Kuvahaaste, kuva 8, 13.5.2018

Viime sunnuntain kuva jäi taas ottamatta, mutta tänään äitienpäivänä saatte katsella useampia kuvia, eri aiheista. Ja lukea höpötyksiä 😊

Tässä kuitenkin ensin kuvahaasteen kuva - nyt on kesä! Koivuissa on jo isot lehdet, molemmissa. Linnunpesää en ole huomannut, tosin olen ollut aika vähän tuolla parvekkeella, siellä tulee nyt oltua vähemmän, kun AM on lopettanut tupakoinnin eikä hänkään siis enää käy siellä. En siis roiku enää mukana. Oliko tarpeeksi monimutkaisesti selitetty? 
Kaunista kuitenkin on ja tuoksuu hyvälle. Sitten kun vielä tulevat ensimmäisen kerran leikkaamaan nurmikon, tuoksu on huumaava. Nyt tuoksuu mullalle. Ja murskatulle asfaltille. 

Miksikö tuoksuu multa ja asfaltti?

Meille ollaan vihdoin viimein kaivamassa sitä kaapelia ja valokuitua, josta olemme maksaneet koko alkuvuoden. Luulimme sen tulevan jo silloin vuoden vaihteessa tai joskus, mutta eihän sitä tietenkään silloin voinut tehdä, kun maa oli jäässä. Jäässä ja jäässä. No nyt se ei ole jäässä. 
Nyt kaivetaan. 
Vaan kun tulisi vielä ohjeita, jotta mitä pitää tehdä. Ostaa uusi millainen digiboxi? Millainen modeemi/reititin nettiä varten? Vai tuoko sen joku ihan ovelle asti? No ehkäpä asiat selviää, ennen kuin tv ja netti pimenee 😊

Tämmöisenkin kuvan otin tuolta meidän takapihalta - liekö piirretty tänään vai eilen. On ihanaa kun meidän talossa on lapsia jotka ilahduttaa meitä piirustuksilla harmaassa asfaltissa:


(Kuva on siis otettu parvekkeelta, kolmannesta kerroksesta, siksi ei niin kovin tarkka 😊 )

Eilen illalla katseltiin Euroviisuja. Jostain syystä se on muodostunut meille perinteeksi, eipä televisiosta yleensä muutakaan tule siihen aikaan. No, eilen tuli jääkiekkoa, mutta ottelun kulun näki netistäkin. 
Sinä vuonna kun Lordi voitti, olimme ko. viikonloppuna mökillä ja katselimme viisuja siellä. Jännitimme pisteiden laskua emmekä olleet uskoa silmiämme ja korviamme - Suomen edustaja, hirviöbändi Lordi voitti!  Jostain kumman syystä olin vielä kirjoittanut annetut pisteet ylös vihkoon ja se vihko on vieläkin tallessa mökillä 😊 Viisut lähetettiin seuraavana päivänä uusintana ja varmaan koomisinta koko asiassa oli se, että vaikka tulos oli jo selvillä, niin kun tuli pisteiden jaon aika, tilanne oli AIVAN YHTÄ JÄNNITTÄVÄ KUIN YÖLLÄ SUORAA LÄHETYSTÄ KATSOESSA 😊😊😊
Mihinkä se nyt siitä olisi enää muuttunut.... Mutta silti vaan jännitti 😊

No, eilisiä viisuja katsellessa piti olla käsillä jotain tekemistä, jotain yksinkertaista tekemistä, sellaista jota ei tarvitse hirveästi ajatella, kun vauhtiin pääsi. 
Ja olihan siellä ne Tanskan Viikingit 😉😉😉

Nämä ovat Himppu-mummun patalaput, joita olen tehnyt ennenkin,

Ohje löytyi tutusta Heidin Aherrukset -blogista,
reddragonknitting.blogspot.com 

Kun pari-kolme vuotta sitten kävin keräämässä työpaikalta henk.koht. tavaroitani, pois muuton tieltä, ettei heidän tarvi niitä muuttaa (ja kun tuskin sinne enää palaan), niin kaapistani löytyi nippu näitä pannulappuja 😉😉😉

Meillä pidettiin tiimin viikkopalaverit pääsääntöisesti puhelinpalavereina, kahdella paikkakunnalla kun oltiin, ja moni muukin palaveri oli puhelinpalavereja. 
Jotta pystyin keskittymään palaveriin kunnolla, otin aina palaverin alkaessa esiin langat ja virkkuukoukun ja rupesin virkkaamaan pannulappua 😊 Kun käsillä oli jotain tekemistä, en naputellut koneella mitään työjuttuja tms. vaan keskityin kuuntelemaan - tuo malli on niin helppo, että sen oppi nopeasti. Tunnin palaverin aikana ehti virkata yhden pannulapun 😊 

Kun tyhjensin kaappiani, pannulappuja löytyi melkoinen nippu... kysyin, haluaako niitä kukaan - silloinen esimieheni taisi ottaa ne kaikki 😊😊😊

Että semmoista.

Ps. Oli se Norjan Alexander Rybak hyvä myös ja Itävallasta tykkäsin kanssa. Ja Montenegrosta, joka jäi finaalin ulkopuolelle. 

