27 helmikuuta 2019

Haastetta haasteen perään :)

Kuu kiurusta kesään,
puoli kuuta peipposesta,
västäräkistä vähäsen,
pääskysestä ei päivääkään.

Ja siksi aikaa, kun ootellaan noita ja kaikkia muitakin lintuja - joiden bongaamiseen Repu jo meitä vuoden alkupuolella haastoi, jos oikein muistan? Kyllä, olen nähnyt useita erilaisia lintuja, AM on pitänyt huolen, että olen kirjannut ne ylös 😋 Nyt vaan pehva painaa niin paljon, etten jaksa hakea kalenteria laukusta kertoakseni teille mitä lintuja olen Tunturiruipelon lisäksi Äitirakkaan pihalla nähnyt.

Niin ja se minimalismihaaste. Sen lupasin hoitaa loppuun. Kyllä vain, hoidan sen pois. Kunhan tästä vähän tokenen. Alakuloa liikkeellä.

Susanna Maalta haastoi valokuvaamaan ja samalla seuraamaan kevään edistymistä kotipihalla, samaan tapaan kuin viime keväänä. Maaliskuun alusta kesäkuun loppuun.
Haaste vastaanotettu - tosin joudun heti vähän kiertämään sääntöjä ja ottamaan kuvan joko perjantaina tai lauantaina tai sitten sitten vasta maanantaina, kun otan varaslähdön laskiaisriehan viettoon jo lauantaina. Sunnuntaina kotiin tullessa on varmaan jo sen verran pimeää, ettei kuvasta näe mitään.

Yhdessä Susannan kanssa pohdittiin, että olisi varmaan taas aika kokeilla terveellisempää ruokavaliota. Päädyimme tällä kertaa vaihtoehtoon MÄSSYTÖN MAALISKUU.
Urbaanin sanakirjan mukaan MÄSSY on kuulemma karamelli, karkki.
Mutta jokainen saa toki itse määritellä rajat, mikä on mässyä.
Minun mässyyni kuuluu karkkien lisäksi myös pullat ja keksit yms. Paitsi nyt laskiaisena tikkupulla, koska itse sitä serkkupojalle ehdotin, vähän niin kuin ohjelmanumeroksi makkaranpaiston lisäksi.
Kuka lähtee mukaan meidän kanssa?

Ja sittenhän on tietysti Krapuilu. Viikottain sadan sanan tarina Caravaanin ja/tai SusuPetalin antamista kolmesta sanasta, jotka pitää sisältyä tarinaan. Sanojen ei tarvitse annetussa muodossa, vaan niitä saa taivuttaa tarpeen mukaan.
Loin omalla Krapulleni ihan oman blogin, Krapula - sadan sanan tarinoita, johon pääsee tuolta ylhäällä olevasta linkistä.
Ihan hauskaa ja mielenkiintoista kirjoittaa pitkästä aikaa tarinoita, vähän niin kuin ainekirjoitusta, vaikka ei sittenkään sinne päinkään 😂

Niin ja sittenhän on käsityöhaasteita... Nonnu neulojan sukkalaatikkohaaste; siitä kerroinkin viime päivityksessä. Kolmannen parin toinen sukka on valmis. Ja sitten on Neuroliiton sukkahaaste, mutta siitä puuttuu multa vielä langat.

Että haasteita riittää, kaikenlaisia.

Aika pään kuvaukseen tuli, 11.3. on CT-kuvaus. Unitutkimusaikakin tuli jo, sinnekin pääsen jo maaliskuussa eli kaikki selviää varmasti vielä ennen pääsiäistä, toivon ainakin.

Kunhan saan tuon toisen sukan vielä valmiiksi, niin laitan kuvia noista parista muustakin neuleesta, mitkä vielä löytyi keskeneräisten laatikosta ja sain ne valmiiksi.


