07 kesäkuuta 2020

TAKU 3


               

 


Syksyisenä iltana liiterin kynnyksen alla palaa kaksi hehkuvaa hiiltä. 

Saunatonttu Väinö ja Pihatonttu Pietu siellä istuvat iltaa, ovat sytyttäneet nuotion sinne liiterin kynnyksen alle, kumpikin omansa. Jos toinen nukahtaa ja nuotio sammuu, voi toinen vielä istuskella oman nuotionsa ääressä aatoksineen.

Lauantai-ilta, Saunatonttu Väinöllä ja Pihatonttu Pietulla tiedossa vapaapäivä - olihan se sentään sunnuntai. 

Molemmat tontut ovat väsyneitä viikon töistä, mutta kuulumiset on vaihdettava ja seuraavan viikon töitäkin vähän järjesteltävä, Väinö ja Pietu eivät näet ole niin tarkkoja mitä töitä tekevät. Onhan ystävää autettava, jos on tarvis. 


Kerran on ollut lähellä ettei liiteri palanut, kun kumpikin tontuista nukahti nuotionsa ääreen, onneksi naapurin pystykorva Halla oli ollut tarkkana ja herättänyt talon väen. 


Sen jälkeen Väinö ja Pietu olivat pitäneet palaverin ja päättäneet palkata vartijan. Yövartijan. 

Naapurin Halla oli liian kaukana ja saattoi sekin nukkua, koiranunta, mutta nukkua kuitenkin. 

Saunatonttu Väinön ja Pihatonttu Pietun kanssa samassa pihassa asusteli iso musta kolli, Kondrad nimeltään. Koska Kondrad muutenkin liikuskeli paljon öisin, kysyivät Väinö ja ja Pietu josko Kondrad auttaisi heitä: vahtisi vähän kauempaa heitä ja heidän nuotioitaan ja tarvittaessa vaikka peittäisi nuotiot hiekalla, jos ei saisi heitä hereille mouruamisellaan.  Sopimus tehtiin. 


Isäntäväkeä varten Väinö ja Pietu teettivät liiterin oven pieleen kyltin, jossa on Kondradin komea kuva ja varoitus “Kissa vartiossa”.


Kondradilla on kyllä välillä katinhäntä kainalossa ja se kiusallaan kuopsuttaa hiekkaa nukahtaneiden tonttujen niskaan...


2 kommenttia:

 1. Iiiihana!! Hieno veto Pöllö, saat sen kymmenen pojoo ja papukaijalle merkitystä elämään (kaija kiittää=).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sus' :)
   Pöllö kiittää myös kaijaa; papukaijamerkit on aina mukavia ;)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)