autoa lumen alta ja käymään kaupassa. 
Mutta olipa varmaan Kotitonttumme Pietari viestittänyt joulutontuille, olihan joulukuun 1. päivä: ystävä naapurista laittoi viestin ja kysyi tarvitsemmeko jotain kaupasta, hän voi käydä meille kaupassa. Ja tunnin päästä ajoi pihaan auto, ystävä harjasi portaat puhtaaksi ja ojensi meille laatikollisen ruokatarvikkeita, joille pärjättiin pari päivää. Ihan parasta kun saatiin olla vielä kotona ja levätä, yksikin päivä teki paljon ja nyt aletaan olla kunnossa. 

Lisäksi sain mun uudet tossut, joilla hipsutella postilaatikolle ja viemään roskapussi ja voihan noilla tuossa kyläkaupassakin kipaista - crocsit alkaa olla jo vähän kylmä ja liukkaat ja niihin menee lunta. 

Ai niin. 
Pöllön ja Mursun muutto/jätehuollon perusmaksu, osa 2.
Ohjeiden mukaan tehtiin muuttoilmoitus n. kuukausi sitten. Muuttoilmoituksen käsittelystähän ei tule mitään kuittausta, eikä siitä soiteta, jos ei ole mitään kysyttävää. Ei näköjään ollut, kun ei soiteltu.
Odottelin aikani ja kävin sitten useamman kerran väestörekisteristä katsomassa, että onko mikään muuttunut. Ei näy mitään muutosta. Hmm... Tänä aamuna sitten otin pöllöluurini kauniiseen käteen ja soitin sinne kysyäkseni, mikähän on tilanne. Kun se laskukin tarttis kohta maksaa. Ystävällinen virkailija varmisti, että Pöllö on Pöllö, eikä mikään pöllö, ja rupesi tutkimaan. Ja sanoi, että se on hoidettu jo silloin kuukausi sitten. Ookei... Varmistin vielä, että asutaanhan me nyt ihan varmasti oikeassa talossa. 
No mutta kun ei siellä ole mikään päivämäärä muuttunut? Niin, ei se muuttukaan tällaisissa tapauksissa kun osoite ei muutu, kun tehän olette koko ajan asuneet siinä osoitteessa. No niinhän me ollaan 😄
Kiitos paljon avusta, hyvää viikonloppua ja itsenäisyyspäivää. Kiitos samoin sinne.
Seuraava puhelu sinne kunnan rakennusvalvontaan. Pöllö tässä hei, niin kun minä tässä kuukausi sitten soitin, kun meillä on jätehuollon mukaan kaksi taloa tässä tontilla ja te siellä katsoitte, että me asutaan talossa jota ei ole enää olemassakaan. Nyt meidän tiedot on muutettu väestörekisterissä; nyt me asutaan siinä uudessa, olemassa olevassa talossa. 
Joo, nyt muistankin, mulla on itse asiassa lappukin tässä pöydällä tästä asiasta. Odotas kun käyn katsomassa.. Noin, nyt se onnistui, nyt se vanha talo on poistettu rekisteristä. Tää on nyt kunnossa, nyt voit soittaa sinne jätehuoltoon, että saat sen laskun korjattua. 
Kiitos paljon avusta, hyvää viikonloppua ja itsenäisyyspäivää. Kiitos samoin sinne.
Ja viimeinen puhelu jätehuoltoon. Pöllö tässä hei. Tästä jätehuollon laskusta, kun tässä on ne kaksi rakennusta. Soittelin kuukausi sitten.  Joo, annatko laskun numeron niin katsotaan... Joo, nyt tää toinen rakennus on poistettu, korjataas tää lasku. Noin. Nyt voit maksaa sillä alkuperäisellä laskulla, maksat vaan siitä xx euroa, niin asia on kunnossa.
Kiitos paljon avusta, hyvää viikonloppua ja itsenäisyyspäivää. Kiitos samoin sinne.

Kuinka monta puhelua tarvitaan, että voidaan maksaa yksi lasku? Vain KUUSI. Kuusi, ihan niin kuin joulukuusi. Koska 


Joulu tulla jollottaa
joulupuuron porinassa,
hyvän mielen hyrinässä,
piparkakku kainalossa,
kahvipannu kantapäässä,
valonliekki pimeässä,
joulumieli kynttilässä,
papereiden kahinassa,
enkelsiiven havinassa,
jouluoljet himmelissä,
ajatukset ystävissä

Teejoulukalenteri. Meinas olla liian vaikea Pöllölle 😂


10 kommenttia:

 1. Ei se ole helppoa häätää aaveita,i taloaaveitakaan. Hyvä, että lopulta onnistui. Hieno kalenteri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ei, onneksi en pelkää aaveita(kaan).
   Onneksi löysi tuon teekalenterin, kun sitä puurokalenteria ei löytynyt mistään.

