12 kysymystä kesästä

Suttastiina Älä ota sitä niin vakavasti -blogista heitti haasteen ja vaikka olin jo ottanut kuvan sunnuntaikuvahaastetta varten, niin päätin tarttua Suttastiinan haasteeseen tässä välissä 😄

Katsotaanpas...

1) Lippis vai lierihattu
Krhm... Sattuikohan kukaan viime kesänä jossain siellä Pudasjärvi/Taivalkoski huitteilla huomaamaan, silloin kun oli tällaiset 28 asteen helteet? Se olin minä siinä valkoisessa puuvillapipossa siellä S-Marketin pihalla....
Minä olen se "täti hassussa hatussa", mutta ehkä pitäisi jo ruveta kasvamaan aikuiseksi ja valita lierihattu. Vai pitääkö?  Lierihattu näistä kolmesta on ainakin kesäisin, joten valitsen sen.


2) Pehmis vai jäätelöpallo
Periaatteessa pehmis, mutta koska pehmistä ei saa pistaasin makuisena ja tiedän, että ihan kohta saan Punaisen Piipun Kievarista pistaasijäätelöä, niin sanon jäätelöpallo.

3) Herneet vai mansikat
Elämäni ensimmäinen kesätyö, jota kesti tasan yhden päivän, oli hernepellolla. Siellä sai syödä herneitä niin paljon kun napa veti ja sielu sieti ja vaikken niistä silloinkaan erityisemmin pitänyt, niin söin silti. Sain yliannostuksen. Herneet menee kyllä keittona ja kyllä niitä voi muutaman palon (oikein taivutettu?) kesässä syödä, mutta eieieiei..
Siis mansikat. Vaniljavaahdolla.

4) Palju vai järvivesi
Ehdottomasti järvivesi. Vaikka kalat on sinne pissineet ja etelän hiekkarannat on kalankakkaaa (en ole koskaan käynyt..), niin silti avovesi. Järvessä voi uida tai meloa kuun siltaa pitkin - tai vain istua rannalla ja katsella kauas ulapalle.

Tai nähdä tai kuulla jotain, mitä ei muuten näkisi tai kuulisi koskaan.....5) Grilliherkut vai kesäkeitto
KUKAAN ei saa mua vakuuttuneeksi siitä, että kesäkeitosta voi MILLÄÄN ihmekeinolla tehdään niin hyvää, että mä söisin sitä. Never. Ever. (Enkä kyllä sitä Suttastiinan mainitsemaa kanaviillokkiakaan - kerran erehdyin "no ei kai se nyt niin pahaa ole kuin mä muistan" - oli se!).
Ei siis kaivanne enempiä selityksiä: Grilliherkut.

6) Mökki vai teltta
Sana teltta aiheuttaa meillä aina jonkinlaisen naurahdukselta kuulostavan äänen. En ymmärrä miksi. Lapsena nukuin joka kesä (ainakin muistelen niin...) kotipihalla teltassa. Aikuisena ei telttailu ole ollut ihan se ykkösjuttu, mutta omistan kyllä ihan OMAN teltan. Hienon teltan - "3h + k järvinäköalalla". Eli siis ihan oikean teltan, helpon koota ja sillain. Ja olen siitä todistettavasti käyttänytkin. Mutta sitten on surullisen kuuluisa teltta, josta olen jo aikaisemminkin teille kertonut. SE teltta. AM:n teltta. Jonka pystyttäminen ei oikein sujunut, vaikka meitä oli neljä sitä pysyttämässä.

 Tässä vaiheessa valitsen siis vaihtoehdon mökki 😄

7) Varjo vai auringonpaiste
Aurinko saa paistaa ilman muuta, jos vaan löytyy paikka, missä saan pääni varjoon. Eli siis pitää olla se lierihattu? En muuten pelkää aurinkoa, mutta nuppiparka ei enää näillä metreillä kestä auringonpaistetta. Enkä nyt ihan hirveestä helteestä perusta, siinä pari astetta päälle 20 riittäis mulle.
Mutta koska meillä kesä on lyhyt, yritän suoda nämä helteet niitä rakastaville.

