Kirjasto - toinen kotini. Ja muita vinkkejä

Kesä on tullut - sen varmaan kaikki ovat jo huomanneet, ei tarvitsisi erikseen mainita. Tulipa nyt kuitenkin mainittua, ihan siltä varalta, jos on vielä joku, joka ei ole sitä huomannut 😏
Ai asiaanko? Onkohan sitä...

Tiistaina, kaiken hässäkän jälkeen, oli taas aika suunnata kohti toista kotiani, kirjastoa. Mietin jo ihan tosissani, että kysyn kohta luvan, josko saisin viedä yhden meidän makuupusseista ja makuualustan sinne jonnekin nurkkaan säilöön. Jos joskus käy niin, että en huomaa sulkemisajan lähestymistä ja jäänkin vahingossa sinne lukkojen taakse. Voisin aivan hyvin nukkua siellä vaikka lastenkirjaosastolla, siellä on hyviä satukirjoja.

Niin, siis tiistaina ennen meidän tämän kevään viimeistä Käsityökerhoa, oli tunnin verran aikaa kuunnella Kirjavinkkejä.

Ensin oli vuorossa Tietokirjoja, joista mieleen jäivät seuraavat:
*Maja Safström: Tärkeitä tietoja eläimistä  Tämä kirja on tarkoitettu ehkä enemmänkin lapsille - ja lapsenmielisille, kuten minulle 😏  Hauskasti piirretyt kuvat ja lyhyet "tietoiskut" eläimistä ovat juuri sopivan mittaisia lapsille ja mielenkiintoista knoppitietoa aikuisille. 
Tiesittekö te, että pöllöllä on kolmet silmäluomet? Kaikilla on tarkoituksensa, mutta.... no yhdet oli ainakin sitä varten, että niillä se puhdistaa silmänsä.

* Èlodie Piveteau: Sisusta paperilla - 27 kaunista origami-ideaa kotiin.  Varsinaisesti en ehkä sisustamaan origameilla rupeaisi, mutta origamit muutoin ovat aina kiehtoneet ja joskus vuosia sitten olen niitä kokeillutkin, niiden tekeminen on kivaa. Ei ole pitkääkään aikaa, kun hiplasin kirjakaupassa kirjaa, jossa oli origamipaperia. Jätin sen sinne vielä kuitenkin..

*Ilari Aalto & Elina Helkala: Matka muinaiseen Suomeen - 11 000 vuotta ihmisen jälkiä. Tämä ei varmasti erityistä esittelyä kaipaa? Kirjassa on kuulemma paljon mielenkiintoisia, historiallisia paikkoja, joissa vierailla. Sopii meille, siis minulle ja AM:lle jotka silloin tällöin eksymme pois kotikylästä - kuten kuulemma kuusi vuotta sitten juhannuksena Kuhmon kautta Kokkolaan 😄 - surullista vain, etten muista tuosta juhannuksesta mitään.

*Miska Rantanen: Kalsarikänni - Suomalainen opas hyvään elämään. Ruotsalaisilla on fredagsmys, tanskalaisilla hygge.. Mitä on suomalaisilla? No meillä on kalsarikänni! Mutta mitä ON kalsarikänni? Ei, se ei välttämättä ole sitä mitä sanasta ensimmäisenä ehkä tulee mieleen. Se voi olla vaikka talvella hyvä elokuva, hyvä ystävä, hyvää naposteltavaa ja hyvää teetä. Tai hyvä kirja, suklaalevy, kynttilöitä ja hiljaisuus. Kirja kannattaa kuulemma lukea pilke silmäkulmassa 

Jotta päivityksestä ei tulisi ihan mahdottoman pitkä, jätän kaunokirjat omaan päivitykseen.

