26 marraskuuta 2018

Kylässä Käsityökahvilassa

Susanna Maalta kutsui minut vieraaksi heidän Käsityökahvilaansa. Käsityökahvilan aiheena oli tällä kertaa ristipistotyöt ja kun olen niitä jonkun verran tässä vuosien varrella tehnyt, lupasin mennä heitä neuvomaan - sen mitä osaan.

Paikalla oli Susannan ja minun lisäksi  kuusi henkeä. Vähän jännitti mennä vieraiden joukkoon - ja vielä "opettajaksi", mutta luvattu mikä luvattu 😊

Sain lämpimän vastaanoton - jännitys hävisi sen siliän tien. Tunsin itseni tervetulleeksi, ja vaikka perusasioita kertoessani takeltelinkin ja hukkasin sanoja, niin sekään ei haitannut; sain apua. Kahvinjuonnin ja ihanan piirakan ja muiden herkkujen lomassa harjoiteltiin pistelyäkin. Kerroin muutaman ihan perusjutun, kuten työn aloittamisesta yms.

Susannan blogista löytyy päivitys ja kuva siitä mitä ehdittiin saada aikaan -  ja niin kuin Susanna siellä kertookin, siellä on myös minun tekemä mallikortti siitä mitä olin heille kokeilumalliksi ajatellut.

Kaksituntinen kului kuin siivillä, itse olisin voinut jäädä sinne vielä pidemmäksikin aikaa, mutta harmi kyllä minun kohdalla viikonloppuisin tuo liikkuminen pidemmälle kuin "oman kylän keskustaan" on vähän hankalaa ja tarvitsen siis aina kuljetuspalvelua. Nyt kuljettajanani toiminut AM (kymmenen pistettä ja papukaijamerkki hänelle 🐦) oli poikennut paikallisessa kaupassa, jossa oli laatikollinen "Ota tästä- kirjoja". Hän oli sieltä napannut mukaansa Hilja Valtosen Hätävaran ja tullut parkkipaikalle odottamaan ja lukemaan kirjaa - oli ehtinyt puoleen väliin.
Kehui, että olipa hyvä kirja - niin kuin Valtosen kirjat ovatkin  😊

Läksiäisiksi minä puolestani sain pussin, jonka sisältö oli ihana - hän oli huomaavasti vaihtanut makeisetkin ihan johonkin muuhun. Mihinkä nyt karkkipussin voisi vaihtaa....?

Lanka on jo puikoilla ja ajan mittaan saatte nähdä mitä siitä sitten tulikaan... Nyt on niin monta työtä taas kesken, että varmaan jotain pitäisi tehdä valmiiksikin.


Viime viikolla nimittäin meidän omassa Käsityökerhossa kävi niin, että: edellisellä kerralla sain jaettua vanhat Novita -lehdet pois omista nurkistani ja siinä samalla tuli puhetta, että mihinkähän laittaisin ne vanhat Tieteen Kuvalehdet.
Onneksi avasin suuni, parille vuosikerralle löytyi ottaja ja viime viikolla sitten vein ne mukanani.
"Mitä sä näistä haluat?" No en mitään, hyvä kun ne kelpaa jollekin - tällä kertaa saaja olisi alle 10-vuotias poika! - ja saan ne pois, ilman että tarvii heittää roskiin.
Ja hups: muutaman minuutin päästä kun olin päässyt tuoliin istumaan, eteeni lennähti kerä Nalle -lankaa! "Ota nyt edes tuo niistä lehdistä, kyllä sä varmaan jotain tästä saat tehtyä." No ihan varmasti saan, oli vielä niin kaunista Gardenia, semmoista sini-valko-vihreä -kirjavaa.  Sukat on puikoilla 😋 Ihan näin pieniä sukkia ja lapasia en ajatellut niistä tehdä, nämä kävi meillä vain näytillä:Myyntisirkkusten kuljettajasirkkunen kävi meillä kylässä viime viikolla, aloiteltiin jo suunnittelemaan ensi kesää. Kävin samalla esittelemässä Meidän Kärpäsen Kirjaston:

Tässä kirjaston sisäänkäynti ja koko pitkä rakennus sisältä. Ja kyllä, vasemmalla on ihan oikeasti ikkuna, sillä rakennuksessa asuu ainakin vielä toistaiseksi vanhuksia ja ihan rakennuksen toisessa päässä on päiväkoti ja kampaamo.

Tämän kuvan vasemmassa reunassa on liukuovi monitoimi- tms. tilaan jossa pidetään Käsityökerho, Novellikoukku, Lukupiiri. Muuten se on pitkälti nuorten käytössä.
Kuvat on ovat leikkitilasta ja lastenosaston suuntaan otettu. En ole koskaan tullut ajatelleeksi, että voisin ottaa ottaa kuvia Meidän Kärpäsen Kirjastosta, mutta Kuljettajasirkkunen halusi nämä kuvat.

Meistä myös, mutta sen jätän nyt näyttämättä, etten pelästytä teitä lukijoita pois 😉😊

Talvea ja lunta odotellessa neuloin Novitan ohjeella (löytyy niiden nettisivuilta) Isoveli -langasta tämmöisen pipon.
(Ajatus oli neuloa jotain ihan muuta, mutta tarvin opetusta ihan kädestä pitäen)

18 kommenttia:

 1. Mukavaa oli varmasti päästä opeilemaan :)(odotusautokirjallisuudesta sen verran että myös erittäin hauska leffanakin).Tuo kirjasto näyttää viihtyisältä ja katon korkeudesta päätellen ilmanvaihtokin sujuu (ilman että tarvii olla nessupaketti mukana kun selailee opuksia). Poropipo on pop <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se opettaminen sitten ihan kivaa, kun pääsi siitä jännittämisestä - turhaan jännitin. Mä olen lukenut tuon kirjan monen monta kertaa, mutta kun illalla (lue: yöllä) siitä pari-kolme sivua luin, niin en muistanut yhtään.
   Varsinaiseen kirjastoon tehtiin just kesällä remontti.

