Utelias Pöllö - mitä sinun kirjassasi lukee?

Pöllön naamakirjaan lätsähti tänään uus-vanha juttu; siitä liikkuu eri versioita somessa tasaisin väliajoin. Yritin etsiä juuri sitä nimenomaista juttua MTV:n lifestyle ja muilta sivuilta, mutta löysin vain "haksahditko sinäkin" -kirjoituksiin.

Eli vastaavaa meemiä/kiertokirjettä on kierrätetty somessa moneen kertaan, perusteluna, että "nyt on kansainvälinen kirjaviikko". Sellaista ei kuulemma ole, sanoivat viisaat. On tai ei, minusta se oli ihan hauska ja osallistuin siihen.

Jouduin kyllä ihan nousemaan sohvalta, kiertämään nuo selkäni takana olevat hyllyt ja hakemaan kirjan yöpöydältä.

Kyseinen meemi/kiertokirje menee näin:

1. Ota lähin sinua lähinna oleva kirja
(Pöllön muunnelma: Ota kirja, jota olet lukemassa)

2. Avaa sivu xx
(Pöllö valitsee sivun syntymäpäivänsä mukaan eli: Avaa sivu 24)

3. Lue sivun xx lause
(Pöllön toive: Kirjoita kommenttikenttään sivun ensimmäinen lause)
Tai jos nyt ihan tarkkoja ollaan ja muistellaan, mitä äidinkielen opettaja opetti, niin sehän on virke 😉

Alkuperäisessä meemissä/kiertokirjeessä ko. lause kai kertoo sinulle jotain erityistä elämästäsi, tämän päiväinen kiertokirje sanoi, että lähimmän kirjan sivun 34 yhdeksäs lause kuvaa tämän hetkistä rakkauselämääni 😊
Vastaus oli: "Charlotte oli neljänkymmenenkahden, ja hänen monitahoinen sisimpänsä oli vihdoin alkanut kuvastua myös hänen piirteissään."

Pöllö ei lupaa mitään, ei suurta rakkautta, ei isoa kasaa rahaa eikä sen kummempaa onneakaan. 
Ihan vain hassua hupia itselleen ja toivottavasti teille muillekin - ruusun ja kirjan päiväkin kun lipsahti ohi vähän sillain huomaamatta. Toiset teistä sen muisti ja.. toiset unohti...

Pöllön kirjassa sivun 24 ensimmäinen lausee kuuluu näin:

"Kaiken lisäksi Smugde oli aluksi merkinnyt tulokset tuumissa ja sitten muuttanut mielensä ja päätynyt siihen, että sopiva mittayksikkö onkin kämmen; hän tiesi, että kämmentä käytetään hevosen säkäkorkeuden mittaamisessa ja päätteli, että samoin tulisi toimia muidenkin nelijalkaisten kohdalla."


Mitähän Smugde mahtoi mitata? 

*****************
Lakanoiden ostosta kerron sitten ihan erikseen...

Kommentit

 1. Riikka Pulkkinen - Totta. (random)sivu 120
  Lause: Linja oli hiljainen, näkymätön lanka heidän välillään venyi.

  s34, yhdeksäs; Valhe punoutuu sekaan huomaamatta :OOOOOOO Onneks ei ole viriiliä rakkauselämää, saattaisin heittäytyä mustasukkaiseksi: -Mitä olet tehnyt?? Meemi paljasti, olet valehdellut, mistä, kenestä? ;DD

  VastaaPoista
 2. Mun piti oottaa että iltavuoro loppuu, jotta pääsin sen kirjan luo, jota olen lukemassa (Connelly: Yövuoro) s. 24 eka (kokonainen) lause "Lähestyvän sireenin ääni alkoi kuulua kuin tilauksesta."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tuli tästä mieleen viime tiistain jakso sarjasta 911, tai ylipäätään koko sarja :)

   Poista
 3. Kirja C.Ja. Sansom Amuletti sivu 24 ensimmäinen lause: Katsohan tuonne! Sattumanvaraisesti valittu sivu, yhdeksäs lause: Hugh jännitti pitkäjousta, jonka oli ilmeisesti lainannut, ja laukaisi juuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pakko käydä katsomassa, millaisesta kirjasta oikein on kysymys :)

   Poista
 4. No mie laskin lauseita, joita siis saattoi virkkeessä olla useampi. Tein tuon siis just päivä pari sitten. Lauseessa puhuttiin pahimmasta jääkaudesta monien pienempien jääkausien lomassa :)

  VastaaPoista
 5. S. 24 eka virke
  Kun toinen tekee samoin, en voi erehtyä, vaikka haluaisin, ja ymmärrän ihmiset koreineen ja veneineen, heidän kättensä kauhovat liikkeet.

