Juhannuskonsertti

Sain AM:ltä koneen lainaksi, joten ette saaneetkaan loppukesän rauhaa - palasin kiusaamaan, vaikka oma kone lojuu mitään tekemättömänä. 

Kuuma kesäilta, käsityöt ei nyt nappaa, tv:stä ei tule mitään mitä mä katsoisin, eikä lukemisenkaan jaksa keskittyä - siispä joudutte sijaiskärsijöiksi. 

Ja saatte käyttää mielikuvitustanne, sillä kuviakaan en saa lisättyä.

Olohuoneen ikkunasta näkyy ihania päivänkakkaroita, niittyleinikkejä ja hehkuvan oransseja unikoita. Vähän päätä kääntämällä aarteeni; vanha, valtava vaaleanlila(-punainen) alppiruusu. Tänä vuonna se ei kukkinut yhtä upeasti kuin viime kesänä, mutta kukki kuitenkin, riitti minulle. 

Makuuhuoneen ikkunoista näkyy kaksi vanhaa juhannusruusua täydessä kukassaan. Juhannusruusu on mielestäni ruusuista kaunein.
Kun olin lapsi, lapsuudenkotini ikkunan alla kasvoi valtava juhannusruusu ja kun aikanaan ostimme AM:n kanssa oman kesämökin, sain Äitirakkaalta ja Tunturiruipelolta syntymäpäivälahjaksi ja tupaantuliaisiksi juhannusruusun heidän pihaltaan. 
Makuuhuoneen ikkunasta näkyy myös "Mummin Pojalle jättämät ruohosipulit" 😄 Kesäisin Poika suunnisti/suunnistaa aina ensimmäisenä tarkistamaan ruohosipulitilanteen - ja kotimatkalla autossa tuoksui vahvasti sipulille... Nyt sitä on jo yksi satsi kuivattuna ja lisää on tulossa. 

Ja "...raparperin alla, sammakolla koti oli kultainen. Alla ruohomatto, päällä lehtikatto, hirsiseinä vihreä ja punainen. Hämärä, viileä, sammakon mielest on viihtyisää. En mä siedä kuumaa, sammakko se tuumaa, raparperipensaan alla lymyää" 
Eli raparperipensaatkin (onko ne pensaita?) näkee makuuhuoneen ikkunasta. 

Keittiön ikkunasta näkyy kylätielle, syreenipensaan ja valtavan lipstikkapuskan, josta jo kuivasin melkoisen vihdan. Vielä jäi liperiä vaikka kuinka - kuka tulee hakemaan pois? 

Paljon muutakin täällä on, kun vain tunnistaisin kaiken. 

Käki on kukkunut monta viikkoa yhteen menoon, nyt taitaa jo lopetella. Ei mikään ihme, jos ääni kähenee sellaisesta kukkumisesta. 
Ja linnut ovat pitäneet yöllisiä konserttejaan. Viimeksi viime yönä kävin ehkä noin yhden aikaan portailla kuuntelemassa - ettei voi uskoa sitä sirkutusta ja vihellystä. Ja kuinka kovaa ne lauloivat! Ei ihme, että Poika kommentoi "kauhea mekkala teillä", kun lähetin hänelle aikaisemmin äänitteen aamuöisestä konsertista. 

Pian nuo konsertit ovat muisto vain - mutta millainen muisto! 
Päivä päivältä olen onnellisempi siitä, että olen päässyt pois kaupungista eikä toivoakseni tarvitse enää palata sinne. 


Linnunlaulun sekaan mahtuu soraääniäkin. Käytiin viikolla kaupungissa hakemassa tavaraa ja oli tarkoitus ajaa auto meidän tallipaikalle, josta me MAKSAMME. Pääsimme kohdalle ja hups - meidän tallipaikasta oli tehty  jonkinlainen varasto: multasäkkejä, kottikärryt. Sinne mitään autoa mahtunut. Lupaa kysymättä. 
Talli on sellainen jossa pääsee kulkemaan koko tallin päästä päähän kaikkien tallien läpi ja kaikkien avaimet käy kaikkien oviin. Suojaa siis vain sateelta ja pakkaselta.  
Olin pikkuisen närkästynyt, kun soitin isännöitsijälle ja kerroin asiasta. Ja ilmoitin, etten muuten aio maksaa (=haluan hyvityksen) kesäkuun maksua. Ja pitäkää tunkkinne, irtisanotaan koko tallipaikka, aivan sama. Pyysin myös ilmoittamaan asiasta taloyhtiön hallitukselle, että EN ole tyytyväinen toimintaan. Siellä pitäisi olla meidän tavaroitakin vielä. 
Että tämmöistä. Pientä töyssyä, mutta tästä selvitään kyllä.  


Kommentit

 1. Pöllö on paratiisissa, siistiä=)

  VastaaPoista
 2. Tyhjällä tilalla on taipumuksena täyttyä, vai miten se menee... mutta toisen maksama paikka on kyllä vähän kyseenalainen rompevaraston paikka! Hyvä että annoit kuulla kunniansa. Edes jonkun.

