19 elokuuta 2019

Alastalon salissa

Tienviitta VOLTTERINTIE.  Siitä mielleyhtymä Volter Kilpi ja Alastalon salissa.
Kun tänään kävin kirjastossa palauttamassa erääntyneet kirjat lainasin kirjan


"Volter Kilven mestariteos tapahtuu yhden iltapäivän aikana yhdessä huoneessa, mutta sen sisäkertomuksissa ja monologeissa kuljetaan ajassa ja paikassa pitkälle"

Luvassa on kuulemma kaunista kieltä ja pitkiä lauseita. Tässä ensimmäisessä osassa on 459 sivua. Laina-aika 4 viikkoa. Lainan voi uusia viisi kertaa. Luulen, että tälle ei tule varauksia, joten voin uusia sen kyllä. Tosin ystäväni sanoi fb:ssä, että no onhan hänenkin tämä luettava, joten hän varmaan odottaa jo innokkaasti, koska kirjan saa..

Alastalon salia enemmän ihmettelen kuitenkin mitä tapahtui Possumunkin blogille? Possu; ethän antanut periksi? 

Tämä päivä on ollut kaiken kaikkiaan kummallinen...
Suoraan sanottunahan tämä oli jopa ihan paska päivä. Kävi nimittäin niin, että tilasin maalle lokakaivon tyhjennyksen. Lokakaivossa on kaksi pyöreää betonikantta. Kaksi urbaania cityeläjää on kurkistanut aina toisesta kannesta sisään ja katsonut mikä on tilanne. Sitten näytti siltä, että on paras tilata tyhjennys.
AM palasi eilen maalle ja laittoi iltapäivällä viestin, että käyty on, mutta on tyhjennetty vain 2/3. Mitäh? No kas, netistä löytyi päivystysnro ja reippaana naisena otin ja soitin sinne "Eihän tämä nyt tietysti ihan sunnuntai-illan asia ole, mutta kun asia nyt on esissä niin...." Ystävällinen mies otti tiedot ylös ja lupasi, että tänään joku soittaa AM:lle. Ja kyllä sieltä soittikin, ensin naisihminen jolle AM selitti saman kuin mulle. Ihmetteli kovin. Sanoi soittavansa tyhjennyksen tehneelle kuljettajalle ja kohta oli mies soittanut AM:lle.
- Onkos teidän pihassa sellainen hopean värinen auto?
- Oo-on. (Mitä ihmettä se tähän kuuluu...)
- Joo, kyllä mä siinä kävin, mutta ei siellä ollut sen enempää.
Ja sitten tuli opetusta. Kaikki koulutushan maksaa, mutta kyllähän tuo vähän harmittaa... Meillä on yksi lokakaivo, joka on kahdessa osassa mutta yhdistyy yhdeksi jossain siellä yläosassa. Meidän pitää siis katsoa MOLEMMISTA kansista mikä on tilanne, jos sitä halutaan katsella. Voi kakka, en paremmin sano. Mutta hyvää asiassa oli se, että soitti ja selitti minkälainen kaivo meillä on, eikä tullut sitä paikan päälle selittämään - olisi nimittäin taas maksanut lisää, kun käyt kaupunkilaisia opettamassa 😂😂

Halusin irtisanoa meidän saunavuoron kaupungissa. Yritin soittaa huoltoyhtiöön. Ensin ei linja edes soi. Toisella yrittämällä "valitsemanne numero ei ole käytössä".  Katse peiliin, avaimet taskuun ja etsimään alakerran ilmoitustaululta puhelinnumeroa. Ihan oikea numero. AM soitti just samalla ja naapurin rouva tuli ovesta sisään samalla.
- Odota hetki...  Ja AM katosi linjalta, puhuin kai liian kauan...vain ehkä puoli tuntia, miten niin ei jaksanut odottaa, pyh..

- Niin mä yritin sanoa sulle, että sunkaan numeroon ei äsken saanut yhteyttä.
- Ai jaa... No se sauna on nyt irtisanottu, että sinne on sitten enää turha yrittää mennä.
- Niin paitsi Naapurin vuorolla 😜

Että tämmöinen päivä tänään.
Nyt menen lukemaan - katsotaan mitä siitä tulee.

Mutta Possu, tule takaisin! 

23 kommenttia:

 1. Juu, onpa tuota tullu likakaivon kanssa ihmeteltyä kun oma talo ostettiin :D ja vesikaivonkin, sinne tippui sammakoita ja myyriä ja mätäni sinne juomaveteen ja ekana jouluna päiviteltiin, miten vesi on ruvennu haiseen niin hirveälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalta kaupunkiin 12-vuotiaana - siihen aikaan käytettiin OIKEASTI ulkovessaa ja muutenkin tiskivedet yms. viskattiin ulos, ei ollut viemäreitä :) Nyt on on 40 vuotta kaupunkielämää ja kaikki uudet säännökset maaseudulla elämisestä tehneet tehtävänsä - ei osaa kaupunkilaisensa enää osaa elää maalla :D
   Mutta kyllä sitä oppii ja oppirahat on maksettava, vaikka kalliiksihan se tulee...
   Onneksi juomavesikaivoon, porakaivo, ei pääse elukoita eikä muita, eli juoma- ja käyttövesi pysyy hyvänä. On vielä tarpeeksi syväkin.

