04 heinäkuuta 2018

Unohdin taas otsikon... Kaikesta huolimatta olen kai kuitenkin kiitollinen, monestakin asiasta

Olen kiitollinen siitä, että:

minun täytyy siivota juhlien jälkeen,
sillä se merkitsee sitä, että minulla on ystäviä.

vaatteet tuntuvat tiukoilta,
sillä silloin tiedän, että minulla on ruokaa.

lumet on luotava ja ikkunat pestävä,
koska siitä tiedän, että minulla on koti.

parkkipaikka on kamalan kaukana,
sehän tarkoittaa sitä, että minulla on auto.

ja olen kiitollinen myös: 
Korkeasta sähkölaskusta,
sillä silloin minulla on lämmin ja valoa.

Naisesta kirkossa takanani,
joka laulaa nuotin vierestä, silloinhan kuuloni toimii.

Pyykkivuoresta pöydällä,
silloinhan minulla on vaatteita, joita pitää.

Väsymyksestä ja kipeistä lihaksistani päivän lopussa;
olen voinut työskennellä kovasti.

Soivasta herätyskellosta aamulla - minä elän.

-Nalle Puh-

Tänään ei ollut ihan niin hyvä päivä kuin toivoin, siksi itselleni ja teille myös tuo Nalle Puhin muistutus siitä, että on paljon asioita, mistä ja miksi olla kiitollinen. 
Katselen tässä samalla tuota etuoikealle lattialle ilmestynyttä "rojuläjää" - se oli tarkoitus siivota pois, mutta sepä jäikin siihen, kun istahdin kahvia juomaan ja olin järjestänyt tavaroista puolet paikoilleen.
Mulle käy aina niin 😂 "Laitanpa nyt nuo tuosta tuonne paikalleen ja järjestän nuo tuosta. Ensin täytyy vaan ottaa noi pois edestä, ja nuo ja nuo.... Ja sitten "nuo" jää käsistä siihen mihin ne siirsin ja... No, siinä ne nyt on 😂😂 Ehtii ne siivota pois huomennakin..

Eläkepäätös tuli tänään: hylätty. 
Ei tälläkään kertaa. Mutta ehkä seuraavalla kerralla. Periksi en anna. Vieläkään. Ikinä. 

Kela käyntikin oli aika... No, asia tuli hoidettua, ei siinä mitään, mutta suoraan sanottuna, Kelan lomakkeet ovat jokseenkin epäselviä ja ei-niin-loogisia. 
Pahaa pelkään, että sekin käynti oli turha. Mutta toivotaan parasta, kuitenkin. 

Positiivista päivässä oli se, että kun työterveyslääkäri laittoi viime viikolla lähetteen tuonne keskussairaalaan, sieltä tuli jo tänään kutsu elokuulle!  Se toimi tosi nopeasti ja siitä olen iloinen.

Ai niin. 
Jouduin laittamaan kommentointiin ainakin toistaiseksi tarkastuksen päälle, sillä jostain syystä mun päivityksiin on tullut roskapostia 😢😢 
Muutenkin mun sähköpostiin on tullut roskapostia jota en saa merkittyä sähköpostiksi (paitsi, että taisin juuri tajuta miten se ongelma on korjattavissa).
Seurailen tota kommenttitilannetta jonkun aikaa ja jos roskapostit loppuu, niin palautan asetukset entiselleen.

30 kommenttia:

 1. Onko sinne tullu Possulta viestejä, vai mitä roskaposteja? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sä olet ottanut nimimerkiksesi joku David jotain ja tyrkytät mulle lainaa (rahaa muuten saa kyllä lähettää, laitan tilinumeron välittömästi) niin siinä tapauksessa, muuten..
   Saat Possuilla ihan ihan rauhassa :D

   Poista
  2. Mulle kirjoittaa joku nainen joka haluaa auttaa rakkausasioissa (tietysti googlesuomeksi). Hih!

