Hyvä Joulumieli - teille kaikille


Hauskaa Joulua teille kaikille yhteisesti 💖
Pöllön joulukortit on tänä vuonna lahjoitettu Hyvä Joulumielikeräykseen, jolla hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla voi ostaa syömistä joulupöytään. 

        Pikkuinen tonttu hyppeli näin,
jalassa tossut väärinpäin,
Pikkuinen tonttu huuteli:
Tästä se joulu alkaa!
Tip tap, huuteli näin:
Tästä se joulu alkaa!

      🎄🎅🎄🎅🎄🎅🎄🎅🎄🎅🎄🎅🎄🎅🎄🎅🎄🎅🎄🎅🎄🎅🎄🎅🎄🎅🎄🎅🎄🎅


Naapuri ei takuulla enää pysähdy kysymään kuulumisia, kun näkee meidät tekemässä lumitöitä yhdessä. Jos Mursu on yksin, silloin saattaa pysähtyäkin, mutta jos minäkin olen pihalla, niin ajaa käsi pystyssä ohi ja sanoo Karvakaverilleen, ettei nyt ehdi pysähtyä, nyt on kiire.
Oltiin siis Mursun kanssa lumitöissä kun Naapuri ajoi ensin Karvakaverin kanssa kylälle päin ja kohta takaisin. Pysähtyi tien laitaan meidän kohdalle ja tuli kysymään, mitä kuuluu. 
- Huh, kun on painavaa lunta.. Paljonkos maksaa, jos kolaat mun osuuden tästä pihatiestä 😉😉
Naurahti, nappasi kolan mun kädestä ja rupesi hommiin Mursun kanssa. Ei kestänyt kauaa. 
Sanoin, että hoidan maksun Karvakaverin kanssa. Otin meidän autosta herkkutikkuja ja menin autolle hoitamaan maksun. Karvakaveri oli hyvin kohtelias: vaikka tikkuja oli kolme, se otti vain yhden ja meni omalle paikalleen sitä syömään. Ei siis hotkaissut kaikki kerralla. Jätin loput etupenkille apukuskin puolelle, missä se tavallisesti istuu, jos ei autossa ole muita. 
Nyt Karvakaveri on oppinut tunnistamaan meidän talon kummastakin suunnasta ja joka kerta kun ajavat ohi, haukahtaa. Tietää, että meiltä saa aina jotain hyvää, yleensä pari herkkutikkua. Ihana Karvakaveri 💖💖 Sisään sitä ei voi päästää, kun se on niin iso - se olisi kyllä hyvä pölyjen pyyhkijä, mutta kun se pyyhkisi samalla kaiken muunkin mennessään. 

Mutta ihan turhaan niitä lumitöitä tehtiin. Päivä tai pari kun olis odotettu, niin luonto olis hoitanut senkin homman. Nyt ei ole lunta missään. Laikku siellä, toinen täällä. Ja piha on kuin luistinrata. 
On muuten aika viheliäistä, kun ulkona pitää olla kengissä nastat, jotka pureekin jäähän kyllä hyvin, mutta kun menet kauppaan, niin ne pitää ottaa pois, jos haluat pysyä pystyssä - ovat nimittäin melkoisen liukkaita kaupan lattialla. Ja jos on kiinteät nastat, niin saatatpa olla pulassa, siellä kaupassa. Ja se narske siellä kaupassa, niistä omista kengistä ainakin, jos et ota/saa otettua niitä nastoja tai piikkejä pois. Auts. 
Ostin omat nastakenkäni sen verran myöhään keväällä, silloin kun ne ostin, etten ehtinyt juurikaan niitä käyttää ja täällä maalla niitä ei hirveästi ole tarvinut. Ja nyt ne on hyvässä tallessa, ettei vaan kulu, hyvät kengät 😄 Käytän irrotettavia nastoja silloin kun tarvin, normaalisti olen pyrstölläni. 

