Tekemättömien käsitöiden jono lyhynee

Olisittekos uskoneet?  Tein listan (no se ei ollut yllätys) keskeneräisistä ja lupaamistani käsitöistä - tai muuten vain "nämä on nyt saatava valmiiksi" -käsitöistä. Ja on siinä listassa jokunen ihan uusikin projekti.

Jono on jo lyhentynyt, niistä ikuisuustöistä on valmistunut kaksi ja tänään sain valmiiksi taas yhden melkein-ikuisuustyön.

Nii-in. Näinkin helppo neule oli tuolle keskeneräisten joukossa vain vuoden. Toissailtana neuloin viimeiset silmukat ja eilen virittelin sen tähän alustalle ja kostutin sen. Näyttää vinolta ja kierolta ja vaikka miltä, mutta kyllä se kuulkaa on ihan suora.

Siinä se työhuoneen lattialla nätisti yön ja tämän päivän pötkötteli ja kuivui, vähän aikaa sitten kävin ottamassa tämän kuvan ja lähetin sen työn vastaanottajalle: "Tässä se nyt on."
Hän oli vähän hämmästynyt.

No, laitoin perään tämän toisen kuvan; "Hups, lähti väärä kuva. Tässä se on valmiina - näyttää vaan vähän hassulta kun ei ollut muuta kuin henkari johon laittaa se"
En viitsinyt itselleni pukea tätä, ettei turhaan veny, hän kun on minua pienempi. Henkarin vuoksi on myös vähän "väärässä" asennossa. Mutta siinä se nyt on. Se hihatin. Eli pitää vain vähän pyöräyttää sitä oikeaan asentoon, että sillä saa haluamansa paikat lämpöiseksi. Ja hän ei halunnut siihen tuon kummempia hihoja.
Lankana on Helmiveneen babyalpakka. Ihanan pehmeä. Ja kerrankin kuvassa on värikin kohdallaan.Nyt on työn alla sukat Pojalle Dropsin Fabelilla, musta-valko-harmaasta. Joulun aikaan tein sukat ihan perus seiskaveikasta, mutta hän esitti toiveen toisista vähän ohuemmista sukista. Ja äitihän tekee. Niillä ei ole kiire, joten taidnn tehdä sen pipon niistä Repun lähettämistä BabyMerino -langoista.


Siniseltä Sohvalta oli poissa ollessani tullut postikortti. Kortissa on viisaus - ja toivon niin, että se minun lankani pää löytyisi 😊
Kortissa oli kysymys; mikä on lempivärini tammikuussa ja miten sitä käytän. Kysymys pistikin oikein miettimään.

Tällä hetkellä istun kirjavan pöllöfleecepeiton alla, joulukuusen virkaa tekevä pajukartio (tai mikä se nyt onkaan) kantaa edelleen punaisia ja sinisiä valojaan. Pipo ja lapaset ovat luonnonvalkoiset - pipossa tietenkin pöllö ja lapaset oma versio lovikka -lapasista.
Kirkkaat värit: punainnen, keltainen, oranssi, kirkkaan sininen, kirkkaan vihreä.
Punainen väri kaulaliinassa ja lapasissa. Valkea väri pipossa ja kaulaliinassa.
Juuri viime viikolla ostin seiskaveikan joululankoja Tokmannilta, kun oli tarjouksessa Isolla Kirkolla 😊😊

EDIT:

Laitan tähän vielä linkin/linkit, mistä löysin hihattimen ohjeen. Muokkasin niitä sitten vastaanottajan toiveen mukaan; tarkoitus on lämmittää nimenomaan lapoja, eli ei ole tarvis nousta niskaan asti.
Minä tein tuohon kumpaankin päähän helmineuletta n. 3 cm, jotka sitten ompelin kiinni, muuten neule on ihan vain yksi oikein, yksi nurin -neuletta. Siinä ei siis ole varsinaisia hihoja lainkaan, on vain sen verran ommeltu kiinni, että "pysyy kasassa".
Noin -mitat pyysin vastaanottajalta, mutta ei välttämättä ole ihan sen mukaiset 😉

https://jepy.vuodatus.net/lue/2006/06/kesa-hihat

Toinen malli löytyy täältä:

https://www.taitopirkanmaa.fi/Pilvi-hihatti

Noita yhdistelemällä sain jotain aikaiseksi, katsotaan kuinka se istuu tilaajalle...

Toivottavasti näistä on apua, jos joku haluaa tehdä tämmöisen.

Kommentit

 1. Kuukauden lempiväri :) se on kyllä totta, että joskus miellyttää joku väri ja toisinaan joku toinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä tartun aina punaiseen, jos vain mahdollista :) Ja siitä olen joskus saanut pienen AM:lta maininnan: "voisitko joskus ostaa jotain muuta kuin punaista". No seurauksena oli se, että AM joutui sitten makutuomariksi vaateostoksille ;)

   Poista
 2. kuukauden lempiväri onkin hyvä pohdinnan aihe!

  Minulla tällä hetkellä punaisen, oranssin ja keltaisen sävyt: kaivoin kaapista käyttöön koko-kupit noissa sävyissä ja työnsin sinisävyiset piiloon.
  Tuntuu lämpöiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Vieraskahvimukeina" on oranssit Primaverat - meillä kun ei juuri vieraita käy :) Itsellä vaihtelee kahvimukeina kaksi eri pöllömukia jotka ovat kirjavia ja sitten on teemukiksi vielä punainen Taika -muki. Tai oikeastaan kaksikin: jos toinen putoaa ja menee rikki, niin toinen on vielä jäljellä.
   (Jäljelle jää vielä ne vitriinissä olevat keräilymukit, Taika -mukissahan on pöllö...)
   Paljon punaista ja punaisen sävyjä siis :D

   Poista
 3. Kiva hihatin eli siis lämmitin. Kevyelle tuollaiselle on varmasti monella käyttöä, tämä kun pysyy paikallaan paremmin kuin huivi. Väriä tässä talvisessa kelissä on hyvä käyttää, pysyy lämpimänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tällainen oli juuri toiveena; lämpökerrasto kyllä näin talvella lämmittää kokonaisvaltaisesti, mutta jumissa olevat hartiat ja lavat kaipaavat kuulemma lisää lämpöä ulkona liikkuessa - lisävaatteissa taas tulee kuuma. Ymmärrän kyllä. Toivottavasti toimii niin kuin pitää.

   Itse pidän paksuista kaulaliinoista :)

   Poista
 4. Pöllö on ollut ahkerana. Ja kerinnyt Possulla päinkin käydä https://laiskapossumunkki.blogspot.com/2019/01/possukin-bongasi-d.html

  Olisit kertonut, että olet maisemissa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin pysyä silleen in kokniitto ;) Ja kerrankin hiljaa.. Vaan ei se tainnut onnistua, kun heti jäin kiinni ;)
   Mutta sitten ens kerralla.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)