8) Kesäsade vai kesätuuli
Kesäsade. Luonto tuoksuu ihanalle sateen jälkeen, jopa kaupungissa asfaltti tuoksuu hyvälle sateen jälkeen. Kesätuuli on petollinen, varsinkin helteillä: luulet, että se viilentää ja nyt on hyvä olla kun ei aurinko paista niin kuumasti ja hups. Illalla huomaat kuinkas sitten kävikään.
Ja luonto tarvitsee enemmän sadetta kuin tuulta. Kunnon ukonilmaa on ihana katsella; kunnon räiske ja pauke ja salamointi, upeaa!

9) Lavatanssit vai festarit
Lavatanssit ehdottomasti 😄 Tanssia en osaa, mutta....
Tästä on aikaa jo yli 20 vuotta kun Äitirakkaan kanssa vietettiin juhannusta yhdessä, mentiin lähellä olevalle suositulle tanssilavalle ja Äidillä oli kyllä vientiä, minä vähän "nuukana" siellä olin, kun en tuntenut ketään.
Vaan sitten tuli pitkä nuori mies hakemaan tanssimaan, lähdin toki kun tiesin tavat: ei sovi kieltäytyä. Pyysin kyllä anteeksi, että kun en oikein kunnolla osaa tanssia, mutta hän sanoi, ettei se haittaa. Tanssimme tavan mukaiset pari kappaletta, hän palautti minut riviin ja kysyi saako tulla hakemaan uudestaan. Mitä siihen muuta kuin nyökkäsin. Äiti sitten kertoi, että tämä nuori mies on suosittu tanssittaja, kun on niin hyvä tanssija. No hups... Hän tanssitti vielä toisenkin kerran ja kysyi sitten, että tanssinko hänen kanssaan illan viimeiset valssit, jos hän tulee hakemaan! Kysyin häneltä, että oletko nyt ihan varma, kun onhan täällä parempiakin tanssijoita. "No olen olen". Ja niin hän sitten haki mut viimeisille valsseille ja minä sain naisilta vähän kiukkuisia katseita, kun olin "vienyt heidän tanssittajansa" 😄😄

10) Roadtrip vai riippumatto
Tämäkin on helppo: Roadtrip! Meistä ei koskaan tiedä, mistä meidät löytää. Nyt on toki jouduttu kulkua vähän rajoittamaan, mutta ennen oltiin paljonkin viikonloput reissussa.
Vuosia sitten oltiin lähdössä mökille, minä tiskasin tiskit pois ennen lähtöä ja AM oli menossa sillä aikaa suihkuun, kysyi ohi mennessään "Kuule, mitä jos lähdettäisiinkin pohjoiseen". Johon minä "No oota kun tiskaan nää astiat ensin". Tunnin päästä oltiin matkalla kohti Inaria....

Kuusi vuotta sitten - tästä en valitettavasti itse muista mitään, mutta AM on kertonut. Oliko juhannusaattoaamuna vai sitä edellisenä päivänä illansuussa lähdetty ajamaan kohti Itä-Suomea, suuntana Kuhmo. Käytiin Kuhmossa ja... Juhannusaattoiltana löydettiin itsemme lopulta Kokkolan Sokos-hotellin minisviitistä 😎😎

11) hiirenkorvat vai syreenintuoksu
Hiirenkorvat. Tää oli kyllä paha, mutta kyllä hiirenkorvat vie voiton. Paras väri keväässä on vihreä, juuri se hento vihreä, se mikä on ennen juhannusta, kun kaikki on vielä uutta ja tuoretta ja kaikki vielä kasvaa. Juhannuksen jälkeen se väri rupeaa tummumaan kohti keskikesää.
Hiirenkorvat kertoo, kuiskuttaa hiljaa, että nyt on kevät ja kesä on ihan tuossa nurkan takana, näetkös...