  Ihanaa aikaa on tämä! Meillä ei ole mitään hulluna kukkuvaa käkeä (mainitsinkin asiasta eilen grillin äärellä miehelle, kun käki kukkui muutaman kerran) niinku moni valittaa - että käki kukkuu tauotta päivin öin - se vaan ilmoittaa olemassaolostaan silloin tällöin harvakseltaan. Mutta ihana tiltaltti laulaa lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisivat tosiaan voineet edes kysyä, olisi voitu miettiä, tarvitaanko sitä vielä vai ei.. Ja missä mahtaa olla meidän tavarat sieltä..? 🤔🤔

   Meidän juhannusyön konsertin pääsolisti oli laulurastas, kertoi Tunturiruipelo, kun laitoin yökonsertin heille.
   Tänäänkin vielä käki kukkui, ei ole vieläkään malttanut lopettaa 😁

   Poista
 3. Kesä on kauneimmillaan ja sen saatte nyt kokea uudessa kodissanne, ihanaa. Nyt on parasta vain nauttia ulkona olemisesta ja tehdä mitä huvittaa/jaksaa tässä lämmössä. Olen lukenut muutaman romaanin ja neulonut vain vähän. Kalpoista paikkaa olen pihassa etsinyt ja metsässä kävelystä nauttinut, siellä on viileämpää. Oikein suloista ruusun tuoksua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin juhannus meni mukavasti ollessa ja nauttiessa. Kylätie ei ollut hiljainen, mutta oli mukava katsella ohikulkevia juhannusvieraita, joista osa jää tänne viettämään lomaa.

   Poista
 4. Aika ihanalta kuulostaa ympäristösi. Minulta jäi nyt käki kuulematta, kun vain täällä parvekkeella istutuksin. Onneksi viime keväänä kukkui onnea useammalle vuodelle, joten niillä mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläkin jaksaa käki kukkua - se on ihan uskomaton! Muut laulajat alkaa jo pikkuhiljaa hiljentyä, ainakin ikkunoita voi pitää öisin auki, ilman että uni "häiriintyy" :)

   Poista
 5. Kauheasti asiaa H-Pöllölle, tulin siis tänne=)

  Ekaks-luin Korkeajännitystä ja opin että Pöllö on italiaksi Gufo, oli sellainen partisaanihahmo, tottakai!! Helvetin Pöllö partisaanina, jihuu!! Taisteluun!

  Ja sit sokeutumisesta: ohessa linkki kivaan tarinaan, positiivinen ote ja inspiroiva elämänpolku, ja sit siellä on Pöllölle silmänruokaa uhdessä kuvassa;P

  https://www.is.fi/muutlajit/art-2000006554232.html
  Ihunata hellejaksoa, loppuu se tämäkin ensi viikolla, johan tässä on maattu=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gufo! Pitäisikö keksiä joku taisteluhuuto? Hmm....

   Kiitos linkistä, oli mielenkiintoinen tarina, melkoinen sankari. Malliksi meille monelle turhaan marisijalle - sellainen fiilis itselle ainakin noista sisukkaista pärjääjistä tulee :)
   Innolla odotan alkavaa viikkoa; pystyy liikauttamaan muutakin kuin silmiään ilman että on hiki!

   Poista
  2. Kaikki Gufon puolesta ja vielä reservistä lisää Gufon puolesta ja loputkin Gufon puolesta!!

   Siis taisteluhuuto Pöllölle! Mitä ei kelpaa? Antaa kuvan että Gufo-rakas onkin pelkuri? Eeeeeikä anna! ;DD

   Syvä iskumme on Gufo voittamaton!! Onks paree?

   Poista
  3. Kiitos Sus' ystäväin - suhun voi aina luottaa 🙏
   Viime viikolla jouduin kaivamaan vanhan ärhäkämmän Pöllön esiin, pörhistämään niskasulkani ja .. Noh. Lopputulema ei ollut ihan sitä mitä piti, mutta palataan asiaan ensi viikolla.
   Pöllön nokalle ei niin vaan hypitä.
   Pöllö vastaa niin kuin sille...huudetaan 😉😁

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Onneli kun kysyit ❤

   Kun viimeksi kommentoin sinun päivitystäsi, en osannut arvatakaan, että olen hetken päästä isän vierellä sairaalassa.
   Isä nukkui pois viikon saattohoidon jälkeen ja eilen jätimme hänelle jäähyväiset.

   Tekemistä on riittänyt, kahden kodin väliä kulkenut.
   Ja kaiken kruunasi tietokoneen hajoaminen juuri pahimpaan aikaan = silloin kun sitä eniten olisi tarvinnut.

   Poista
  2. Voi Pöllö <3 Osanottoni, iso lämmin hali, tiedän todella miltä tuntuu. Ajattelinkin että jotain on sattunut kun ei kuulunut mitään, joku intuitio. Koitan olla voimana mukana päivissä mitä kuljet, meillä alkaa olla jo asiat hoidossa.

   Poista
  3. Kiitos Onneli 💕
   Tuntuu hyvältä tietää, että on ystäviä jotka ovat ajatuksissa mukana.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)