10 helmikuuta 2019

Käsityöaiheinen päivitys

Pöllöllä on paha tapa lupailla tehdä sitä ja tehdä tätä ja se aloittaa innokkaasti kaikenlaisia haasteita ja sitten ne jää kesken. Se on kauhean noloa, varsinkin jos vielä on itse innostanut muita niihin haasteisiin.
Ei, en ole unohtanut sitä minimalimi -haastetta, joka multa jäi kesken silloin syyskuussa ja jonka ainakin Repu urheasti ja hienosti suoritti loppuun asti. Se on tuolla takaraivossa edelleen ja se jatkuu, kunhan.. niin kunhan... 

Yksi mitä olen monen monituista kertaa luvannut tehdä, on keskeneräiset käsityöt. Nyt olen aika urheasti niitä tehnyt valmiiksi, purkanut tai kovettaen sydämeni heittänyt pätkän roskikseen. Roskikseen ei juurikaan lankaa ole mennyt, älkää säikähtäkö. Ei ole minusta siihen, ennemmin sitkeästi puran ja puran ja puran ja lopulta kerin ja virkkaan sitten vaikka pannulappuja siitä kiharasta langasta, jos ei muuta 😂

Mutta mistäs sitä aloittaisin - luvassa on siis kuvakavalkadi siitä, mitä oikein löysin ja mitä niistä sitten aikaiseksi sain. 
Ongelma on vielä tietysti tämä kuvaaja - värit ei oikein ole osuneet yksiin sen keskeneräisenä löytyneen työn ja sitten valmiin työn kanssa, mutta uskokaa pois kun sanon, että kyse on samasta tekeleestä. 

Nämä ovat samat lapaset. Ei ole jäänyt paljosta kiinni. Vaan nytkin teetti kärkikavennus työtä, ei ole tuo malli mun juttu. Sädekavennus on se parempi. Lapasten väri on jotain noiden väliltä, enempi noiden valmiiden suuntaan.
Niin ja puikothan oli tietenkin napattu noista pois, kun oli jätetty oman onnensa nojaan. Lankana näissä on 7 veljestä, joka muuten tuntuu paksummalta, kuin nykyinen 7 veljestä, eli ovat tovin odotelleet valmistumista... 😗


Sitten löytyi toiset lapaset, joihin olin ihan itse omin pikku kätösin tehnyt kuvion - kyllä tuollaista kuviota on varmaan käytetty monissakin paikoissa, mutta tuosta löysin oma tekemän piirroksen. Lapasissa on tarkoituksella eriväriset lapaset.  Näissä lankana on Novitan Ilona. Enpä tiedä onko moista lankaa enää edes saatavilla? 

Näistä löytyi nuo yhdet bambupuikotkin sekä nuo kaksi miksikä-noita-nyt-sanotaan
isoa hakaneulaa noista peukaloista. Näyttävät vähän epäsuhtaisilta, kun varret ovat noin pitkät, mutta kyllä ne lapselle tai pienikätiselle naiselle menevät. 
Viimeistelemättä ovat.Tämmöisiäkin on ollut ja on vieläkin kesken. Ainoat mitkä näistä on valmistuneet on nuo Dropsin Fabelista neulotus sukat Pojalle, jotka tipahti eilen postilaatikkoon Kenkämaakarin kissakortin kanssa. Tuo Fabel on ohuehkoa lankaa ja sukat Pojan pyynnöstä tehdyt. Ja Kenkämaakari puolestaan sama kaveri joka on piirtänyt ja maalannut sen ihanan vastikään saamani pöllötaulun. 

Tuo ristipistopöllö pitäisi pistellä valmiiksi, että saisi kirjanmerkin - kun ei niitäkään ole vielä kerääntynyt kuin vasta muutama - mutta kun kirjoja aina kesken useampi yhtä aikaa 😂

Seuraavaksi työn alle otin parin tuolle sini-valkoraidalliselle sukalle; sitä oli hyvä tehdä samalla kun katseltiin digiboxilta tallenukselta Tuntematon sotilas -sarjaa.
Ja tuo kirjava lanka tuolla isolla kerällä... varmaan sukkaa on ollut tarkoitus tehdä, valepalmikkovartta olen aloittanut, mutta kesken on jäänyt, kun on tullut eteen jotain "tärkeämpää". 