12) mato-onki vai golf-maila
No mato-onki tietenkin 😃😃 Tai kyllä virvelikin käy, mutta mato-onko. Golfista on perusta maonreiän vertaa... Mato-ongistakin kerron tarinan:
Päätettiin kerran lähteä ystävien kanssa ongelle. Mato-ongelle. Mutta kun ei ollut onkia. Vavat löytyi auton takakontista, mutta ne onkilaitteet puuttui. Siimat ja koukut siis.
Pysähdyttiin huoltoasemalle ja AM meni sisälle, aikomuksenaan ostaa neljä onkilaitetta - neljä siimaa ja koukkua, kun meitä neljä oli.
Huoltoasemalla oli reipas nuori tyttö kassalla ja AM kysyi
-"Onko teillä onkilaitteita?"
- *hiljaista mietintää*- "Niin, onko teillä sellaisia onkilaitteita, sellaisia millä voi onkia kaloja?"
- "Tarkoitatsä niitä varsia vai niitä killuttimia?"
Tiukkaa pokan pitämistä..
-"No tota, niitä killuttimia.."
Ja autoon palatessa hirvittävää naurua, meni tovi ennen kuin sai kerrottua, mitä ihmettä oli tapahtunut...

Tämmöistä kesää. Minkähänlaisia vastauksia näihin kysymyksiin mahtaa antaa Marjaana, PossuMunkki ja Susanna? Ja saahan näihin toki vastata muutkin, kaikkien ajatukset kesästä kiinnostaa!

Oltiin tänään taas ajelemassa maaseudulla. Katseltiin mm. pilviä - tai minä katselin. Yksi pieni pilvi näytti ihan pikkulinnulta 💕
Yhden tien laitaa käveli mies ja katseli järvelle. "Oliks toi? Ihan kuin olis ollut. Pakko pysähtyä ja käydä katsomassa". Ja oli se! AM:n entinen työnantaja, siltä ajalta kun Poika syntyi. Tavataan vieläkin pari kertaa vuodessa hänen työnsä merkeissä, vaikkei hän varsinaisesti enää töissä olekaan, hänen poikansa hoitavat yritystään.
Hän tervehti mua halaamalla "mitäs likka!"  Nauratti - olin parikymppinen ja tukevasti raskaana kun tutustuttiin ja siitä asti olen ollut "likka".  Sanoinkin AM:lle, että siitä kuulee, etten ole hänelle yhdentekevä, vaan tärkeä ihminen ja hän on aina aidosti iloinen kun tavataan.Kommentit

 1. Mun ei tarvi ees napata, kun vastaukset olis lähes kaikki samoja, mutta paljon köyhemmillä tarinoilla :) pehmiksestä kyllä tykkään, ja ensin aattelin että kesätuuli, mutta sie perustelit asian niin hyvin, että totesin sun olevan oikeassa.
  Saiko AM "niitä killuttimia"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi RH, älä vähättele itseäsi :) Nappaa mukaan vaan - näissä vaan sattui olemaan niin "herkullisia" kohtia nuo muutamat.

   Ja kyllä AM sai killuttimet mukaansa, päästiin mutkien jälkeen mato-ongelle ja saatiin muutama pieni sinttikin :D

   Poista
  2. Mullakin on muuten virkattu valkoinen puuvillapipo, siinä on reikä keskellä että saa ponnarin ulos. Toisinaan laitan siihen pipon ulkopuolelle nutturan.