   Ja kiitos - mä tykkään itsekin tuosta poropiposta, se on paksu ja lämmin ja siinä on tarpeeksi iso tupsu :D Tulis vaan talvi.

   Poista
  2. Kyllä se talvi sieltä tulloo ihan varmasti. Muistatkos muuten silloin joskus oli juurikin nuo tupsut tosi in, siis isot tupsut, huskypipot.

   Poista
  3. Joo, tupsu oli melkein isompi kuin pipon käyttäjän pää :)

   Poista
 2. Sulla on ollut mukava viikonloppu.

  Tuo Hilja Valtosen Hätävara on mun nuoruuden suosikki kirjojoja jolloin ahmin noita romanttisia romsuja. Elokuvaversio on myös hyvä kuten Onnelikin kirjoitti.

  Teillä on oikein viihtyisä ja aktiivinen kirjasto. Lähikirjastot on parhautta.

  Ihana pipo 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava viikonloppu - vaikka tuntuukin välillä, että jokaista mukavaa ja kivaa asiaa vastaan sataa niskaan ainakin kourallinen sitä itteensä :( Mutta kun pyyhkäsee sen pois ja jatkaa sinnikkäästi eteenpäin, niin...

   Kiitos, niin jo Onnelille vastasin; tykkään itsekin poropiposta, kunhan vaan tulis talvi, että sitä vois pitää :D

   Poista
 3. Sun AM on kyllä monipuolinen mieheksi, kun lukee Valtostakin :)
  Ihanaa, että sulla on intoa käsitöihin, kun lankakin pääsee heti puikoille! Itsellä kun on tyhjyys siinä kohdassa. Sukat sain tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjalaatikossa ei kuulemma ollut muuta "sopivaa" :), oli siis ottanut sen Valtosen mua varten ja aikansa kuluksi lukenut sitä itsekin. Ja todennut hyväksi. Kieltämättä aikamoinen vastakohta edelliseen: Pekka Vahvanen Kone kaikkivaltias.

   Käsityöt taas. Aina kun saan käsiini jotain uutta: lankaa tai uuden ristipistotyön tms. niin se vaan on pakko alottaa - vaikka usein joutuukin sinne keskeneräisten koriin *nolo*

   Poista
 4. Onpas kivan näköinen kirjasto!
  MÄ haluisin meille jotain uutta myös, mutta aina se raha - kirjaston ei jostain syystä koskaan oo prioriteettilistan ekana?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomiselle on jo ystävän kanssa pohdittu, että pitäisikö ottaa eväät ja makuualusta mukaan kun mennään kirjastoon..? Ensin on Novellikoukku ja sitten illemmalla Nukketeatteri. Välissä pitäisi syödä ja ottaa nokoset, mutta ei siinä välissä oikein kannata kotiin tulla - - josko jäädään sinne?

   Pitäisikö mun ottaa sulle vielä lisää kuvia, nuo kun oli vaan yhdestä suunnasta?

   Kirjasto ei tuota rahaa - siksi siihen ei myöskään ole tarvis kuluttaa rahaa ja siksi ne kaupunginvaltuuston listalla ensimmäisten joukossa, kun jotain pitää vähentää/lopettaa.
   Kaikkii tietenkin on tärkeitä, mutta.... paitsi esim. meillä nyt yhden kadun kaventaminen. Kaupunkilaiset ei sitä halua, päättäjät vain. Tähänkin asti se on toiminut sellaisenaan ja liikennekin on vaan vähentynyt - miksi se pitäisi nyt isolla rahalla turhan päiten kaventaa kun se käyttäjille kelpaa....
   Mahdollisesti se maksaisi juurikin yhden sivukirjaston :(
   NÄMÄ oli siis mun ajatuksia, ei niitä virallisia, kirj. huom.

   Poista
 5. Olet sinä kyllä ahkera ja toimelias. Mistä tuota energiaa riittää. Jos on joskus liikaa, pistä tänne tulemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän olla :) Illat istun tässä sohvan nurkassa ja räplään tietokonetta ja puhun puhelimessa. Tai yritän saada jotain aikaiseksi langoista.
   Taidan vaan kuulostaa ahkeralta....

   Poista
 6. Kiitos vielä AMlle, kun lähti sun autonkuljettajaksi!
  Unohdin muuten esitellä sulle meidän käsityökeskusen hallituksen sihteerin, joka istui sua vastapäätä siinä mun vieressän. Hän on ex- avustajani.
  Kiva pipa! Eikö Isoveli- lanka kutita päätä? Juu, mä oon aika herkkis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset toimitettu perille :) Tunnustan: kerroin vasta kotimatkalla, mistä oikein oli kysymys, tosin arvasihan tuo, kun ei tultu teille, sen verran reittiä kuitenkin muisti edelliseltä noutokeikalta :D
   Kiitos - Isoveli -lanka kutittaa kyllä vähän päätä, mutta sitten kun tuon on kerran pari pessyt, niin se pehmenee sen verran, ettei kutita enää niin pahasti.

   Poista
 7. Ihana pipo, ja mukavia touhuja sinulla!

  VastaaPoista
 8. Kiitos - ihania joulutouhuja näkyi olevan sullakin <3

  VastaaPoista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)