Kotonakin tapahtuu - ei vain reissussa

On varmaan ihan yleinen tapa kaikkialla, että vaikka olet jo ihan aikuinen ja haluat hammaslääkäriin - tiedät siis, että hampaassasi on reikä tai siitä puuttuu pala ja se on korjattava - sinun on ensin käytävä suuhygienistin luona? Hän sitten katsoo, että hups, tuosta hampaastahan puuttuu pala, se pitää korjata ja varaa sinulle ajan n. 1-1,5 kk:n päähän.
Jos käy huono tuuri, hammasta rupeaa särkemään ja sitten pitääkin mennä päivystävälle hammaslääkärille, joka korjaa hampaan 5 minuutissa.

No. Joka tapauksessa, olin saanut varattua ajan suuhygienistille (vuoden myöhässä, oma moka) ja se olisi ollut tämän kuun lopussa. Tänään tuli kirje ja pari aikaa sairaalaan, liittyen Riesaan ja eläkkeeseen. Toinen aika osui samalle päivälle odotetun suuhygienistin kanssa. Pahus Eikä varmuutta, ehtisinkö sinne. Toinen aika olisi siis siirrettävä. Hetki ankaraa pohdintaa ja soitto hammasterveydenhuoltoon. Jossa, niinkuin nykyään kaikkialla, on inhoamani takaisinsoittopalvelu. Tällä kertaa se toimi melko nopeasti.
- Halusit siirtää aikaasi?
- Kyllä, sain samalle päivälle ajan sairaalaan, enkä oikein tiedä ehdinkö varmasti.
- Aivan, ymmärrän. Se menisi sitten tuonne 18.11. klo xx.
- Niin pitkälle.. Eikö olisi yhtään aikaisemmin?
- Siis aikaisemmin aamusta?
- Ei kun siis niin kuin päivämäärällisesti, tuo siirtyy 1,5 kuukautta alkuperäisestä.. Tai no, eihän sille mitään voi, täytyy mennä päivystykseen sitten jos tulee jotain.
- Niin, ei tässä oikein.. Tai odotas, täällä on yksi peruutusaika, 9.9. klo xx, käviskö tämä?
*pienet aivosolut raksuttaa...*
- Kyllä se käy, totta kai.
Ja niin sain näppärästi ajan alkuperäistä kolme viikkoa aikaisemmin!

Perjantaina ennen kuin lähdettiin viemään Poikaa tyttöystävänsä luo kolahti postiluukku. Mitäs postia nyt? Yksi paperi? Huoltoyhtiö ilmoitti tulevansa tiistaina vaihtamaan kylpyhuoneen suihkuun suihkupään. Ihan hieno juttu, ei siinä mitään. Ainoa vaan, että se suihkupää on samanlainen kuin mikä meillä jo on.
Olisiko kannattanut tehdä jonkinlainen kartoitus, kuinka monella jo on tuollainen suihkupää, ettei turhaan tuhlaa rahaa niihin. Vaan mistäs minä mitään tiedän, tuli vaan mieleen 😜😉

Että tällaisia pieniä juttuja.

Yksi uusi pöllökin kurkistelee tuolta kirjahyllystä. Ystävä oli ottanut sen talteen toisen ystävänsä äidin jäämistöstä, ettei se joutunut roskikseen. Katsotaan mistä sille sitten löytyy paikka.

Niin ja nämä oli ne yhdet sukat, mitkä löytyi keskeneräisinä, kun etsin puikkoja. Nämä olivat matkalla mukana, mutta eivät juurikaan edistyneet. Nyt sain ne valmiiksi.Lankana Novitan 7 Veljestä Joulu.

Koko taitaa olla jotain siinä 36 paikkeilla.

Näiden jälkeen otin puikoille jämälangoista miesten lapaset Asunnottomien keräykseen, jos nyt edes yhdet saisin neulottua.