  Oman synttärin mukaan samasta kirjasta
  Hänen housuissaan on jauhoinen, valkea tahra.

  Noistapa sitten rakkauselämäni tulkinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mielenkiintoisia kirjoja teillä :)

   Poista
  2. Repu; Olet aivan selvästi rakastumassa lähileipuriin, jauhoiset kätensä ovat vain ajatuksen päässä tarttua sun takamukseen, kauhovat liikkeet ovat omiasi, hamuavat leipurin niskaa. (ei pidä pyytää tulkintaa kun tietää su'en liikkkuvan lähistöllä, nimim, etiäisen lapsi)

   Poista
  3. Lähileipurilta saa aina tuoretta leipää, miinuksena mahdollisesti jauhoiset kämmenen kuvat takapuolessa. Metoo... ;)

   Poista
 6. Santtu Luoto: Raparperitaivas
  Random sivu 79, eka kokonainen lause
  ”Leavingsin kappaleet saavat tietenkin uudenlaista kaikupohjaa Suomesta, joka on jakautumassa kahtia, ja tästä edelleen neljään osaan: ensin (kultuurisestikin) kaupunkiin ja maaseutuun, sitten kaupunkien ja maaseutujen varakkaisiin ja syrjäytyneisiin.”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, Leavings <3. AM:ä harmittaa kun on aikanaan tullut ostaneeksi mulle Hectorin tuotannon Leevi and the Leavingsin sijaan - nyt on Leavingsin koko tuotanto niin kallis ettei valitettavasti ole varaa siihen.
   Gösta Sundqvistin sanoitukset ovat upeita ja kirja bändistä on varmasti mielenkiintoinen.

   Poista
 7. Satunnainen sivu Johanna Sinisalon novellikokoelmasta "Kädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoita":

  "..Mun pitikin puhua siitä filmin kehityksestä."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm..Lyhyestä virkkeestä huolimatta kuulostaa mielenkiintoiselta - Johanna Sinisalo on vieras kirjailijana. Täytyypä ehdottaa tuota novellikokoelmaa meidän Novellikoukkuun!

   Poista
  2. Voin sanoa, että Sinisalo on mun mielestä todella hyvä, mutta näistä huomaa hyvin kehityksen alkuaikojen kirjoituksista nykyisiin.

   Poista
 8. Tää on hyvä, mutta nyt ei ole mikään kirja kesken, joten valitisn vain läheltäni: Sotavuosien konsteja ja korvikkeita ja sivu 24, Paistaminen alkaa näin: Sotavuosina ruuan valmistaminen paistamalla oli ongelma, koska rasva-annoksesta ei riittänyt paistamiseen. (Tulkintani on, että sota-ajan ruoka-annoksilla laihtuisin nopeasti ja tehokkaasti hoikaksi kuin nuori koivu. Jaksaisi Isäntä nostella ilmaan kuten joskus ennen...) Paistinrasva oli saatava jostain muualta tai keksittävä muita keinoja. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tainnut olla paljon ylipainoisia noilla sota-ajan ruoka-annoksilla. Mielenkiintoinen kirja varmasti selailla ja lukea tuokin - sieltä saisi varmaan paljon vinkkejä tähänkin päivään sovellettavaksi.

   Hyvää viikonloppua teillekin!

   Poista
 9. Yöpöydälle unohtunut kirja, lukeminen kesken. Ja eksynyt taloon roskalavalta.

  Rani Manicka: Jasmiinin tuoksu

  Randomi sivu (298) ja eka lause: "Rani heilautti vihreän sarin takaisin sääriensä peitoksi ja otti kourallisen viinirypäleitä."

  Ja sitten rakkauselämäni: "Jättiläissaniaiset kurkottivat lehtiään keltaiseen valoon, ja rehevät köynnökset riippuivat sotkuisina puiden oksista ja taistelivat täplikkäästä auringonvalosta kuin lapset, jotka yrittävät siepata itselleen syntymäpäiväkakkua." Jaahas! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen huono tulkitsija - tässä tarvittaisiin varmaan Su'en tulkintaa sun rakkauselämästä :D

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)