   Mutta siis tosi tylsää tuo eläkeasioissa pompottelu. On se kumma että ei mene läpi vaikka asian pitäisi olla ihan päivänselvä. Grrr!

   Poista
  3. Mä en jaksanut edes lukea mitä kaikkea David oikein halusi tarjota, se oli sitä samaa viestiä lähettänyt ainakin 6-7 kertaa! Ja pitkä kuin mikä.
   Sähköpostiin tulee e-rekt-io -mainoksia yhtenään. Otsikoista päätellen, ne menee roskapostiin, mutta sitten tulee vielä jotain, mitkä ei edes mene roskapostiin.

   Joku asiantuntija siellä ei ymmärrä lukemaansa ja selittää samaa asiaa muillekin = kukaan ei lopulta ymmärrä mistä on kyse.
   Suurin ongelma on kai se, että olen liian nuori, joutuisivat maksamaan eläkettä liian kauan....

   Poista
  4. Me ollaan niin nuoria ja nättejä ;-)

   Poista
  5. Minkä ikänen sit oot? Mie olin 45 ku sain eläkepäätöksen.

   Poista
  6. Marjaana - juuri niin, ja notkeita vielä kaupan päälle :)

   RH; just täytin 51, olin just täyttänyt 45 kun sairastuin.
   Sain tänään sairaalasta kannustavan puh. soiton - tai no kannustavan ja kannustavan; mutta siinä mielessä kuitenkin, että lääkärit tosiaan ovat kanssani samaa, mieltä, että olen työkyvytön, kyse ei ole vain siitä, että "keksisin" koko jutun.

   Poista
  7. Joo-o, toooosi notkeita. Mulla alkaa olla vaikeuksia tiukkojen sukkien kanssa. Liekö sitä ei-niin-notkeutta vai maha, joka jökkää vastaan?

   Poista
  8. Pitää ruveta ajattelemaan notkeita ajatuksia ;)

   Poista
 2. Voi harmi tuo eläkepäätös. :(
  Mutta asenne sulla on oikee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ottaahan toi päähän, mutta kun ei se päätös siitä muutu vaikka tässä vetäisin kuinka itkupotkuraivareita - vaikka auttaiskohan?
   Pakko luottaa siihen, että joskus ne vielä tajuaa...

   Poista
 3. Marjaanan Majan kautta löysin tänne sinunkin luoksesi. Kiitos tuosta Nalle Puh -kiitollisuudesta. Kunpa aina sen muistaisikin. Harmittavaista, että eläkepäätös tulee aina hylkynä takaisin. Ne ovat ne virkamiehet aina niin tietäviä. Että sitä muka olisi työkykyinen, vaikka kyllähän sen itse tietää. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Sari, kiva kun tulit :)
   Pitäisi itsekin muista nuo asiat, mistä olla kiitollinen; niitä on kuitenkin niin monta asiaa muutenkin.
   Nyt vaan aloitetaan taas uudestaan - ainakin lääkäriaikojen varaaminen, niin päästään asioissa eteenpäin heti kun valitusaika on ummessa.
   Kiitos tsempeistä - kyllä se tosiaan jonain päivänä....

   Poista
 4. Uutta putkeen vaan! Mutta on ne käsittämättömän tyhmiä kyllä. Vai sanoisko jo että ilkeitä?

  Kommenttien tarkastus on ihan ookoo, joskus joku botti löytää osoitteen ja roskaa tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin ottaa päähän, kun jotkut pääsee niin "helposti" - tai siltä ainakin tuntuu.... Mutta, taistelu jatkuu, onneksi, niin kuin olen sanonut, mulla on hyvät lääkärit.

   Toivottavasti voin jossain vaiheessa ottaa tuon kommentien tarkastuksen pois.

   Poista
  2. Joo no mie pääsin. Odotin taistelua, jota ei tullutkaan. En olis kyllä jaksanukaan.

   Ja mie en muuten usko, että Nalle Puh käy kirkossa...

