12 heinäkuuta 2018

Toimii se, sittenkin!

Kaikkea sitä pitääkin. Ihmisen kikkailla. Onneksi on AM. Ja Poika.

Kun just ja just olet oppinut vastaamaan puhelimeesi, niin sitten pitää ostaa se pahuksen tulostin, kun vanha sanoo työsopimuksen irti.
Tänään, just ennen kauppaan lähtöä tuli viesti, että nyt sen uuden tulostimen saa hakea. No mehän mentiin hakemaan. Kaikki laitteethan on nykyään kauhean helppoja ottaa käyttöön, eikö olekin?

Tai ainakin ne on helppo tuoda kotiin. Paitsi jos tapaa naapurin rouvan alaovella. Ja AM naapurin nuoren miehen pihalla. Helposti vierähtää puoli tuntia, ennen kuin kauppakassi ja muut ostokset on kotona. Niin kuin tänään. Onneksi ei ollut pakastinta.

Joskus illansuussa avasin pahvilaatikon. Sain ihan itse tulostimen sieltä laatikosta ulos ja paikalleen. Johdonkin laitteeseen kiinni ja toisen pään pistorasiaan. Tähän asti kaikki hyvin.
Kannen ja lasin välistä piti ottaa suojapehmuste pois. Sekin onnistui. Se kotelo mihin laitetaan paperit, oli teipattu kiinni, senkin sain auki.

Tuossa on virtanappi, painanpa sitä. Aa, käyttöohje! Värikasetit. Nää pitää varmaan laittaa paikalleen?  No, laitetaan. Tää menee tähän.. helppoa. Mutta miksei tää mene paikalleen... pirhana.... ei vaan mene... Tuollakin on muuten joku pahvi, se pitää varmaan ottaa pois.
Mutta ei sillä ole mitään tekemistä tän värin kanssa. Voi...
Ai hei.... tota ei pidäkään laittaaa kiinni, ennen kuin tää mustakin kasetti on paikallaan: sitten kun nää molemmat on paikallaan, sitten laitetaan nää "kannet" kiinni. No ni. Nyt toimi.

TÄH? Tää näyttö on ihan pimeä = valkoinen. Tässä ei lue enää mitään. Voi vitsi, hajoitinko mä tän heti alkuunsa?? Ei ole todellista 😓😓 Eikä tää sammukaan. Otanko mä johon irti pistorasiasta.
(En puhu AM:lle mitään... kyllä se siitä...)
Hei, se heräs henkiin! No niin, sitten jatketaan. Kieli. Suomi. Nyt me ymmärretään toisiamme. Tee sitä. Tee tätä. Joo joo.

Sitten tuli AM. Sitten meinas tulla sanomista. Kun piti tietokoneisiin asentaa sitä ja tätä ja tota. Mutta kun se tulostinkin piti yhdistää reitittimeen. Ja se oli mulla kesken. Hmph, Se onnistui, Tulostin ja reititin löysivät toisensa ja tulostin teki kaikki testitulokset ja -skannaukset.
Mutta sitten tuli IIISO ongelma.
Tietokoneet ei löytäneet koko tulostinta. Molemmilla peukalo keskellä kämmentä. Eikä ollut mitään asennus-cd:tä, kun kaikki piti etsiä netistä *huokaus*   ex-atk-tuki asuu monen tunnin junamatkan päässä, etäyhteys ei vörki näissä tapauksissä.

Mulla meni hermo jo aikaa sitten ja luovutin. AM jaksoi selvittää asiaa kauemmin ja tadaa: sai tulostimen toimimaan omalla koneellaan. Työvoitto.
Sitten aloitettiin sama homma mun koneella. Ja kas vain: niin vain se toimii tässäkin. Siis langattomana, kun se oli se tarkoitus molemmilla.
Seuraavaksi opettelemme skannauksen, mutta se ei liene vaiketa - ainoastaan selvittää se, mihin ihmeeseen tämä kone ne skannatut kuvat piilottaa 😝😝 Että tämmöinen torstai meillä tällä kertaa...

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Saa nähdä toimiiko vielä sitten, kun pitäisi :)

   Poista
 2. Tollasset ongelmat oli täälläkin, meinasin jo viskata tulostimen pihalle ja tappaa sen ajamalla autolla päältä, persetti!!

  Mutta sitten kun sen saa toimimaan, niin tuumailee että ei se niin vaikeeta sitten ollukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä ei yleensä - jälkikäteen ajatellen - sitten olekaan kuin joku yks pikkujuttu, mistä se kiikastaaa.
   Mutta kun on tällain kaikki-mulle-tänne-heti-nyt-mieluummin-eilen -tyyppi, niin ei jaksais selvittää niitä pikkujuttuja :)

   Poista
  2. Miksei ne vois olla vaan sellaisia, että laitat piuhat paikalleen ja se on siinä: ne toimii?

   Poista
  3. Just näin ja viellä täytyy sanoa, että kun ostin uudet valvontakamerat tänne maalle ja luvattiin että senku lyöt virrat päälle nin heti toimii.
   Tälläkertaa joutuu kyllä sanomaan, että toimi!!

   Poista
 3. Tuliko posti perille?
  Joko saat kommenteista ilmoitukset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut postia vielä, odottelin kyllä, muttei näkynyt. Mutta ei hätää, ehtii kyllä, tässä on aikaa.

   Kommentointi-ilmoitukset tuntuu nyt toimivan (koputan puuta), ainakin toistaiseksi.

   Poista
  2. Mullakin toimii nyt kommentointi toivotulla tavalla. Hyvä juttu!
   No miten ihmeen kauan posti nyt kesällä hautoo sun kirjettä. Toivotaan, että postini tavoittaa sut heti maanantaina. Muuten alan pelätä katoamistapausta.

   Poista
  3. Meillä postin kulku voi hidastella siksikin, että kun tiistaisin ei tule postia lainkaan ja kun meillä ei ole enää omaa postia, niin joskus postinjakelu viivästyy. Ärsyttävää.
   Sairaalan LASKUT jakaa lehden jakaja eli ne tulee aamuyöstä n. klo 3 aikaan :)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)