   Poista
  3. Oi, kuulostaa ihanalta pipolta :)
   Mulla on sellaisia ihan tavallisia vain. Mutta mulla on värisuora: valkoinen, oranssi ja musta :)

   Poista
 2. Kiitos nopeasta vastauksesta. KYllä me kuule ollaan jonkin sortin sielunsiskoja, niin omanlaisia nää siun sepustukset oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo oli jotenkin niin "herkullisia" nuo vaihtoehdot, kun luin sun tarinoita, niin näin jo valmiiksi, mitä itse olisin vastannut mihinkin, jos... :)

   Poista
 3. Vai käyt sinäkin tossa "kievarilla". Tyttärenikin käy siellä aika usein. Tykkää kovasti paikan ruoka tarjonnasta ja kahvillakin käy usein. Silloin kun tie vie siitä kautta kilpailureissuilla, koirakisat nääs. Viismummoista ei sielläkään oo käyny koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kievarille on meiltä kovin pitkä matka, mutta kyllä siinä melkein joka kerta tulee pysähdyttyä, kun matka sitä kautta kulkee. Nyt on matkasuunnitelma tehty jo sen mukaan, että siinä pysähdytään haukkamaan jotain ja sitten sitä jätskiä jälkkäriks :)

   Koiranäyttelyitäkö vai muunlaisia koirakisoja? Onko ne isoja vai pieniä koiria?
   Kievarissa on herkullista leipää ja muita herkkuja :)

   Poista
 4. Nuorempana oli helppoa vastailla tällaisiin, nyt vanhempana sitä miettii että riippuu tilanteesta, tosin moniin tulee vastaus että ei kumpikaan vaan... .=)
  Pöölössä annos impulsiivisyyttä, olin itse tuollainen parikymppisenä, monet reissut alkoi juuri että mitäs jos lähtis..ja sit jo oltiinkin tien päällä=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan Pöllökin vähän rauhoittunut ja hidastunut, mutta nämä oli niin herkullisia kesäkysymyksiä, etten voinut olla vastaamatta.
   Ja kyllä elämässä pitää olla impulsiivisuutta - vaikka olisi kuinka vanha. Älä sinä nuori mies siellä jupise ;)

   Poista
 5. Onpas kysymyksiä! Pitää vastata joskus paremmalla ajalla ja vähemmän aamu-unisena...

  VastaaPoista
 6. Olipas mielenkiintoista lukea sinun vastauksesi. Otan haasteen vastaan ja kirjoittelen omat valintani paremmalla ajalla. Nyt odotan tässä kynsitaiteilijaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sait ihanat kynnet - nyt odottelen sun vastauksia :)

   Poista
 7. Mäkin voisin tehdä tämän, vastailen joskus illempana (jos jaksan). Tänään on pienimmäisen luokan grilli-ilta merenrannassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grilli-ilta merenrannassa! Kuulostaa mahtavalta, en yhtään ihmettele, että menee blogin päivityksen ohi ;)

   Poista
 8. Joko selvitit, miten saa blogin kommenteista ilmoitukset sähköpostiin? Kerro heti! Mulla on nyt sama ongelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä ongelma ratkennut, eikä kukaan ole kertonut miten olisi sen ratkaissut :(

   Poista
 9. Mulle tuli ihan kauhean huono omatunto, kun esim. Marjaana ja Possu ja muutama muu muuten vain aihetta kommentoinut, kertoi ettei mato-ongella käyminen oikein nappaa, kun ei pysty laittamaan matoa koukkuun...
  No minähän siis olen suuri matojen ystävä, niin kuin joku ehkä muistaakin - keräilen kesäsateen jälkeen madot asfaltilta nurmikolle turvaan, ettei kukaan tallo niitä!
  Siksi siis tuo mun valintani mato-ongen ja golf-mailan välillä on kieltämättä ristiriidassa asian kanssa, mutta kuten joku sanoikin, niin voihan siitä onkea uittaa vedessä ilman matoakin... :D :D (Tai käyttää kärpäsen toukkia niin kuin pilkkiessä, kai?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kalastetaan myös paarmoilla. Kosto elää ;)

   Poista
  2. Voi myös käyttää jotain taikinapalloa, ei se mato ole ehdoton.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)