Annan teille kuitenkin vinkin blogista, jossa kannattaa vierailla, jos haluaa lukea kirja-arvosteluja, teatteriarvosteluja, kirjailijatapaamisista ja kaikesta ihanasta, mielenkiintoisesta lukemiseen, kirjoihin teatteriin, elokuviin, oopperan liittyvästä  Käy ihmeessä kurkkaamassa

http://www.lily.fi/blogit/tuhat-ja-yksi-kirjaa

Kommentit

 1. Ihan hurahtanut kirjoihin;D hyvä koukku, viksuuntuu vähän kun lukee;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaakkonää, että mun tarttee viälä viksuuntua - etten oo tarpeeks viksu viä? ;)

   Poista
  2. Meirän kaakkien tarvihtee viksuuntua ja palijo!! =)

   Poista
  3. Kuule Sus' - meiän logisakki on tavallista viksumpaa ;)
   Just eilen AM:lle kauhiasti kehuin, kuinka mukavia ja viksuja logikavereita mulla on: teiän kanssa olla samalla aaltopituuella, vaihetaan vakaviakin ajatuksia mutta lasketaan leikkiä ilman, että kukaan ottaa nokkiinsa.
   Ja meillä on yhteisiä harrastuksia :D

   Poista
  4. No se on kyllä totta, viksuja ja vilmaattisia=)

   Poista
  5. Vilmaattisia hyvinkin :D
   Viksuja varmasti!

   Poista
 2. Onhan niitä lapsille ollut joskus sellaisia Yö kirjastossa-tempauksia. Esitä toive sinne teille, ja mee mukaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mä meen seuraavaan pehmolelu tapahtumaan - sellanen oli just vähän aikaa sitten meidän pääkirjastossa? Tai no, pari kuukautta sitten, tai jotain. Kuvia ja juttua löytyy naamakirjasta :)

   Poista
 3. Kalsarikänni -kirjassa on miniäni tekemä kuvitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau - sitten se täytyy ehdottomasti käydä lainaamassa ja ainakin selata läpi ja katsella kuvat :)

   Poista
 4. Ei jaksa, ei kykene, ei halua eli eiviksu ilmoittautuu. Tykkään lukea kirjoja, suorastaan nysväillä nykyisin ahmimiskauden jäätyä taakse menneisyyden haamuksi, mutta koskaan, ikinä, milloinkaan, en ole jaksanut innostua muiden mielipiteistä, kirjailijan selonteoista. Ei kiinnosta arvostelut, ei kirjamessut, ei lukuvinkit. Joskus saatan jostain sivulauseesta poimia kirjan luettavakseni, jostainhan näitä uusia kirjoja tulee. Mielelläni luen Pöllön ja Sagan kirjajuttuja, mutta mieluiten kuitenkin kirjoja. Olen se rikka rokassa, poikkeus, joka vahvistaa mutta ei tapa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repu!
   Vaan noin kävi mullekin: mulla oli lukulistalla muutamia ihan kirja-arvostelublogejakin, mutta oon niitä tässä poistellut, kun ei ole tullut luettua - on niin hienoa ja viksua tekstiä, ettei pysty ei kykene. Omat kirjoitukset kirjoituksen kun on ihan vaan tuommoista... No, minä kun luen tarinoita, en jaksa juurikaan sitä tyyliä yms. arvostella. Samalla tapaa poimin kirjan jonkun blogista, sivulauseesta tai kun joku muuten kertoo lukeneensa hyvän kirjan.
   Tietysti on sitten meidän kirjaston Lukupiiri ja muutaman kerran vuodessa pidettävät lukuvinkki -illat - aina niitä vinkkejä jostain tulee.
   Joskus jostain lääkärin odotushuoneessakin jotain iänikuisen vanhaa lehteä selaillessa voi löytyä joku kirjavinkki - silloin on hyvä kun puhelimessa on kamera, saa äkkiä otettua kuvan muistin tueksi, ei tarvitse etsiä kynää ja paperia :D

   Mutta olet sinä viksu, älä yritäkään!

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)