   Poista
  3. Sulla varmasti oli kunnon peruste eläkkeelle pääsyyn, en väheksy sinua enkä heitä, jotka tosissaan ovat työkyvyttömiä ja eläkkeensä ansaitsevat. Mutta sitten on niitä, jotka... no, uskon, että tiedät kyllä mitä tarkoitan :)

   Nalle Puh käy varmaan saman verran kirkossa kuin minäkin: minä olen sen Nalle Puhin takana istuva nainen laulamassa Kauneimpia joululauluja aina joulun alla :)

   Poista
  4. Tiedän joo... ja jotku on vielä niin typeriä, etteivät osaa pitää suutaan kiinni siitä.

   Poista
  5. Sepä se - ja siksi se ottaa päähän, kun on niitä, joilla on olemassa oikeat perusteet.
   Ja niitä, jotka puolestaan olisi mielellään töissä, mutta kun ei ole vaihtoehtoja.

   No, elämä vaan on: tasan ei mee nallekarkit ja mitä näitä kliseitä nyt onkaan.

   Poista
 5. "Morsiusparin esittämä pyyntö hääkutsussa oli liikaa – Vauva.fi-palstalla roihahti raivo: ”Mietin, että jätän tahallaan menemättä” "

  Joo, ymmärrän, että tämä on jollekin varmaan ihan oikea ongelma ja auttaa pahaa mieltä ja ehkä pilaa koko kesän, kun on odottanut häitä ties pitkään. Mutta jos tuo ON totta, eikä vaan provo, niin kyllä vähän nyt kiristää tässä kohtaa...

  Toisaalta naurattaa, hyviä neuvoja löytyy täältä meiltäkin ja muisteluita häistä joissa mekin ollaan AM:n kanssa vuosien varrella oltu.. voi sentään... Vaan jostain syystä tuli mieleen: ihmisillä on ihan oikeitakin ongelmia....

  Mutta, ehkä tuon lukeminen teki ihan hyvää :) Menen lukemaan vähäksi aikaa Kamalaa luontoa, Ilves ystävineen on ihan parhaita <3

  VastaaPoista
 6. Oliko hylkyä perusteltu mitenkään? Tähän hakuprosessiin ei tainnut ehtiä tieto työsuhteesi päättymisestä. Nyt vaan uutta hakemusta menemään ja siihen tieto työsuhteesi päättymisestä.
  Minä olin 42- vuotias, kun jäin työkyvyttömyyseläkkeelle. Onneksi en silloin edes tiennyt, että siinäkin voi olla vaikeuksia. Työkyvyttömyyseläke myönnettiin heti.
  Minunkin sähköpostiini tuli aiemmin erektio- yms. mainoksia. Nyt niitä ei ole enää tullut. Ovatkin sitten ottaneet Pöllön kohteekseen, kun minä en tarttunut pyydykseen.
  Blogin kommenteista en saa vieläkään ilmoituksea sähköpostiini. Tein ne kaikki neuvomasi kommervenkit. Ei siellä kyllä ole käynyt kukaan mitään kommentoimassakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siinä ne samat vanhat perustelut, heidän mielestään en ole tarpeeksi työkyvytön ja pystyn kyllä vielä löytämään työtä ja.. mitä kaikkea siinä olikaan.
   Tuo työsuhteen päättyminen ja ne viimeisimmät kohtaukset eikä lääkenostot ehtineet tietoonsa päätökseen tekoon.
   Neurologi oli melkein "järkyttynyt", ettei hakemus mennyt läpi.
   Mutta jatketaan työtä, onneksi lääkärit ovat puolellani tässä asiassa ja yrittävät auttaa kaikin keinoin.

   Poista
  2. Uskomatonta toimintaa! Ajattelin, että ehkä ne ei myönnä sinulle eläkettä, kun sairautesi ei näy ulospäin, eikä huono olosikaan näy mistään. Mutta eikän eläkeyhtiöstä kukaan ole edes nähnyt sinua. Ja kun minä sain eläkkeen, ei minunkaan sairauteni näkynyt ulospäin.
   Mikä eläkeyhtiö sinulla on?