   Poista
 2. Tuosta laskunmaksusta saa kyllä hyvän tarinan kerrottavaksi vieraille, voi aloittaa että katsos siitä ikkunasta, ei uskoisi että me asuttiin tuossa viereisessä talossa vähän aikaa sitten.. Niin missä talossa? - Mitä eikö näy?...heh.

  Niin Pöllömäinen sattumussarja kuin vain olla voi.

  Hyvä että auto kaivettu lumesta, pääsette paketinhakuun ensi viikolla, siinä to-pe.. .

  Reiskat, varma merkki maalaistumisesta, siis se kun ne jalassa voi käydä iltapuku päällä hienoimmissakin tilaisuuksissa. ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reiskat ja huopatossut; ne sellaiset varrettomat, mitä voi pitää sisällä ja ulkona. Tukka pystyssä. Tietäisitpä vaan miten maalainen musta onkaan tullut.
   Taannoin Kotikolon kaupantekotilaisuuteen lähtiessä ajattelin ihan kunnolla siistiytyä - olin menossa hiustenleikkuuseen ennen sitä - että jos ihan naisellisesti ripsiväriä laittaisin. Kotona sitten illalla muistin, että jaa niin, enpä sitten laittanut sitäkään. No, tulihan ne kaupat tehtyä. Vaikka ne vähän tökkikin, välittäjän toimesta.

   Poista
 3. Meilläkin on löydetty tuo Hönö ja samoin ihan nimen perusteella. Se on hyvää myös paahdettuna.

  Teillä on ihanat naapuri ❤️.

  Noiden virallisten asioiden kanssa saa joskus säätää. Onnittelut asian maaliin pääsystä! Itse olen kohta 4 kk yrittänyt S-pankin kanssa säätää S-tili asiaa, eikä loppua näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä päädyin S-pankin kanssa siihen, että lopetin koko asiakassuhteen ja tilin. Meillä kun on kyläkauppana K-market ja kaikissa kolmessa isommassa paikassa missä käydään kaupassa vuorotellen, on K-supermarketissa/cittarissa liha-/kalatiski, moista ylellisyyttä ei S-kaupoissa ole. Valinta on ollut aika helppo.

   Toivottavasti saat ongelman ratkaistua vielä tämän vuoden puolella.

   Poista
 4. Onpahan nyt sitten talot ja rakennukset laitettu kohdalleen! Kaikkea sitä tuleekin vastaan. Teekalenteri on kaunis, toivottavasti teet ovat yhtä maukkaita, eli silmän ja suun mukaista. Eikö Reiskat ole liukkaat? Vai onko niissä nastapohjaversio? Pitäisi varmaan olla. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt, on talot oikeassa järjestyksessä. A-noppikin asui kaiken täällä olo aikansa siinä olemattomassa talossa, vaikka rakennutti tämän talon lähes saman tien kun paikan osti.
   Ainakin tähän asti teet ovat olleet maukkaita. Mulla on ollut teejoulukalentereita aikaisemminkin, mutta ei noin "vaikeita" :)
   Lumella Reiskat pitää hyvin, jäällä en ole uskaltanut kokeilla. Mun nastakengät on tuolla tavararöykkiön takana, vieläkin. On kyllä irtonastoja, niitä kenkien päälle laitettavia siis, kyllä tuossa ulko-oven pielessä. Kesät talvet ;)

   Poista
 5. Mieki oon joskus ostanu leivän ihan nimen takia :)
  Paranekaa hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä nimi takaa hyvän leivän :) Mun pitää kyllä aina varmistaa uudesta leivästä, ettei siinä vaan ole kuminaa, mä kun en tykkää kuminan mausta yhtään. Tuossa ei onneksi ollut.
   Kiitos - nyt ollaan jo taas kunnossa. Sain itsestäni sen verran irtikin, että siivosin sängyn aluset: mun puoli on täynnä tavaraa ja Mursun puolella on vuodevaatelaatikko. Kummallakin puolella oli julmetusti pölyä.
   Onhan lannetyynystä ollut hyötyä sulle?

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)