25 kommenttia:

 1. Ehdottomasti osallistun mässytön maaliskuu haasteeseen. Täytyy koittaa saako noita opiskelijan planttuja myös mukaan...epäilen mutta jos vähempi herkkuloita niin hyvä. Toivotaan että tutkimuksista löytyy apu ja se eläkehakemus menee läpi.Suuri laskiaisremuilu teillä edessä...muistahan nauttia vauhdin huumasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hienoa Onneli :)
   Kaksi päivää aikaa syödä mässyä kaksin käsin ;)

   Poista
  2. ..tai sit ei ;) ehkä laskeudun jo paastoon...hih hih

   Poista
  3. Mä otan ainakin tästä päivästä kaiken irti... hullu mikä hullu. :D

   Poista
 2. Ohoh, johan sie olet haalinut haasteita kerrakseen! Mässytön maaliskuu kuulostaa kyllä käytännölliseltä haasteelta. Laitan korvan taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo haasteet on vaan tulleet ihan itsestään :) En huomannut itsekään, että niitä on noin paljon.
   Vaikein tulee olemaan tuo Mässytän Maaliskuu - mutta haasteitahan pitää olla ;)

   Poista
  2. Piti heti alkaa varmuuden vuoksi syömään varastosta suklaat pois :)

   Poista
  3. Mä ostin varmuuden vuoksi täksi päiväksi vielä herkkuja :D

   Poista
  4. Hih, kirjoitusvirhekin taas vaihteeks... Mässytän Maaliskuu :) Siis haaste on MässytÖn Maaliskuu, ei MässytÄn. Jälkimmäinen sujuis helpommin...

   Poista
 3. Olen sujuvasti väistellyt kaikenlaisia haasteita. Krapuilu tuntui heti omalta, siitä tykkään.

  Mutta tämä MÄSSYTÖN MAALISKUU, siihen tulen mukaan! Jouluna en syönyt yhtään suklaata ja sitten tammikuussa iski Kismet-himo, joka jatkuu edelleen. Pakastimessa on oltava Kismettejä, juu, pakastimessa, sieltä niitä on ihanan rapeina ja kylminä hyvä syödä. Onneksi niitä on vain muutama jäljellä, ehdin syödä ne ennen lauantaita. Ongelmana on parikin tilaisuutta maaliskussa, joissa tarjotaan sekä suolasta että makeaa, mutta pysyn sitkeästi suolaisen puolella. Poikkeamat pitää raportoida, eikö niin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä juuri eilen Susannan kanssa keskusteltiin; näistä kuukauden "pahoista" päivistä. Kuukausihan alkaa heti laskiaisella ja houkutuksena on laskiaispullat - hillolla tietenkin.
   Ja sitten meillä on neuletapaaminen.
   Kun itsehillintä mässyjen suhteen on.. mihinkähän tuota voisi verrata?
   Kukaanhan ei varsinaisesti meitä vahdi, mutta aikaisempien kokemuksien perusteella itsellä ainakin toimii parhaiten juuri se, kun poikkeamat ja sortumiset raportoi ja tunnustaa muille.
   Mun heikko kohtani on Isot Pätkikset kaupassa käyntien yhteydessä. Kun ne on siinä kassalla. Tai Fazerina tai Geisha. Ne pitäisi viedä pois kauppojen kassoilta!

   Mutta ihan liian tosissaan ei tätäkään pidä ottaa, toinen toistamme kannustaen yritetään päästä turhasta (milloin se on turhaa?) mässystä eroon.

   Poista
  2. heisha, nam. Nythän on tehty vielä Kismetin ja geishan risteytys. Miten ne keksi juuri kaksi minun herkkuani? Sepäs se, kassoille asti pärjää hyvin, sitten on käden ulottuvilla Kismetitkin.
   Minä olen yleensä sitkeä sissi kun aloitan makea-lakon, katsotaan kuinka nyt käy. Raportoin sinulle Pöllö poikkeamat :)

   Tätähän voi (saa nauraa!) jatkaa vielä maaliskuun jälkeenkin :D :D

   Poista
  3. Huhtikuusta tulee sitten Herkuton Huhtikuu ja... Terveellinen Toukokuu ja... :D :D

   Mutta tosissani olen, herkuista on päästävä eroon!

   Poista
 4. Mä väitän, että sä ole yksi niistä harvoista, joiden listalla Tunturiruipelo on ;-)

  Parempia päiviä Pöllölään ja hali <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyväksytäänköhän Tunturiruipelo listalle...*ankaraa pohtimista*

   Kiitos Marjaana <3 haleja takaisin ja mukavaa loppulomaa teille :)

   Poista
  2. Ehdottomasti, se on yksi harvinaisimmista lintulajeista näillä leveyksillä!

