Kun oppii iloitsemaan pienistä asioista

on iloinen siitä, että AM osti tänne maalle saunaan suihkun.

Semmoisen ladattavan. Nii-in, sen voi ladata vaikka tietokoneella, tässä samalla kun kirjoittelee teille. Semmoista käytetään kuulemma esim. veneissä.
Ja kun vesi lämmitetään kaasupolttimella, niin se lämpiää nopeasti, eikä tarvitse välttämättä lämmittää saunaa. Saunan lämmittäminen yhtä ihmistä varten kun ei aina ole tarpeellista eikä ehkä fiksuakaan. Meillä on erillinen pata, jonka saamme kaasupolttimen päälle ja kun vesi on sopivan lämmintä, suihkun toinen pää sinne ja kas; peseytyminen käy näppärästi. Ei sillä, etteikö ihan perinteinen pesuvati -systeemi minulle kelpaisi, mutta kun AM halusi peseytymistä helpottaa, niin olen iloinen.

Olen iloinen siitä, että veranta on viimeinkin saatu siivottua eli tyhjennettyä ylimääräisestä tavarasta ja sinne jääville tavaroille alkaa löytyä paikka.

Kaupungista tuotiin Pojalla käytössä olleita hyllyjä ja samanlaisia itsellä olleita hyllyjä tännä useammassakin erässä - täyspuisina painavat niin paljon, että autoparka joutui koville - ja tehtiin verannalle kunnon hyllykkö:


Nyt on tilaa vaikka millaiselle tavaralle. Ja hyllyn päällekin mahtuu vielä tavaraa. Osa hyllyistä on seinässä kiinni, ja kun ovat niin painavia, niin pysyvät kyllä paikallaan.

Veranta vaan alkaa taas täyttyä tavarasta 😂 Eilen siirrettiin sinne pari pienehköä kaappia ja tänään kirjoituspöytä.
Huomenna on varmaan edessä hyllyjen irrottamista ja muuta sellaista pientä... siis pientä. Ja sitten ensi viikolla olisi tarkoitus aloittaa se seinän purkaminen.
Ensin tämä toinen puoli. Ja sitten siivotaan tuo toinen huone.. ja puretaan seinän toinen puoli.
Siis meillä vaan siivotaan ja siivotaan ja siivotaan.

Olen myös iloinen siitä, että tänään oli vielä jäteasema auki (kesäaika päättyy eli talviaikana se on auki vain kahtena päivänä viikossa) ja saatiin vietyä sinne "myrkylliset" jätteet. Eli kaikki epämääräiset purkit ja purnukat, mistä meillä ei ole hajuakaan mitä niissä oikein oli.

Iloinen olen myös siitä, että - tässä samalla kuuntelen ISTV:stä Kultakurkku karaokea ja Pojan kummisetä sekä tyttärensä ovat finaalissa. Kummitätikin pääsi semifinaaliin asti. Neljäskin tuttu kisoissa oli, mutta hänen sijoituksesta ei ole tietoa, kun aloitin katsomisen vähän liian myöhään.
Voi, osaisinpa minäkin laulaa! Tosin AM väittää, että osaan kyllä, mutta en oikein tiedä uskoako..
Kommentit

 1. Pöllön maallemuutto etenee niin, että pöllöhän jo kohta ihan metsistyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammalta ja heinää jo alkaa kasvaa ;) Vielä nopeammin tahtoisin etenevän; Pöllöhän on kaikki-mulle-tänne-heti-nyt -tyyppiä, vaikka toisaalta pystyy kyllä venyttämään asitoita viime tippaan "kyllä sen vielä ehtii" :D

   Poista
 2. Kyllä on hieno hyllykkö! Ja mullakin on semmonen ladattava suihku, just viimeks saunassa loppu lataus ja nyt en sitten millään löydä latausjohtoa... jossain se tuolla kaapissa on, mutta taas on sensorttinen päänsärky, että äänet sattuu, en voinu kauheasti kaivellakaan.
  Onko muuten meiltäpäin tullu postia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Eikö minkään puhelimen latausjohto teillä sovi siihen?
   Me ollaan oltu taas täällä maalla muutama päivä, kukaan ei ole käynyt katsomassa postia.
   Nyt odotan innolla kaupungissa käyntiä!

   Poista
  2. Siinä on sellanen pyöreä johdonreikä, pitää olla oma latausjohto...

   Poista
 3. Sellainen ladattava suihku on näppärä, toki perinteisellakin konstilla pärjää. Pääsin testaamaan ladattavaa veljeni mökillä.

  Nuo teidän maaseutu-pöllölän hyllyt on päheät. Tuonne saa laitettua tavaran jos toisenkin. Helpottaa kummasti järjestyksen pitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊
   Vielä on tyhjää tilaa, mutta vielä on tavaraakin, jota sinne pitäisi laittaa.

   Suihku on näppärä, mutta kyllä minä vanhalla perinteisellä tavalla pärjään. Vesi on se pääasia 😁

   Poista
 4. Järjestyksen vallitessa löytyvi sun tavaras, sitten sulla vanhuudessas onpi turva takanas. Hienot hyllyt ja tavarat ovat jo löytäneet paikkansa. Meillä Isäntä huolehtii järjestyksestä, minulla on siinä hiukan villimpi ote. Kas, se luovuus vaatii oman järjestyksenä. Ainakin langoissa. Hyvää remonttimieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös aika huono järjestyksen pitäjä ja se kyllä meillä näkyy. Nautin kyllä siitä, kun saan tavarat järjestykseen, vaikkapa juuri tuohon uuteen hyllynkään, mutta ei ne kauan järjestyksessä pysy 😁

   Poista
 5. Upea hyllykkö!

  Mä testasin ladattavaa suihkua ystävän mökillä viime kesänä ja pesi kyllä vati ja kippo -menetelmän mennen tullen - jäi paremmin käsiä vapaaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊
   Kyllä, vielä kun AM keksii sille telineen, niin kaikki on täydellistä. Saunassa

   Poista
 6. Pöllö on ollut taas seikkailulla : https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006272966.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliisi ennakoi; pitää mennä käymään kaupungissa ja on päästävä pian takaisin luontoon 😉😊

   Poista
 7. Sinun pienet on minusta ihan isoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repu :)

   Muuten: kummisetä tuli sarjassaan toiseksi ja tyttärensä voitti oman sarjansa. Oli ne aika isoja juttuja, olet oikeassa.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)