23 heinäkuuta 2018

Nyt kyllä tekis mieli jäätelöä..

AM:n vika. Meni mainitsemaan sanan jäätelö. Jäätelöpäänsärky. Puhuttiin liian kylmästä juotavasta ja sen aiheuttamasta jäätelöpäänsärystä. Ja nyt sitten tekee mieli JÄÄTELÖÄ. Nih. Onko nyt hyvä mieli. Meillä ei nimittäin ole jäätelöä enkä varmasti lähde sitä kaupasta hakemaan, vaikka kauppa onkin ihan lähellä ja auki.

Istun ihan vaan tässä sohvalla ja yritän saada aivot toimimaan. Luulen, että ne ovat sulaneet. Muuttuneet yhdeksi möykyksi. Olen yrittänyt saada teille lukemista Myyntisirkkusten seikkailuista, mutta eipä oikein kulje ajatus niidenkään osalta.

Tänään on muuten mulla ja Riesalla taas merkkipäivä. Kumma juttu, miten sekin aina vähän "jännittää" ja nyt näillä helteillä vielä enemmän. Mutta kai me selvitään tästäkin.

Lauantaina olin Hausjärven Haminankylässä katselemassa Mommilanjärven Souteluita. Kovin on sekin tapahtuma kutistunut siitä, kun olen siellä ensimmäisen kerran ollut vuosia sitten - varmaan yli kymmenen vuotta sitten. Ensimmäisinä vuosina ensin aina melottiin Lappilasta Teuronjokea pitkin Mommilanjärvelle ja sitten oltiin loppupäivä järjestyksenvalvojina tapahtumassa.

Nyt katselin kun melojat, olisiko ollut kahdeksan henkeä, lähtivät kohti Ansiojärveä - en tiedä missä saakka kävivät - ja sitten vietin aikaa tapahtuma-alueella soutuja katsellen ja tietenkin syöden sen perinteisen letun. Onneksi hoksasin ja ehdin syödä sen silloin....

Hausjärven lukion bändi esiintyi siellä ja minähän olin tietenkin aivan myyty 😍

Kuva nuorten luvalla!

Keli oli ihan hyvä niin kauan kun minä siellä olin; puolipilvistä, ei liian kuuma vaan juuri sopiva kun ei aurinko porottanut. Äitirakkaan kanssa meinattiin kastua; vesisade ⛆⛆  alkoi siinä vaiheessa kun mietittiin lähdetäänkö pois vai syömään letut eli noin kahden maissa .... Palattiin vielä lettutelttaan, mutta mä unohdin syödä sen letun - ajatelkaa, mikä moka!

Olin juuri ostanut kirpputorilta lihamyllyn, laitoin sen pöydälle ja totesin pöydän päässä istuville nuorille pojille, että jos he eivät ole kunnolla, teen heistä jauhelihaa.. Katsoivat sen näköisenä, että tuo nainen ei taida olla ihan terve... No eihän ne kyllä ihan väärässäkään olleet. Reppanat eivät uskaltaneet istua siinä pitkään, vaan pakenivat sateeseen. Taisin olla vähän liian julma?
Se on tämä helle, mikä oikeasti sekoittaa ihmisen pään, toden totta.... 🌞🌞🌞

20 kommenttia:

 1. Jäätelöä kaipasin minäkin aiemmin, mutta en jaksanut lähteä hakemaan. Toisaalta vyötärö on muutenkin ihan riittävä.

  Voi pojat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain jäätelöä tänään, kun odotettiin ajan kulumista: AM löysin tori.fi:stä juuri sopivan käytetyn tarjoilupöydän mulle ja mun läppärille, kaupungin toiselta puolelta. Käytiin tänään hakemassa se kotiin.

   Poista
 2. Hausjärven yläasteella ja lukiossa on aivan mahtava musiikinope, niiden musikaalit ja muut esitykset on monesti hienoja! Tosin siellä pääsee vähemmän lahjakkaatkin esiintymään, että ei ne aina oo niin nuotilleen, mutta pääasia että nuoriso ite tykkää.