   Poista
  3. Meillä on työnantajan oma eläkesäätiö, joka on maksanut silloin alunperin sen kuntoutustuen, työkokeiluajalta kuntoutusrahan ja maksaa nyt tämän osatyökyvyttömyyseläkkeen. Eli oikeastaan ihan "omiani" olen sieltä takaisin hakemassa...

   Poista
  4. Kyselinkin sulta jo omassa blogissani, tuleeko sulle Avain- lehti. Numerossa 2/ 2018 on hyvää asiaa työkyvyttömyyseläkkeestä.
   Eikö toi ole aika ristiriitäista? Sama puulaaki irtisanoo sut, koska olet työkyvytön (vai miksi?). Sitten kun pitäisi maksaa työkyvyttömyyseläkettä, sama puulaaki ei maksa, koska olet työkykyinen. En ymmärrä!

   Poista
  5. Kiitos vinkistä, käyn tutustumassa tuohon, enköhän jostain tuon lehden löydä.
   Luulen, ettei tuo irtisanominen ole ehtinyt tuon eläkesäätiön tietoon päätöstä tehdessään, ovat varmaankin menneet ristiin. Selvittelen asiaa taas huomenna lisää.

   Poista
 7. Taitavat nykyisin kiristää kaikkia etuuksia, mutta kyllä ihmisen pitäisi päästä eläkkeell, jos on todettu, etti töitä voi tehdä. Sitkeyttä tarvitaan kohtuuttomasti.
  Hyvä, että olet löytänyt noin paljon positiivist. Minähän heti kiinitin huomion tuohon
  Naisesta kirkossa takanani,
  joka laulaa nuotin vierestä, silloinhan kuuloni toimii.
  Kun en osaa yhtään laulaa, mutta tykkään laulaa, niin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi, että haluavat mut pois tilastoja sotkemasta ;)

   Minäkin tykkään laulaa, mutta kun en osaa. Tai osaan, mutta ei sitä kenenkään kärsi kuunnella. Pikku-Prinssikin katsoi sen näköisenä, että "olisitko Täti-rakas hiljaa, kuunnellaan vaan hiljaisuutta, nyt kun minäkin lopetin kiljumisen" ;) Ja Tunturiruipelo tuli toisesta huoneesta katsomaan, onko meillä joku hätä.....

   Poista
 8. Onpa harmi, että tuo eläkeasiasi ei vielään järjestynyt.Se on niin kokonaisvaltainen arvio, ei siellä pelkkää ikää katsota, ammateissa ja työn laadussa on eroja. Vakuutus- ja eläkelääkärit setvivät koko työhistorian, tulevan mahdollisen työn määrän jne. Myös koko perheen tilanne vaikuttaa.

  Seuraavaan hakemukseen kannattaa kehitellä jotain lisää. Ja mitä surkeampi kuvaus perheen tilanteesta on, sitä enemmän sekin auttaa. Esim niin, että perhe ei enää tule toimeen ilman sinun eläkettäsi tms. Aina kannattaa vähän liioitella. Pitkä oma kuvaus tilanteestasi. Ja tietty uusi B-lausunto mukaan.

  Myös kaikki terveydenhoitoon liittyvät lausunnot, vaikka ei suoraan asiaan liittyisikään, kannattaa laittaa mukaan.

  Aurinkoista kesää sinulle, kaikesta huolimatta jaksat olla kiitollinen ja iloinen monesta asiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara :)

   Kyllä tässä on pää höyryten mietitty, mitä vielä voisi tehdä ja viime yönä pitkästä aikaa heräsin kesken unien ja ensimmäinen ajatus oli "miten tästä selvitään".
   Tähän asti olen murehtinut ja ajatellut asioita sentään vain päivisin, mutta nyt ne näköjään alkavat tulla öihinkin - pelottavaa.

   Yritän olla viikonlopun ajattelematta asiaa sen enempää, jatkan sitten maanantaina, kun pääsen taas selvittelemään asioita :)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)