Puhtaat hampaat...

"Puhtaat hampaat, raikas suu, hammaspeikko lannistuu"

Molemmilla sedilläni oli aikanaan hammasmukit, joiden reunassa kiersi tuo loru - en muista, että minulla olisi tuollaista mukia ollut ja olisin niin sellaisen halunnut. Toinen muki oli sininen ja toinen oli punainen.
Yhden hammasharjan muistan: se oli niiiin loppuun käytetty, että harjakset olivat kääntyneet jo ihan "nurinpäin", ei sitä enää oikein harjaksi voinut sanoa 😂
Kummallisia asioita sitä sieltä vuosikymmenten takaa tulikin tänään mieleen, vaikka juuri tässä samalla yritän miettiä meidän reissua, että mitä tehtiin minäkin päivänä, mistä teille kirjoittaisin.

Mutta mistäkö hammasasiat mieleen tulivat? Ne tulivat siitä, kun kävin tänään suuhygienistillä. Olin ihan varma, että hampaat on huonossa kunnossa ja hammaslääkärikäyntejä riittää koko loppuvuodeksi, sen verran on taas vihlonut oikealta ja vasemmalta ja ylhäältä ja alhaalta ja yhdessä hampaassa oli terävä kulma = pala puuttuu.
No kappas vaan. Hampaat onkin kunnossa. Paikattuja ovat, mutta ei ole uusia reikiä, ei sitten minkäänlaisia. Vihlominen johtuu ikenistä, joissa on jonkinlaista tulehdusta 😢
Nyt on kuitenkin hampaat puhdistettu oikein kunnolla ja fluorattukin. Ja kun kello nyt sattuu olemaan jo näin paljon (katsoin tässä välissä illan kotimaisen elokuvan, joka oli aika erikoinen, mutta ihan hyvä), niin pestykin oikein kunnolla. Olin siis reipas.
Nyt pitää vain muistaa pitää hammasharja ladattuna sekä täällä kaupungissa että maalla, sillä se on parempi apuri kuin tavallinen harja. 
Ja se palan puuttuminen. Ei se puuttunut oikeasti hampaasta, vaan se puuttui paikasta tai oli ehkä vähän huonosti paikattu. Tai jotain sellaista. Sitä vähän hiottiin eikä se enää ole terävä, ei enää kieli hakeudu sinne.

Possu pelotteli tulevalla täysikuulla. En kyllä tykkää yhtään. Vaikka nukunkin hyvin noiden Riesa-lääkkeiden kanssa, niin täysikuu saattaa silti tehdä tepposet. En tykkää.

Tämä viikko ollaan täällä kaupungissa. Pyh. No onhan siinä toki hyviäkin puolia - saadaan täällä kaupunki-kodissa tavaroita järjestykseen ja muuten asioita hoidetaan. Sain esimerkiksi kasattua kaikki jämälankakerät ja vien ne maalla kyläkoululle. Meillä kun ei ole sinne viedä lapsia, niin kävin kysymässä, josko heille kelpaisi kankaat ja jämälangat - käsityönopettaja oli mielissään.

Ja tällä viikolla on meidän kirjastossa lukupiiri - en kyllä ole lukenut enkä kuunnellut kirjaa, mutta ei se haittaa - sekä käsityökerho. Mainasin mennä kumpaankin, tapaamaan ystäviä, kun en tiedä koska taas seuraavan kerran osuu näin hyvin kohdalle.

Perjantaina on auton huolto ja katsastus. Pitäkää peukkuja, että ei ole hirveästi korjattavaa ja että auto menee katsastuksesta sitten kerralla läpi - yleensä on mennyt, kun on ensin tehty huolto. SEN jälkeen palataan taas maalle.

Maalla ei muuten tule juurikaan tätä tietokonetta käytettyä, vaikka se mukana onkin, joten älkää pahoittako mieltänne, vaikka en aina niin nopeasti vastaakaan kommentteihinne. Luen ne kyllä puhelimella ja ilahdun jokaisesta kommentista, mutta puhelimella kirjoittaminen on vähän kökköä ja jostain syystä ei vaan tule tätä konetta käytettyä.

Nyt hyvää yötä ja mukavia syyspäiviä kaikille  💕💕

Kommentit

 1. Maalla on muita hommia!

  Ennustan, että nyt kun hampaat yllättivät, niin sama meno jatkuu auton kanssa: sekin menee yllättäen heittämällä läpi. Ainakin toivon niin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, maalla keksii koko ajan pientä näperrettävää :)

   Toivottavasti ennustuksesi osuu oikeaan. Ja pakollisia hommiahan nuo on, huolto ja katsastus, valitettavasti niistä ei voi laistaa jos autolla haluaa ajaa.

   Poista
 2. Muistan nuo mukit :) En kyllä muista oliko mulla itellä, tuskin. Lienevätkö joskus jakaneet hammashoitolassa niitä lapsille?
  Ja mua välillä oikein turhauttaa, kun hädissäni meen kipeetä hammasta näyttään ja missään ei olekaan mitään vikaa. Kai se on korvien välissä sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen nyt kiltisti harjannut hampaita ja käyttänyt hammasväliharjaa, ja kyllä nää ikenet tästä kai pikkuhiljaa paranee. Vihlominen johtuu niistä hammaskauloista tai hammaskanavista - kummista nyt vaan; mistä ne nyt telkkarissa puhuu.
   Sain näytteet kahdesta eri vihloville hampaille tarkoitetusta hammastahnasta: Sensodyne ja Oral-B. Niitä vaan pitää käyttää pitkään, ennen kuin ne oikeasti auttaa. AM muistutti, miksi en käytä tuota Oral-B:tä. Siitä jää suuhun sellaisia ihmeellisiä venyviä "joitereita" (en nyt keksinyt oikeaa vastinetta tolle meidän käytössä olevalle sanalle :D) Ostin siis maalle tuubin Sensodynea.
   Hammaslääkäriin pitää mennä vuoden päästä ja jos ei vihlonta ole helpottanut - tai en ole käynyt päivystyksessä tässä välissä - niin pitää muistaa pyytää kuvaamaan tää kalusto.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)