18 heinäkuuta 2018

Naatti....

- juurikasvin maanpäällinen osa.
- roolihahmo Pikku Kakkosen ohjelmassa Lilli ja kukkaisystävät
- Veikko, suomalainen yleisurheilija
- Arvo, suomalainen kuvataiteilija

Naatti alkaa olla myös Pöllö. Ja moni muukin, vaikka monen on sitä myöntää.
Naattikaa nyt kun kesä ja lämmintä. Niin nautitaankin. Kesästä ja lämmöstä. Eihän niissä ole mitään vikaa.

Onneksi kaikkialla ollaan lomalla, ei tarvitse sen kummemmin hoidella asioita, eikä yrittää olla terävänä (enpä sitä olisi muutenkaan..) eikä välttämättä käydä missään muualla kuin kaupassa silloin tällöin.


17.7.1987 Oikeusneuvosmies Riikka Koljonen kysyi ensin AM:ltä ja sitten neiti Pöllöltä, että tahdommeko me rakastaa, niin myötä- kuin vastamäessäkin. Kumpikin tahtoi.
Tai jotenkin niin se meni 😍 Neitinä olin kun maistraatin ovesta sisään mentiin ja rouva, kun ulos tultiin.
Ja siitä tuli eilen kuluneeksi 31 vuotta.
Varmistin AM:ltä, että onhan tämä sopimus voimassa toistaiseksi, ettei kyseessä ole mikään määräaikainen sopimus - nykyään kun ei enää mistään voi olla varma. Hän vastasi, että sopimus ON toistaiseksi voimassa oleva. Ei siis hätää.


Näistä kumpikaan ei ole alkuperäinen sormus - krhm...ne eivät enää mahdu, ja AM:lle piti muista syistä aikanaan hankkia tuollainen leveämpi kihlasormus. Vanhat sormukset on kyllä tallessa.
Hääpäivän kunniaksi nautimme tästä kauniista kesästä ja... auton ilmastoinnista 😋 Kävimme jäätelöllä.

Pysähdyimme tankkaamaan Mäntsälän Shellille ja siellä kummankin suu loksahti auki: kun saimme auton pysäytettyä mittarin eteen ja AM pääsi autosta ulos, viereen singahti salamana hymyilevä nuori mies, joka kysyi, haluaisiko AM, että hän tankkaisi auton.  No tottahan toki!
Sitten hän kysyi voisiko tarkistaa pissapojan ja öljyt samalla ja pestä tuulilasin ja takalasin. Niitä ei tällä kertaa tarvittu, pelkkä tankkaus riitti.
Hän kysyi tietenkin bensiinilaadun ja millä summalla tankataan, kirjoitti tiedot paperilapulle ja antoi lapun AM:lle, joka lähti kassalle.  Nuori mies tankkasi auton, AM maksoi ja kassalla oli kysytty haluaako AM maksaa vapaaehtoisen palvelumaksun tälle nuorelle miehelle tankkauksesta. Siis nimenomaan vapaaehtoisen. Tottakai! Maksu oli huimat 1 euron, joten sen kyllä maksoi ilomielin siitä, että joku ystävällisesti ja iloisin mielin palveli sinua.
Nuori mies odotteli seuraavaa asiakasta AM tullessa ulos, joten AM kävi ihan kädestä pitäen kiittämässä häntä hyvästä palvelusta. Ja kun lähdimme pihasta, tämä nuori mies heilautti vielä kättään läksiäiksi.
Tuosta jäi niin hyvä mieli koko päiväksi - tai oikeastaan vielä täksikin päiväksi, että siksi halusin kertoa sen teille 😊😊

Ja tuommoiset pienet hyvän mielen tuottajat saavat uskomaan hyvään, siihenkin, että kaikki vielä päättyy ennen pitkää parhain päin....

20 kommenttia:

 1. Palveleva huoltoasema! Joskus ne oli arkipäivää, nyt ihan käsittämätön erikoisuus.
  Kaikki kyllä päättyy ennen pitkää, niinkuin on palvelukin loppunut. (Pössimisti iski jälleen!)

  Hirmusti onnea hääpäivän johdosta, näin jälkikäteen! Ei ole mitenkään yleinen asia enää näinä päivinä tuollainen määrä yhteisiä vuosia. Olkaa ylpeitä itsestänne ja toisistanne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon RH ♥
   Me ollaan näiden vuosien aikana tultu siihen tulokseen, ettei meidän "kannata" enää erotakaan: kumpikaan ei osaisi elää yksistään ja uuden kouluttamisessa olisi kauhea työ ;)

   Me taas uskotaan siihen, että palvelukulttuuri palaa ennen pitkää - sitä mukaa kun ihmiset taas rupeaa käyttämään palveluita.