   Poista
  3. Yritän saada teille kuvan siitä sunnuntaina ;)

   Poista
 5. Kuvahaasteen kuvanhan voi ottaa minä päivänä vaan, vaikka keskiviikkoisin. Minä meinaan ottaa kuvan sunnuntaisin iltapäivällä- alkuillasta, kuten viime vuonnakin. Josko se auttaisi muistamisessa.

  Maskuun toki käy muunkin värisistä langoista neulotut sukat. Että neulo vaan niistä langoista, joita sulta jo kotoa löytyy, vaikka jämälangoista.

  Minä kieltäydyn maaliskuussa kaikista makeista herkuista, karkeista ja leivonnaisista. Alkoholista kieltäytyisin muuten myös, mutta kun en sitä muutenkaan juuri nauti. Viikonloppuisin juon muutaman lasillisen Pepsi Maxia. Pohdin vielä, mitä teen sen kanssa. Muutama päivä aikaa miettiä vielä. Kiva, kun saadaan muitakin mukaan tähän. Minä sain houkuteltua AAn, Anonyymin Annen, mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin ostamassa sukkalangat Maskun sukkiin, "oikeita" lankoja en saanut, mutta vähän sinne päin kuitenkin. Orimattilan Megamyyntiareena on oikein neulojan taivas, siellä on valtavasti lankoja!
   Ja nyt siellä on vielä valtava määrä lankoja 1€/kerä, kun niissä on väärät vyötteet. Harmi vain, että niistä ei tiedä varmaksi mitä lankoja ovat, jos ei sormissaan tunne (minä en).

   Ja herkkuja ostin täksi illaksi... sitten loppuu mässyn mässytys.

   Poista
 6. Ihanat haasteet pitävät mielen virkeänä. Toivon pitkiä pellavia laskiaisriehaanne! ja tietysti perinteistä herkuttelua, koska kalorithan kuluvat yhdessä leikkiessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin oikeassa - ja kun muistaa pitää pienen pilkkeen silmäkulmassa näiden haasteiden kanssa, niin ovat hauskoja.
   Antaa Iivon ja muiden kilpailla tosissaan, otetaan me haasteet vastaan omalla tyylillä.
   Ja kiitos - pakkasta ja lunta on luvattu viikonlopuksi, toivottavasti sopivasti. Vaan kyllä me jotain tekemistä keksitään, ollaan me sen verran "hullunkurinen" suku :)

   Poista
 7. Sunnuntaikuva joo ja mässytön maaliskuu joo. *minähän en yleisestikään tykkää karkista, suklaasta, pullasta*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varsinkaan haasteista et tykkää, ethän?
   Meissä on Repu niiin paljon kaikkea samanlaista, että siitä voisi tehdä vaikka... LISTAN. Jos löytäisi jostain semmoisen kivan, sopivan MUISTIKIRJAN, mihin sen voisi tehdä (näin sellaisen tänään, mutta kun niitä oli vain yksi ja se oli somisteena, en nähnyt missä niitä oli myytävänä..) :D

   Eli ei kun hommiin vaan taas. Kamerankin muuten kaivoin esille jo ennen Susannan esittämää haastetta, nyt se pitäisi vaan ladata ja taas reenata sen käyttöä. Pitäiskin tulla sun oppiin, vaikka se onkin vaan tollanen vanha pokkari, mutta on siinä toimintoja enemmän kuin mistä minä mitään ymmärrän...

   Poista
 8. Ajoittain on suoritettava alakulotusta jotta kasvuala alkaa tuottamaan uutta elämää, iloa pintaan.
  Mässyt on ihan mitä vaan mitä vedetään liikaa ja huolella, hillitön syömiskohtaus siis. Iskee usein kannabiksen vaikutuksen alaisena vaan ilmankin onnistuu, sokerihumala kunniaan;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokerihumalaa seurasi yrjö, en päästänyt sisälle - tai siis ulos. Kääretorttu jäi syömättä, vaikka ostin sen nimenomaan iltakahvia varten.
   Kokemuksesta tiedän, että tämä alakulo helpottaa ajan kanssa, sitten joskus. Siihen asti "ilo pintaan vaikka sydän märkänis" :D

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)