Kommentit

 1. Mikä siinä onkin, että kun ihmisellä on aikaa vaikka kuinka, niin ne ainoat kaksi käyntiä menee päällekkäin... Ja meillä tosi usein perutaan suuhygienistin aika sairastumisen takia, ilmeisesti niillä ei ole minkäänlaista sijaisuusjärjestelmää.

  Aattelin kans ottaa sukankutimen pohjoisenreissulle mukaan - ainakin etelämpänä varmaan saa kudottuakin, Lapin maisemat vaatii tarkempaa tutkimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävintä minusta on se, että kun kaikki alueen (ennen puhuttiin maakunnasta, mikähän se nykyään on) terveyspalvelut on saman putiikin alla ja luulisi, että eri yksiköt näkevät -tsädäm, sun hetulla muut varatut ajat, niin ei, ei vaan onnistu aikojen varaaminen eri päiville. Kun ei voi tietää, riittääkö ensimmäiseen käyntiin tunti. Jos olis olleet toisin päin nämä ajat, niin sitten ei olis tarvinut siirtää mitään.

   Mä en pysty neulomaan autossa, mun tulee paha olo, kun sivusilmästä näen jotain vilistävän.

   Ihanaa Lapin reissua teille, jos en muista/ehdi sitä myöhemmin toivottaa - tahtoisin niin lähteä kärpäseksi teidän asuntovaunun ikkunaan katselemaan maisemia :) Edellisestä reissusta on ihan liian pitkä aika (Rovaniemeltä Tornioon, v. 2013, vähän ylemmäs olisi pitänyt päästä)

   Poista
 2. Ihan perusjuttu, että kaikki haluavat just saman ajan. Minäkin vietän suurimman osan ajastani ihan vapaana aikatauluista kotona ja sittenyks kaks tulee ohjelmaa pilvin pimein ja kaikki samalle päivällä. Niistä sitten pitää valita yksi vaikka haluaisi kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu: aikaa on vaikka kuinka ja paljon ja sitten yhtäkkiä tuntuu, että kaikki on yhtenä ja samana päivänä. Ja tietenkin vielä niin, että et pysty yhdistämään niitä menoja, vaan ne ovat just eri puolilla kaupunkia tai maakuntaa.
   Nyt kun syyskuu alkoi, oli kalenteri tyhjää täynnä - ihanaa, ei mitään velvotteita. Ja hups, yhtäkkiä siellä onkin sitä ja tätä ja tuota ja vaikka mitä. Ja siinä välissä pitäisi saada jotain aikaiseksikin.

   Poista
 3. Tulee jo korvista ulos nuo ajanvaraukset. Siis omat, ei sinun. Meillä osui elo-syyskuulle lukuisa määrä hammas- ja muita terveyspalveluita, aikoja siis. Perheessä on yksi auto ja yksi kuski, siis minä. Mihinkään noihin ei pääse bussilla.

  Meillä oli kalenteri, johon merkkaamme molempien ajanvaraukset, että ei tulisi päällekkäisiä. No, elokuussa mies oli hammaslääkärissä ja siellä vain työnnettiin käteen lappu jossa oli uudet ajat ja aika suuhygienistille.

  Kotona selvisi, että yksi ajoista osui sukulaisen hautajaispäivälle, yksi minun laboratorioajalle. Mies nurisi, mutta pakko hänen oli soitella ja vaihtaa ajat.

  Sen jälkeen viisastuimme (no jaa) ja siirsimme digikalenteriin ajat, jotta ovat aina matkassa. Toinen kun päivittää omaansa, niin ajat siirtyvät toisen kalenteriin. Ja kuuluu iso piip, jos sille päivälle jo on jotain. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on puhelimessa kaikki ajat, omat ja AM:n. Ja sieltä ne siirtyy Gmailin kalenteriin, niin että näen ne tietokoneelta jos kone on auki.
   En osaa käyttää paperikalenteria enää ollenkaan. Ja meillä on sama juttu tuon kulkemisen kanssa, toisin päin vain. Minä en saa ajaa autoa eli olen aina AM:n kyytien armoilla tai sitten on otettava Riesaa niskasta kiinni ja hypättävä bussiin tai mentävä taksilla - hinta on usein sama kuin bussilla matkatessa.