Kuljettaja-Sirkkunen osti n. vuosi sitten Helmiveneen Alpakka -lankaa ja pyysi tekemään niska-/hartialämmittimen. Teiltä apua kyselinkin, että löytyisikö ohjetta. 
Ohjeita löytyi, hänelle kuvia laittelin ja vastauksen sain, että "tuosta" ja sain mittoja ja lisäohjeita. 
Tämmöinen siitä sitten tuli. Vähän pidempi (siis alemmas) se olisi kuulemma saanut olla, mutta hankala oli tehdä, kun ei päässyt välillä sovittamaan.
Tai siis olisihan sitä päässyt, kun olisin tehnyt sitä silloin kun hänen luonaan kävin - neule oli mukana, mutta kun en vaan saanut sitä edistymään. 
Tiedättekö, olen niin tottunut neulomaan tässä omalla sohvalla ja olemaan joko hiljaa tai juttelemaan AM:n kanssa, että vaikka kylässä oli samanlainen "pesä" sohvan nurkassa, niin en vain osannut siellä neuloa. Hassua. 😲😊

Ehei, ei loppuneet käsityöt  vielä, tästä tulee piiiitkä päivitys, piti sanomani, että ottakaa kahvi- tai teemuki kaveriksi, kun aloitatte lukemisen. 

Löytyi pussillinen muuten valmiita neuleita, mutta näitä ei oltu päätelty. 
Vauvantossut oli muuten valmiit, mutta niistä puuttui koristeet. Niihin tein nyt pikaisesti vain tuommoiset "rusetit", teen jossain välissä varmaan tupsut tai jotain muuta. 
Pienet siniset lapaset löytyi, siis lasten kokoa ja nuo tossut. Nekin oli muuten valmiit, mutta en ollut päätellyt niitä loppuun asti. 

Tossut ovat minulle  vähän pienet, ovat ehkä kokoa 35-36, mutta eiköhän niillekin käyttäjä jostain löydy. 

Sitten on keskeneräisenä vielä yksi pörröinen kaulaliina, se on ihan pelkkää oikeaa edestakaisneuletta, joten sekin valmistunee nopeasti tai sitä voi pitää vähän sellaisena "otan sen mukaan kun en muuta keksi" -neuleena. 

Nämä voisi oikeastaan laittaa sinne syyskuun minimalismi -haasteeseen tästä samalla. Valitsimme meidän kirjaston Novellikoukun hyväntekeväisyysaiheeksi sytomyssyt. Meidän käsityökerhosta jäi yksi pois, mutta lahjoitti ison laatikollisen puuvillalankoja myssyjä varten. Minä puolestani tein inventaarion omista käsityötarvikkeistani ja sain kasaan tämmöisen 

 
Muutama pyöröpuikko, sukkapuikkoja, virkkuukoukkouja, mittanauha, pari kerroslukumittaria ja sukkapuikkojen päiden suojukset. (Sekä kerroslukumittareita että noita suojuksia on kertynyt aikamoinen määrä) 
Puikkomittari, jossa on lankaleikkuri.

Ja jämälangoista neuloin vielä neulakirjan - päättelyneulojakin on vuosien mittaan kertynyt melkoinen kasa, että niistäkin raaskin muutamasta luopua.Tämmöisiä olen puuhaillut. Nyt arvon jatkanko risteilypistoa eikun ristipisteilyä vai sitä sukanneulomista.

Ai niin ja sillä Repulla oli se lintuhaaste... Onneksi AM pitää siitä huolen 😂

16 kommenttia:

 1. Ootpa ollu taas reipas! Mulla on kans vähän niin, että jos en pääse omalle paikalle, en oikein osaa neuloa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nuo valmistui loppujen loppuksi nopeasti kun vain ryhtyi hommiin, paitsi nuo lapaset, joiden kärkikavennukset piti tehdä moneen kertaan. Nyt kyllä uskon, että tuo kavennus ei ole mun juttu - siihen jää aina sellainen ärsyttävä rako niiden kavennettujen silmukoiden väliin (toisen puikon viimeiset silmukat ja seuraavan puikon ensimmäiset silmukat). Saa hampaat irvessä kiristää lankaa ja silmukoita, ettei rakoa jää :)

   Mutta tuo on kyllä kumma juttu, että käsitöitä osaa tehdä vain omalla tutulla paikalla. Meillä kun on molemmilla oma sohva, ja joskus kun Poika on ollut käymässä ja ollut tässä "mun" sohvalla (vuodesohva), oon yrittänyt majoittua tuohon AM:n isomman sohvan jalkopäähän neuleeni kanssa. Ei, ei tule mitään, ei nuo puikot vaan suostu kulkemaan samalla tavalla kuin tässä omassa pesässä :D

