18 marraskuuta 2018

Ei kai aika nyt loppunut?

Edellisen päivityksen, tai paremminkin kyselyn, perusteella olette sitä sitä mieltä, että Riesasta ei juurikaan ole riesaa, en anna sen lannistaa. Riesa mikä riesa, mukana se kulkee, vaikka sille minkä tekisi 😂
Yksi lääkkeistä on varsinainen riesa. Se väsyttää pahuksenmoisesti, ja kun sitä pitää ottaa aamuin illoin, niin aamupalan jälkeen on otettava torkut. Jos on jotain tekemistä, niin pärjään, mutta kotona mitään tekemättömänä uuvahdan tähän sohvalle, ihan taatusti. 
Ja iltapäivästä tai alkuillasta on otettava toiset nokoset. Jos ei ole mitään erityistä tekemistä. Pitäisi pysyä kiireisenä.
Ja miten tämä taas liittyy ajan loppumiseen?

Kirjahyllyssä, niin että kumpikin on sen nähnyt, on ollut kello. Semmoinen sinisestä kivestä tehty - älkää kysykö mitä kiveä se on. Aina kun on herätty torkuilta, on ensin katsottu, paljonko kello on ja sitten kurkattu, vieläkö toinen nukkuu. Jos toisella on vielä silmät kiinni, voi itsekin laittaa silmätkin hetkeksi kiinni 😊 

Eilenaamulla kun heräsimme ja olin yhdeksältä ottanut lääkkeeni, vilkaisin kelloa. Se olikin vasta 5:20. Mitä merkillistä?! Piti tarkistaa toisesta kellosta, vähän yli yhdeksän. 
No, vaihdetaan patteri. Uusi patteri. Ei auttanut. Kello ei lähtenyt käyntiin. Yritin uudestaan. Ei auttanut. AM yritti. Ei. Yritti uudestaan. Ei se auttanut. Kello oli lakannut toimimasta. 

Arvatkaa huviksenne, kuinka monta kertaa tämänkin kirjoituksen aikana olen vilkaissut "mitähän se kello mahtaa olla" (AM on kaverinsa kanssa kahvilla) - vaikka tämän koneen oikeassa alakulmassa on kello. Liian pientä pränttiä vaan. 
Oikean olkapään takana seinällä on kello. Niska voi venyä jos sitä katsoo...
Puhelin on käden ulottuvilla ja siinäkin on kello.
TV:n kaukosäädinkin on käden ulottuvilla ja sitäkin käyttämällä voi katsoa kelloa.

Mutta kun SE KELLO puuttuu. 

Meiltä siis loppui aika. Mistä mä tiedän milloin pitää mennä nukkumaan? Tai juoda päiväkahvit?
Vanhaa herätyskelloakaan ei voi käyttää, koska siitäkin on patterit loppu eikä meillä ole sopivan kokoisia pattereita. 

Mietin, että laittaisinko vanhan läppärini tuohon hyllylle, siihen nimittäin saisi viisarikellon. Pitää kuulemma olla viisarikello, sanoi AM. Mutta ei se mahdu siihen hyllylle, koska siinä on pöllöjä eikä niitä voi siirtää. 
Keittiössäkin olisi yksi kello joka joutaisi tuohon hyllylle, mutta kun sekin on vähän liian iso ja oikeastaan väärän mallinen. 
Ei ole helppoa elämä, kun taloudesta hajoaa yksi  kello ja vain n. parikymmentä jää jäljelle... 

Eikä AM edes luvannut mennä ostamaan uutta kelloa uupuneen tilalle 😕

Jatkan pipon neulomista. 

 

11 kommenttia:

 1. Sä tarvit ehdottomasti pöllökellon siihen hyllylle! Sellainen etsintään ;-)

  VastaaPoista
 2. Pöllökello mullekin tuli mieleen. Sininen kivikin kyllä kuulostaa ihanalta, ei ihme että kaipaatte!

  VastaaPoista
 3. Voi teitä ihania Marjaana ja RH <3

  (Se patteritonkin kello on rikki, ei auttanut vaikka AM toi uudet oikean kokoiset patterit - se on digitaalinen ja siitä puuttuu osa numeroiden "viivoista", saa arvailla onko kello 14:45 vai 14:55 vai vasta 14:35 :D ...)

  VastaaPoista
 4. Kelloton elämä voi kyllä olla ihan mukavaakin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olet ihan oikeassa Maija :) Niinä päivinä kun ei ole mitään menoa, on mukavaa, kun voi elää vaan "vatsan" ja sen mukaan miten milloinkin silmiä painaa :)
   Joskus herään tästä sohvalta pöllämystyneenä ja mietin hetken, onkohan nyt aamu vai iltapäivä vai ilta...

   Poista
 5. Kirjoittakaa joulupukille. Josko tontut hommaisivat teille uuden kellon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehtiin päätös: mennään huomenna ostamaan uusi koneisto ja korjataan se vanha kello, jonka on A-noppi joskus aikanaan tehnyt.
   Luultiin, että meillä on yksi kellon koneisto, mutta löytyi vain viisarit tähän hätään.
   Ehkä me pärjätään vielä tämä ilta ilman kelloa :)

   Poista
 6. Uuden koneiston vaihtaminen on kyllä hyvä ratkaisu ja ekologinen. Eikös nyt ole muotia, korjata kaikki? Meilläkin Isäntä hankki uuden akun puhelimeensa ja taas toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, korjaaminen on parempi vaihtoehto kuin lähteä uuden kellon metsästykseen. Uusi koneisto ei taida paljoa maksaa, ne semmoiset pienet sormiparistolla toimivat.
   Nykyiset matkapuhelimet on ärsyttäviä, kun niihin ei voi vaihtaa akkua. Minä jouduin luopumaan vanhasta puhelimesta irtisanomisen yhteydessä, oli pakko ostaa uusi puhelin. Eikä kotona olleeseen varapuhelimeenkaan saanut uutta akkua, on sitä mallia jolla pakotetaan ihminen ostamaan uusi puhelin kun vanha lakkaa toimimasta kunnolla. Typerää ja turhaa tuommoinen.

   Poista
 7. Pöllökelloa olisin minäkin ehdottanut. Kyllä kellottomana on hankalaa, varsinkin jos se on 'aina' ollut siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Tänäänkin oon "katsonut kelloa" vaikka kuinka monta kertaa, vaikka sillä ei ole edes mitään väliä paljonko se on, tänään ei ole ollut mihinkään menoa. Varaamani kirjakaan ei tullut, eli kirjaston aukioloaikakaan ei tarvi tänään kytätä - huomenna on sitten eri asia, kun on käsityökerho.

   Ulkona on muuten pakkasta, -0,1 näyttää mittari. Ulkolämpömittari ja kello olivat samalla kohtaa päällekkäisillä hyllyillä - nyt katson siis joka kerta vain lämpötilan....

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)