   Poista
 2. Kun Alastalon salia sinnittelee ensimmäiset kahdeksansataa sivua, alkavat tapahtumat eskaloitua. Ihan oiva opus se on. (esim. https://kinttupolut.blogspot.com/2014/09/kaikenmoisia-hullutuksia.html)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah ;)
   No ostitko paidan vai onko kirja luettu loppuun asti? Mä en päässyt kovinkaan pitkälle; tein taas sen perinteisen virheen: minä ja sänky. Ei hyvä yhdistelmä, silmät alkaa luppasta alta aikayksikön.
   Mutta otan kuin otankin sen mukaan lentokoneeseen. Korvatulpat korviin ja kirja käteen, kolme tuntia aikaa lukea, niin jospa saisin edes pari sivua luettua :)

   Poista
  2. luettu on ja poikasella on paitakin :)

   https://kinttupolut.blogspot.com/2018/06/poikaselleni.html

   Poista
 3. Kääk, nyt vasta ymmärrän Possumurheen.
  Mitä on tapahtunut??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Possun blogi on poistettu, siis hän on ilmeisesti poistanut sen itse. Olin juuri menossa kommentoimaan blogiaan, mutta se olikin poistettu.
   Toivon Possun palaavan pian!

   Poista
 4. Lapsellinen Possu lopetti pelleilyt ja muuttui järkeväksi isoksi siaksi. Järkevät aikuiset isot siat tekee vain järkeviä juttuja. Ei esim. kirjoita hassua blogia. Se oli pikkupossun juttu. T. Possu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perustathan sitten uuden järkevän blogin? Lupaan kommentoida vain asiallisesti ja viisaasti? Älä jätä Pöllöä (joka onkin niin pahuksen viksu ja vilmaattinen ja osaa aina käyttäytyä kuin aikuiset).
   Pöllö on tosi tosi vihainen. Murrrrrr.

   Poista
  2. Ei Possu oo ketään jättäny. Possuhan käy täällä Pöllönkin blogissa vieraisilla.

   Poista
  3. Mutta kun Pöllö haluaa lukea Possun blogia *polkee jalkaa itkupotkuraivareissa*

   Poista
 5. Mitenköhän tuo menisi äänikirjana?

  Ps. Munkin mielestä possun pitäisi palata lättiinsä 😄

  VastaaPoista
 6. Jotenkin niin munlaistani eloa, sattumuksia täynnään. En ole lukenut tuota Alestaloa. Sivumäärä on aivan mahdoton. Toki loputkin sivut voipi lukea samalla tavalla kuin aikaisemmatkin sivut. Mulla on menossa dekkarikausi. Täydellinen rikos vaatii vielä hiomista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voishan tuon lukea samalla tavalla kuin luin yläasteella aikanaan Kalavaleen: ensimmäisen ja viimeisen sivun. Esitelmästä tai mikä se sitten olikaan sain kuitenkin jonkun yhdeksikön tai kahdeksikon; minusta aika hyvin, ottaen huomioon, että että suurin osa koko valeesta oli lukematta :)

   Poista
 7. Kilven kieli on kyllä kaunista, olen lukenut häneltä 'Bathseba'n kirjallisuudenopintoihin. Alastalo on minulla ja ystävällä sellainen kirja, että olemme päättäneet vielä joku vuosi sen lukevamme. Se vuosi ei ole vielä saapunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden muutaman sivun perusteella mitä ehdin ennen reissua lukea (tarkoitus oli ottaa se mukaan ja lukea koneessa, mutta unohdin!), kieli on tosiaankin kaunista.
   Lauseet vaan ovat kovin pitkiä ja tällä mun keskittymiskyvyllä yms. joudun välillä lukemaan pisimmät lauseet pariin kolmeen kertaan, että ihan oikeasti ymmärrän, mitä Kilpi on lauseella tarkoittanut.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Possu - reissu on ollut hieno. Vaan kaikki loppu aikanaan, huomenna alkaa kotimatka.

   Poista
 9. Käsi pystyssä, possu takaisin. Missä hän on :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Possu on palannut, ja Possuna, eikä minään isona Sikana. Possu Possuna pysyköön :)

   Poista
 10. Possu palannut ja Pöllökin?
  Kirja, jonka olen ajatellut joskus lukea. Saa nähdä, koittaako se joskus joskus.
  Kaunista syksyä!

  VastaaPoista
 11. Täällä ollaan :) Koetan tänä iltana kirjoittaa kuulumisia, kun se kortti jäi taaskin lähettämättä - ostin kyllä.

  Ihanaa syksyä sinulle Repu, syksyihmiselle!

  VastaaPoista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)