   Poista
 2. Mulla oli ihan samat (metkut eiku) ajatukset mielessä kuin RH:llakin.

  Ihanaa palvelua, tuosta maksaisi vaikka vähän enemmänkin jos osuisi kohdalle.

  Ja yhteiset vuodet, todellakin kunnioitettava saavutus <3 ONNEA siis molemmille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjaana ♥

   Kyllä, ajattele nyt jos olet menossa vaikka juhliin ja sulla on juhlamekko päällä ja auto pitää tankata ja tuulilasi pestä - miten ihanaa on, kun joku tulee ja hoitaa ne sun puolesta, ilman että sun tarvitsee varoa sotkemasta mekkoasi ja käsiäsi. Olen kyllä valmis maksamaan :)

   Poista
 3. Onnea hääpäivän johdosta!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut hääpäivästä! Melkein samoilla menään, me kävimme maistraatissa v 1989.

  Tuossa meidän läheisellä (5 km) Shellillä oli vuosi sitten kesällä samanlainen poika palvelemassa, harmi kun ei enää ole näkynyt. Kertoivat, että se on joku kokeilu kannattaako sellaista palkata. Siirtynyt kai toisaalle nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara ♥ - olette ihan tuossa "kantapäillä" tulossa :)

   Ilmeisesti tämäkin on joku kokeilu tms. kesän ajan - harmi, kun ihmiset eivät käyvät tarjottuja palveluita.
   Kun ns. palveluraha sisältyy hintaan, se on ok, mutta jos se on erillinen, se tuntuuu suurelta, vuoren korkuiselta, vaikka ei sitä loppujen lopuksi olisikaan.

   Poista
 5. Paljon onnea yhteisestä taipaleesta.
  Kiva, että sai hyvää mieltä palvelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repu ♥

   Hyvästä palvelusta saa aina hyvän mielen - iloisesta Prisman kassastakin saa hyvän mielen pitkäksi aikaa ja niiden samojen kassahenkilöiden jonoon hakeutuu, vaikka jono olisikin pidempi kuin naapurijono. Ihan vain siksi, kun tietää saavansa iloisen hymyn ja tervehdyksen ja muutakin kuin yrmeän "ammattisanan".
   Sitä saa mitä tilaa....

   Poista
 6. Onnittelut 31 yhteisestä vuodesta, tollanen määrä on nykyään aikas harvinainen.
  Lahdessa oli kivistönmäen shellillä vastaava apupoika, jäi tosi hyvä mieli. Haki viellä jäätelöäkin sisältä niin annoin 3€ extraa.
  Me mentiin kirkossa naimisiin juhannusaattona, vuonna...
  -85
  Vastaukses ekaan kommenttiin pätee täälläkin, liian iso vaiva. :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Timo - onnittelut teillekin, näin vähän myöhässä!

   Hyvää palvelua Kivistönmäelläkin!

   Poista
 7. Onnittelut vielä täälläkin :)

  Ja toivon todellakin, että palvelukulttuuri palailee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puskissa ♥

   Se on niin paljon meistä kiinni - kun me käytämme palveluita ja arvostamme sitä, se palaa pikkuhiljaa. Jos otamme palvelun itsestään selvyytenä ja käyttäydymme "ei tartte auttaa" -tyylillä, ei meitä autetakaan..

   Poista
 8. Onnittelut sinne pöllölaaksoon!

  Elämässä on vain yksi onni: rakastaa ja tulla rakastetuksi.
  – George Sand –

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laiskiainen ♥

   Tiedätkö; minä olen saanut triplasti onnea, sillä sekä AM:n että Pojan toinen nimi on Onni :)
   Ovat perineet sen AM:n ukilta.

   Tai oikeastaan olen saanut ihan älyttömästi onnea, kun vain aina muistaisin sen, mutta tuo on kyllä niistä suurin: rakastaa ja tulla rakastetuksi :)

   Poista
 9. Myöhästyneet onnittelut hääpäivän johdosta. Pitkä yhteinen taival teillä on takana. Toivon onnellisia yhteisiä vuosia lisää.

  Minä muistan lapsuudestani että mökkipitäjässä oli palveluhuoltsikka, jossa työntekijä tankkasi ja pesi tuulilasinkin. Nykyisin ei siinä pitäjässä taida enää olla edes kylmää huoltsikkaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen ♥

   Lapsuudesta minäkin muistan noita palveluasemia, mutta sitten ne katosivat. Toivottavasti niitä pikkuhiljaa tulisi takaisin - niin kuin sanoin, meistä asiakkaistahan se riippuu :)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)