Kun mikään ei mene niin kuin pitäisi

niin lopputuloksena on se, että istutaan kotona viittä vaille yksitoista illalla odotetaan vieraita. Mietitään, monta heitä tulee ja mihin aikaan he tulevat. "Kello 11-01 välillä". Viipyvät varmaan noin puoli tuntia.

Kaikki lähti menemään pieleen perjantaina. AM lähti aamulla käyttämään autoa huollossa ja tarkoitus oli käyttää se samalla katsastuksessa. Auto nostettiin ylös ja samalla kun renkaat nousivat ilmaan - naps!
- O-ou, tuo ei kuulostanut hyvältä!
- No, mikäs se oli?
- Kuskin puoleinen takajousi (mikä lie) taitaa olla poikki. Katsotaas... Jep.. Poikkihan se. Ei mene katsastuksesta läpi.
- No voi... Eihän siinä sitten mitään. Korjataan.
- Pitää tilata uusi osa. Korjataan viikon päästä ja katsastetaan sitten. Niin ja jarrupalat pitää vaihtaa kanssa.
- No niin tietysti. Vaihdetaan sitten. Tulen viikon päästä...

AM:n puhelin soi - Pöllö soittaa tylsistyneenä:
- Rakennatteko te sen auton kokonaan uudestaan?
- Ei, oon jo tulossa. Mutta suunnitelmat muuttui. Ei me voida viedä niitä hyllyjä  tänään maalle.
- Miksei?
- Kuskin puolen takajousi on poikki. Pitää tulla viikon päästä takaisin, niin pojat korjaa.

Että sillain. Meidän siis piti viedän pino täyspuisia hyllyjä maalle, jotta saamme siellä asioita hoidettua, mutta se jäi tekemättä. Ja moni muukin asia jäi sitten tekemättä. Mutta pääasia, että pääsimme pois kaupungista.
Voisimme vaikka jatkaa saunan pukuhuoneen siivoamista, jos ei muuta. No, saatiin vietyä roskia Rinki -pisteeseen, vähän siivottua pihaa..
Ja minä aloittelin neulomaan pienen miehen pöksyjä.

Sunnuntai -aamuna AM heräsi huonoon oloon. Kuumetta. Paras levätä, emme siis tee mitään sen kummempaa, ollaan vaan. Katsellaan telkkaria, minä neuloin ja luin ja torkuin. Ja suunnittelin miten asioita tekisi. Kyllä se kuume levolla ohi menee...
Maanantaina kuumetta oli vielä enemmän. Kyläkauppias sanoi, että kylällä on liikkeellä harvinaisen ärhäkkä flunssa - olisiko AM saanut sen. Mistä ihmeestä..? Kunnon vaimona yritin auttaa, mutta minkäs kuumeelle teet?
Tiistaiaamuna olo oli vain pahentunut ja niinpä sitten pistettiin kamppeet kasaan ja hypättiin autoon ja ajettiin taas kerran 60 kilometriä kaupunkiin, AM kävi suihkussa ja sitten kohti päivystystä.
Siellä meni sellaiset nelisen tuntia; oli pissanäytettä, verikoetta, pari lääkäriä, antibioottia suoraan suoneen ja "me otettais sut mielellään tänne osastolle".
No sehän ei oikein käynyt, kun minä olin änkenyt seuraksi ja oli lähdetty omalla autolla: sekä auto että Pöllö oli saatava kotiin.
Siispä vaihtoehtona oli tämä yöllinen vieras, joka kävi jo heti kello 23, ei onneksi sen takia tarvitse valvoa - voin mennä nukkumaan heti kun tämä on valmis.
Seuraavat kaksi päivää kotisairaanhoito käy kolme kertaa vuorokaudessa antamassa antibioottia.

Että ihan ei nyt ole mennyt putkeen Pöllön elämä tällä erää.

************

Niin ja sekin vielä, että Pöllön entinen avustaja, josta sittemmin on tullut ystävä, soitti maanantaiaamuna itkien "Onko sulla hetki aikaa, pitäisi saada puhua jonkun kanssa". Toki Pöllön korvat on käytössä, mutta enpä osannut arvata mitä kuulen 😢 Ystävän äiti oli kuollut aamuyöllä - ja välimatkaa on monta sataa kilometriä.
Ja toisen ystävän veljeltä leikattiin samana päivänä kurkkusyöpä; veli ei mitä todennäköisimmin puhu enää ikinä mitään. .

Tuolla sairaalassa odottaessa tuli taas mieleen, että eikö tämä koskaan lopu...


Kommentit

 1. Tsemppiä ja pikaista paranemista Pöllön pesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laiskiainen; hyvällä hoidolla varmasti AM varmasti paranee pian.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Susu - nyt näyttää jo paljon paremmalta. Uskon, että parin päivän lepo ja antibiootit auttavat.

   Poista
 3. Voi pahuksen pahuksen pahus! Jouduin tai siis laitoin toistaiseksi kommenttien tarkistuksen päälle ja tietenkin tupeloin heti kolmannen kommentin kohdalla eli menin ja poistin

  Marjaanan kommentin:
  "Voi ei, onpas nyt kurjia kuulumisia. Onneksi AM varmasti tokenee ennalleen!!!

  Jaksamista sinne Pöllönpesään ♥"

  - Kiitos Marjaana ♥, tänään näyttää jo paremmalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu!

   Ja tupeloinneista viis ♥

   Poista
  2. Vielä oli aamulla tulehdusarvot vähän turhan korkealla, mutta katsotaan mitä ne näyttävät huomenaamulla, kun on saanut kolme annosta antibioottia suoneen ennen mittausta.
   Kuumetta ei onneksi ole.
   Kyllä se siitä :)

   Poista
 4. Sairaudet vievät mielen matalaksi, mutta onneksi Puolisosi voi jo paremmin. Hyvä, että kotisairaanhoito käy auttamassa. Kurkkusyöpäpotilaat opettelevat puhumaan eri tavoin, kunhan heidät on ensin leikattu ja haavat parantuneet. Toivotan terveyttä ja jaksamista teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siniselle sohvalle <3 Tuo kotisairaanhoito on kyllä ollut tosi hyvä - kaikki hoitajat ovat olleet tosi ystävällisiä ja koti on aina koti :)

   Poista
 5. Possukin toivottaa parenemista ja parempaa tähtien asentoa Pöllönpesän ylle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Possu - jospa ne kohta kääntyisivät taas parempaan asentoon :)

   Poista
 6. No jopas on ikäviä Pöllölän kuulumiset :/ Lieneekö AM saanut näin netin välityksellä meiltä tämän pöpön, mies yskii vieläkin enkä itsekään ole ihan kunnossa, vaikka töissä istunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, enpä tiedä mikä ihmeen pöpö on. Kaupan setä sanoi, että heti kun koulut alkoi, alkoi lenssuaaltokin ja pienessä kylässä se kulkee helposti juuri kyläkaupassa koko kylän läpi. Jospa tuo Antti-bi-ootti alkais jo ihan tosissaan purra ja huomenaamulla olis tulehdusarvot laskeneet niin, että ei enää tarvitsisi hoitajien käydä sitä antamassa.

   Poista
 7. Ohhoh, ei sitten ollukaan mikään flunssa se, kun osastolle meinasivat ottaa ja antibioottia laittavat! Toivottavasti paranee pian!
  Ja auto myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RH - nyt alkaa olla AM kunnossa ja auto on katsastettu; kyllä tämä taas tästä.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)