   Ja postinkantaja varmaan ihmettelee kun terveydenhoitoyhtymältä tulee kirjeitä vuorotellen meille kummallekin: milloin laskuja, milloin uusia aikoja, milloin epikriisejä, milloin mitäkin. Muuta postia juuria tulekaan :D
   Postikortteja sentään vielä <3

   Poista
 4. Hyvä tuuri tuon ajan kanssa loppujen lopuksi :)

  Mä ajattelin myös osallistua tuohon sukka- tai lapaskeräykseen, tosin alkaa tulla sukkien neulominen jo korvista ulos, kun viime talvena tein niitä niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sukkia valmiina jo useampi pari, ovat kyllä enempi naisten kokoa, mutta onhan niitä naisiakin siellä asunnottomien joukossa, eli kaikkia varmasti tarvitaan.
   Onneksi aikaa vielä on, ja iltoja neulomiseen.

   Poista
 5. Kauniit sukat! Yksikin neule auttaa. Tärkeää on välittää tietoa keräyskentä, jotta mahdollisimman moni osallistuisi. Pitsi ja Palmikko ottaa vastaan keräysneuleita. Siellä oli kyllä ilo vierailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Katsoinkin, että Pitsi ja Palmikko on yksi paikka joka vastaanottaa keräysneuleita. Voi myös olla, että vien neuleet meidän kirjastoon, meidän käsityökerholaiset ja Novellikoukkulaiset ovat aiempina vuosina käyneet viemässä neuleet perille.

   Poista
 6. Sinulla kävi kävi onni ”onnettomuudessa” tuon suuhygienistin kanssa. Niihin on turkaleen pitkät jonot. Luulisi, että olisi edullisinta antaa ”selvissä” reikä/halkeama tapauksissa hammaslääkärin aika.
  Kauniit sukat 😍.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, kyllä aikuinen ihminen tietää milloin tarvitsee hammaslääkäriä, ja milloin jossain on ehkä jotain vikaa. Mutta minkäs teet, kun säännöt on säännöt. Onneksi tällä kertaa kävi näin päin ajan siirron kanssa :)

   Kiitos, jouluihmisenä lanka houkutteli toukokuussa niin, että oli pakko ostaa :D

   Poista
 7. Hampuajat ovat kiven alla ja sitten ihmetellään miksi ihmisillä on niin paljon hoitamattomia hammasvaivoja, no daa! Nää on näitä päättäjien hyviä aivoituksia joilla on saatu meidän "pienten ihmisten" terveyden huolto niiiin hyville kantimille. Anteeksi pieni keuhkoontuminen. Täällä remontin keskellä kun stressipiikit nousee. Onneksi pääsee ulos kävelemään pölyt pois niin mielestä kuin kehosta. En vielä löytänyt puikkoja mutta kun löytyy lapasajatus on sama kuin sinulla. Lämmin mieli itsellä ja toisella lämpimät kädet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna tulla vaan - saa keuhkota. Itse en ymmärrä tätä hammaslääkärihommaa laisinkaan. Meillä saatiin vuosi-pari sitten jonot purettua ja hyvään jamaan UHKASAKON voimalla, kuvittele, UHKASAKON! "Jos ei rupea löytymään hammaslääkäriaikoja ihmisille x ajassa, kaupunki saa - en enää muista kuinka monen sadan tuhannen euron - sakot! No, jonot purettiin, kaikilla oli pari kuukautta hyvä mieli ja sitten, tsädäm, hetken päästä tilanne oli taas sama.
   Vaan kun kaikki valittaa mieluummin lehden tekstaripalstalla, eikä tee valitusta oikealle taholle (AVI?).
   Mutta huomenna pääsen taas ensikäynnille, tämän illan käytän siihen, mihin haluan hammaslääkäriin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)