Miten sitä sanotaankaan; vahingonilo on puhtainta iloa tai jotain sinne päin. Tulipahan jumpattua. JAKSAN nostaa painavan korkealle. Ja mulle ei yhden laatikon pyörät pistä hanttiin. Niin että Mursu avuliaasti teki reitin sinne verannan perälle ja tyhjensi sen kenkälaatikon: roskiin-säilytetään-kierrätykseen. 
"Ei ole sun kummatkaan talvikengät täällä, ei nastoilla eikä ilman. Ne on varmaan tossa kenkätelineeessä" 
Nolona ja häpeissään Pöllö sanoo, että voidaan vaihtaa paikkaa; minä laitan ne kengät takaisin sinne laatikkoon ja ne tavarat sinne verannan perälle. Ja otti hauiksensa käyttöön. Murrrr. 
Joulun jälkeen Pojan kanssa otetaan urakaksi järjestää sitä paremmin. Joulusiivo on siellä tältä erää tehty. Emme vietä joulua verrannalla. 
Ja niin, ne kengät oli siinä kenkätelineessä. Ne olisi ollut käden-, siis jalanulottuvilla jo heinäkuusta alkaen. PYH, sanon minä. 
No, ei ole tylsää meillä meidän kanssa, teistä en tiedä 😉😉


Kommentit

 1. Koirasta ikuisen kaverin saa tikuilla ;D

  Pöllölässsä sattuu ja tapahtuu, ihunainen kertomus karvakaverista, nauroin ääneen kun luin että pyyhkii sitten kaiken muunkin kuin pölyt, hihihii... .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A-noppi jätti meille paljon kauniita laseja ja kun tilaa on vähän, ei Karvakaverin apu pölyjen pyyhkimisessä ole pelkkä ilo ;)
   Muutoin kyllä kaipaisin tälläkin hetkellä Karvakaverin häntää - huis vain ja pölyt olis tiessään. Nyt joudun vielä tänään itse ottamaan pölyhuiskaan kauniseen käteen ja pyyhkimään pölyt. Yäk.

   Poista
 2. Joulurauhaa Pöllönkoloon ♥

  Mulle tuli joulumieli kun väkipakolla käytiin kaupunkiasiat tänään hoitamassa ja ruokakapuan jonossa edellinen asiakas ei pystynyt maksamaan ostoksiaan. Pyyteli vuolaasta anteeksi kassalta ja minä kuumeisesti mietin, että liikenisikö multa sen verran, että maksaisin. Siinä samassa toiselta kassalta kuului iloinen "mä maksan ne ostokset! Joulumieltä kaikille!"

  Itkuhan siinä mulle tuli ja kyyneliä pyyhkiessä kehuin kuopukselle, että just näin pitää tehdä, jos vaan pystyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjaana <3
   Ihana joulumielen tuoja - en voi estää kyyneleitä valumasta lukiessani niin sinun ajatuksiasi lähimmäisen auttamiseksi kuin tuon iloisen joulumielen tuojan.
   Maailmassa on vielä hyvääkin, kaikesta huolimatta <3

   Poista
  2. Onneksi on ♥

   Nautitaan siitä ja annetaan hyvän kiertää sillä tavalla kuin se kulloinkin on mahdollista!

   Poista
  3. Ja hyvän kiertämisestä puheen ollen - kiitos ♥

   Poista
 3. Ihana naapuri teillä, haukahtaa tervehdyksiä ! Nastakengät on ihan parhaat jalkineet näillä jäisillä keleillä. Kaupassa otan ulkoa kärryt ja niihin nojaten vältän liukastumisen sisällä. ilman nastakenkiä en pääsisi ulko-ovesta ehjänä kadulle asti ja se katukin on ihan jäätikkönä. Hyvää joulumieltä teidänkin sohvalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä helpompi kävellä tuossa pihalla, kun laitoin Reinoihin nastat; sain roskat vietyä ja postit haettua.
   Toivottavasti lunta sataisi nyt taas sen verran, että se peittäisi jään niin hyvin, ettei nastoja tarvittaisi.

   Poista
 4. Minulla pikkukälyltä saadut yli-isot icebugit pelittää hyvin. Niissä piikit painuu alemmas ja kuminystyt jää pitoa antamaan. Mutta eipähän niillä tartte kauppaan. Ei tartte muutenkaan kauppaan. Eikä nyt muuallekaan.Kunhan koiralenkit ja muuten vain sisäeloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on pakko mennä kauppaan 😋 vaikka yritänkin välttää sitä viimeiseen asti.
   Mutta muutenhan me ollaan mökkiydytty ihan kokonaan, nyt kun ei tarvi edes keksiä tekosyitä 😉

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)