Kommentit

 1. Toivottavasti nyt älyävät vetää taloon samalla valokuitukaapelin nettiyhteyttä varten? Kaapelitouhuun tarvitsee kaapelidigiboksin. Onkos teidän tv-ssä sellainen h-d-ready-lätkä? 2020 muuttuu tv-lähetys teräväpiirroksi ja siihen tarvitsee omanlaisensa tv-n, siis jossa on teräväpiirtovalmius. Jos ei ole niin nyt pääsette silleen helpolla että ostatte tv-n missä on nuo kaikki sisäänrakennettuna, digiboksit, netiyhteys ja teräväpiirto. Ovat viimeinkin saaneet näihin nykyvehkeisiin kaikki samaan niin ettei tarvitse ostaa kaikkia erikseen ja katsella piuhaviidakkoa=)
  Voiko patakinnas menettää lämmöneristyskykynsä ajan saatossa? Musta tuntuu et mun patakinnas on ihan lapanen nykyään....Teetkös mulle pari patalappua? Ei kyllä mitään tuollaisia hempeitä, raavas susi tarvitsee asianmukaiset patalaput, paksut ja ilman hörhelöitä, tosin väritys on kiva=)
  Saaran kiropus piti, toiseksi (viimeinen) taas!! Sveitsi putos finaalista, siitä pidin. Ironista kun Itävalta on niin oikeistipopulistinen nykyään että sen tummapintainen edustaja korjas liki täyspotin;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sen verran tiedän, että vetävät valokuitukaapelin nettiyhteyttä varten - ja odotankin jo sitä päivää kun saan soittaa ja irtisanoa nykyisen nettiliittymän (pienestä ihminen ilonsa repii...)
   Muuhun en sitten osaakaan vastata, tv on tuolla nurkassa enkä jaksa mennä tutkimaan sen takapuolta. Jos joudutaan ostamaan uusi telkkari, voikohan tota käyttää sen jälkeen vaikka mökillä sen latinoperän tilalla..?
   No, mietitään sitä sitten kun se on ajankohtaista.

   Mulla olis ollut vaaleanpunaista lankaa.. No eikä. Siis vastaus sun kysymykseen patakintaasta on mun kokemuksen mukaan kyllä. Patakintaasta voi siis tulla lapanen. Pääasia kuitenkin on, ettei käyttäjä ole lapanen ;)
   Ja jo vain teen sulle patalaput, eiköhän tuolta sopivia lankoja löydy.

   Sveitsi täytyy käydä tarkistamassa, mikä se oikein oli, ei muistu mieleen. Suomeen en luota euroviisuissa, arvaukseni olikin, että jää puolen välin huonommalle puolelle, mutta ihan noin huonoa sijoitusta en hälle silti uskonut.

   Poista
  2. Jios olen käsitttänyt oikein niin sit kun se tulee valokaapelia pitkin niin ei tarvitse mitään mokkuloita ynnä muita, kunhan aukaisee vain sen linjan eli piuha perään ja toimii.
   Kiits=)

   Poista
  3. Joku laatikko (öö, reititin vai millä nimellä se nykyään kulkee) kai pitää kuitenkin olla?
   Wi-fi tarvitaan, kun meillä on molemmilla omat koneet AM:n kanssa..
   Nooh, mä luotan, että nuo nuoren näköisen miehet, joita tossa kävelytien kupeessa pyörii, tulee aikanaan kertomaan mitä tehdään ;)

   Poista
 2. Ainakin täällä tuli kuidun mukana mies joka asensi tarvittavan laitteen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäikö se mies kanssa? Onko se semmoinen..kelpoinen ;)

   Poista
  2. Ei jäänyt =) vähän olis kyllä ollut vanhakin jokapäiväiseen käyttöön =D

   Poista
  3. Huonoa palvelua, olisivat lähettäneet samaan hintaan nuoren ja notkean ;)

   Poista
  4. Ja sitten ne sanoo että miehet on niin kauheita suustaan *pyöritteleesilmiäänkauhistuneena* ;DD

   Poista
  5. Mitä minä nyt sanoin? Nuoresta ja notkea puhuin? Joku joka on käynyt joogaamassa vaikka?
   Sus' ei nyt yhtään esitä viatonta siellä siellä ;)

   Poista
 3. Selvästi kesä teilläkin. Ihanaa!
  Kaikesta Kelan juustohöylä oli nipistänyt siivun pois, mutta laitoskuntoutusta sain Maskuun 20 vrk. Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mittari näyttää nyt 27,5 ja mun pitäis lähteä 1,5 tunnin päästä satamaan - nyt ei kyllä houkuttele. Mä en pidä helteestä :(

   Hieno juttu tuo kuntoutus!
   Mä ajattelin kysyä tuosta kuntoutuksesta kanssa, kunhan saan sen eläkehakemuksen nyt vihdoin lähtemään. Että onko mulla siihen mahdollisuutta, kun viime syksynä olin. Luultavasti en pääse, mutta ehkä ensi vuonna.

   Poista
  2. Mäkin olin varma, etten pääse, kun olin syksyllä 2016. Siitä ei ole vielä kahta vuottakaan. Mutta niin vain Kela yllätti positiivisesti. Nyt vain äkkiä hakemaan Maskuun, niin päästään samaan aikaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)