  Sääennuste tosiaan ennusteli hirveitä säitä, mutta ei siellä tainnu niin kamalaa kuitenkaan olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mun tekee nyt mieli lättyjä.

   Poista
  2. Lätyt ovat hyviä, mutta niitä ei tule juurikaan itse paistettua eikä kaupan valmiit letut ole ollenkaan sama asia. Vattuhillolla.

   Poista
 3. Miks kaikki puhuu jäätelöstä ;-) ?!?

  Lihamyllyn kohdalla repesin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäätelö vaan on niiiin hyvää... :D

   Lihamylly menee A-nopille :)

   Poista
  2. Mä en oo yhtään jäätelöihmisiä... varmaan yhden jätskin vaan tänä kesänä syönyt. Kaikkea muuuta herkkua sitten senkin edestä ;-)

   Poista
  3. Sä oot outo....
   Pistaasijäätelö...Salmiakkijäätelö... Homejuustojäätelö :)

   Poista
  4. Siis kaikella rakkaudella, outo <3

   Poista
  5. Mä oon kuullu tän ennenkin ;-)
   Se ainokainen oli muuten Pirkan pistaasijäätelöpikari, sellanen pieni. Ei se vedä vertoja jätskikioskien pistaasille, mutta ihan kelpo herkku kahvin kanssa kuitenkin siihen hetkeen!

   Poista
  6. Jäätelökioskien jäätelöt on yleensä aina parempia kuin kaupan, mutta jäätelö on aina hyvää :)

   Poista
 4. Jos jätskiä tekee mieli, sitten on jätskiä otettava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mutta kun ei ollut mistä ottaa jätskiä :(
   Mutta tänään tosiaan sain, nyt on hyvä mieli :D :D

   Poista
 5. Homejuustojäätelö??? Valkosipulijäätelön tiedän, mutta homejuustojäätelöstä en ole kuullutkaan.
  Yleensä synttärisankaria onnitellaan. Ehken nyt kuitenkaan onnittele sinua ja Riesaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on täällä jäätelö- ja viinibaari josta saa, pääasiassa ihan "tavallisia" jäätelöitä, tuo homejuustojäätelö on erikoisin mitä sieltä saa.

   Riesa ei onneksi synttäreistä oo paljon perustanut, ainakaan vielä, onneksi enkä perusta minäkään. Odotan vain helteiden loppumista....

   Poista
  2. Miten teidän lomareissu meni?

   Poista
  3. Kiitos kysymästä, hyvin on sujunut tähän saakka. Mökkilomamme on vasta puolivälissä. 3. 8 kotiudumme. Just odottelemme aikuisia tyttäriämme, toisen poikaystävää ja kahta koiraa iloksemme viikonlopuksi. Tänään ostimme lapsille uuden uimapatkan, joten kiva viikonloppu on tiedossa.

   Poista
 6. Lihamylly! Lähetä johtajaopettajalle viestiä, että kotitaloustunnilla voivat kertoa lihamyllystä ja ettei lapsia sentään jauhelihaksi tehdä, vaikka ovatkin joskus syötävän suloisia! Minä tein reipaan kävelylenkin ja postitin kortteja ystäville. Postilaatikko oli kaupan kohdalla ja söin siis jäätelön... Korteissa on todella huono käsiala, tämä helle vaikuttaa siihenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat onneksi jo sen ikäisiä, että ovat jo kotitaloustunnit käyneet - ja toivottavasti tietävät mikä on lihamylly. Toisaalta ei kyllä yhtään hullumpi idea; heidän jälkeensä meidän pöytään tuli meitä huomattavasti nuorempi pari, joka katseli kaihoten sitä lihamyllyä ja siitä saatiin juttua aikaan: hekin tykkäävät kerätä vanhoja tavaroita.
   Kouluissa olisi ihan hyvä esitellä ja kertoa mitä milläkin esineellä - kuten juuri lihamyllyllä - on tehty ja voidaan vieläkin tehdä.
   Janakkalan Tervakoskella on Napialan Wanha Koulu - koulumuseo, jossa haluaisin käydä, mutta sinne ei pääse ihan tuosta noin vain.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)