   Poista
 2. Nuo käsityöt on niin hyvällä hollilla, että äkkiäkös ne loppuun tempaisee! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantapäätä tässä valkoiseen sukkaan väkerrän ja samalla kuuntelen Antti Heikkisen Mummo -kirjaa.
   Suosittelen molempia ;)

   Poista
 3. Huikeaa suorittamista, oikeaa ahkeruutta! Minä tuumin, että silmukka kerrallaa ja vaihdellen käsityötä hyvä tulee. Yksi neulepusero odottaa puikoilla, on jo jokusen kuukauden odottanut ja yhdet sukat, loput keskeneräiset on ompelua. Suloinen neulakirja! Minä käytän aktiivisesti tekemääsi sini-valkoista, se on ihana ja toimiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuntui, että noita keskeneräisiä alkaa olla jo niin paljon, että jotain on tehtävä. Langatkin niiden ympärillä oli jo ihan sekaisin, niiden selvittämisessäkin oli oma työnsä.
   Nyt voi taas hyvällä mielellä aloitella uusia neuleita sitä mukaa kun tulee eteen joku kiva ohje, ja jättää edellisen vähäksi aikaa odottamaan :D
   Kiva kuulla, että tekemäni neulakirja on mieleinen ja käytössä.

   Poista
 4. Kuin jouluna, kasa valmiita lahjoja odottamassa saajaansa :) Hyvä Pöllö!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli :)
   Vaan vahinkohan mulle heti kävi... Meni käsityöliikkeeseen, puikot piti ostaa, kun ei sitä koko ollut - ole koskaan ollutkaan, 2,25 mm. Sitten huomasin, että mitäs mitäs, 2 tuntia pelkkää istumista eikä mitään tekemistä (olisiko ollut tahallinen teko?). On siis ostettava lankaa, puikkoihin sopivaa lankaa. Löytyi AIVAN ihanaa lankaa. Opal Claude Monet Venetsia. Ja nyt on taas kahdet sukat puikoilla. Huokaus.
   Ei pääse pöllö sulistaan ;)

   Poista
  2. Ei pöllö pääse langoistaan ;)

   Poista
 5. Se iso hakaneula on nimeltään silmukanlepuuttaja.
  Voihan lapasiin ja muihinkin neuleisiin tehdä, minkä kavennuksen haluaa. Ei ole siis pakko noudattaa ohjetta. Soveltaminen sallittua!
  Mullekin on kertynyt vuosien varrella paljon kaikenlaisia neulomisen apuvälineitä, kiitos SNY- leikin. Itselleni tarpeettomat kierrätän eteenpäin. Olen lähetellyt niitä omille SNY- ja muille vaihtopareilleni. Tuolla niitä on vieläkin. Annan niitä tarvitsijoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu nimi, eipä vain taas tullut mieleen kirjoittaessa :)
   En tiedä, miksi aina välillä teen tuon kavennuksen, kun se ei multa kuitenkaan onnistu. Pitäisi tehdä sitten ihan kunnon nauhakavennus, se onnistuisi paremmin. Jospa nyt muistaisin, edes vähän aikaa.

   Pitäisi mennä tutustumaan Nonnun sukka laatikko -haasteeseen. Niin paljon olen jo tehnyt ilman sen kummempaa asiaan paneutumista, että koristelin laatikon ja laitoin sinne yhdet sukat :)

   Poista
 6. Minua ei nyt sukata yhhtään. Yhtään sukkaa ei minulla ole ollut tänävuonna tekeillä. Kenelle aiot antaa sukat vuoden lopussa? Itsellesikö? Teehän oma postaus Nonnun sukkalaatikkohaasteesta. Juuri nyt Nonnu pitää livelähetystä IGssä. Sen voi katsoa 24 tunnin aikana. Sitten se katoaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa Ravelryssa Nonnun ryhmässä sinun sukkalaatikkohaastesukat. Ihanat!

   Poista
  2. Kiitos Susanna :) Taistelin taas illalla tuon Ravelryn kanssa, kun en muistanut miten kuvia lisätään :)

   Ja ehdin lukea sun viestin tuosta Nonnun livelähetyksestäkin, mutta en ehtinyt päivällä katsella sitä. Katselen sen nyt illalla, jos vielä ehdin; siis jos ei se ole jo ehtinyt kadota.

   Poista
  3. Ihan loppuun asti en illalla katsonut ja tietysti sitten aamupäivällä unohdin sen lopun, vaikka tarkoitus oli katsoa se loppuun! Voi itkujen itku!
   Nyt mun läppärissä on joku vika, youtube -videot ei näy kunnolla. En tiedä mitä tälle koneelle taas tapahtui.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)