09 huhtikuuta 2017

On niitä joille sattuu - ja niitä joille tapahtuu

Ja sitten on minä, jolle sekä sattuu että tapahtuu. Yhtä aikaa. Ja joskus tuntuu, että aina ja joka paikassa. Teit sitten mitä vaan.

Mulla on ongelmana kynnet. Sormissa. Ne halkeilee pituussuunnassa. Ja varsinkin peukaloissa.
Just luin jostain, että vaiva on yleisesti keski-ikäisten miesten vaiva, kestää noin pari vuotta eikä siihen auta mikään. Paitsi laastari.

No, olenkin jo useamman viikon pitänyt oikeassa peukalossa laastaria, koska siinä on paha "halkeama", tai oikeastaan useampikin, mutta yksi oikein paha. Nyt ne alkaa taas vähän helpottamaan.

Aamulla kävin suihkussa ja laastari lähti pois. Eilen jo olin joutunut ottamaan siitä yhden laastarin pois ja sain leikattua kynttä lyhyemmäksi ja näin ollen myös halkeama lyheni, niin ettei kynsi enää ihan koko aikaa tartu joka paikkaan.

Päätin kuitenkin laittaa siihen uuden laastarin, ettei se kynsi taas tartu johonkin ja repeä uudelleen. Mulla on ihan sellaisia sormenpäälaastareita, mutta eihän nekään kauhean hyvin pysy, joten paikkailen liimausta teipillä - ei, en millään askarteluteipillä, vaan semmoisellä "laastariteipillä", mikähän sen oikea nimi nyt onkaan.

No mutta siis siihen itse asiaan.  Suihkun jälkeen laitoin taas laastarin paikalleen ja olin tyytyväinen. Söin aamupalaa tässä sohvan nurkassa istuen, näpyttelin tätä konetta ja sen sellaista. Sitten katseltiin pari tallennusta ja siinä samalla "näpräsin" sormenpäitäni ja manasin, että no voi kehveli, onpä tää etusormen kynsikin huonossa kunnos...
Kunnes katsoin mitä oikein käsissäni onkaan...  Näytin AM:lle, en nyt sentään keskaria, mutta etusormeani: OLIN LAITTANUT SEN PAHUKSEN LAASTARIN SIIHEN ETUSORMEEN!
Kun sen piti olla PEUKALOSSA!

Meidän kummallisella huumorintajulla varustettuina tuijotimme mun laastaroitua etusormea ainakin viisi minuuttia ja naurettiin sille katketaksemme 😃😃😃

Vain mulle voi käydä näin!

9 kommenttia:

 1. Ihana juttu :D

  Mulla talviaikaan halkeilee sormenpäät, mutta äidilläni meni aina kynnet noin ja ne on kipeitä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Mullakin halkeilee talvella sormenpäät, varsinkin kun neuloo villalangasta jotain. Viimeksi sain AM:lta avuksi mehiläisvahaa (mehiläisrasvaa), jota hän käyttää nahan rasvaamiseen. Illalla uitin haljenneen sormenpään mehiläisvahassa oikein kunnolla ja laitoin puuvillakäsineen käteen yöksi. Sormenpää parani parissa päivässä.
   Pihkauute auttaa kuulemma myös.

   Poista
 2. Kynsivammat on ilkeitä :(
  Itsellä psoriasis tekee temppujaan varsinkin varpaankynsiin, ne "koppuroituu" paksuiksi ja joskus jopa irtoilee. Yöks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaiks. Kuulostaa tosi ilkeältä.
   Mäkin luulen, että mun kynsivaivat johtuu noista mun epilääkkeistä (neljä eri lääkettä), siksi ne ei parane eikä niihin auta mitkään kynnenkovetusaineet eikä mitkään.

   Poista
 3. Sit on viä näitä ko laittavat sattumaan ja tapahtuuhan sitä, ko asiaks ottaa!! =)
  Mut siis kuulunn tähän sun ryhmään, mulle sattuu, joskus kipiäänkin, ja vars tapahtuu. Tilannehakeutuminen erittäin hyvä!!
  Kynsilles puuhpuuh!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Me on otettu Äitirakkaan kanssa sellainen asenne - ja motoksemme - että "mistäs sitten puhuttais ja mitäs sitten muisteltais, jos ei koskaan mitään sattuis ja tapahtuis" :D
   Ja näinhän se on: tylsäähän elämä toisaalta olis, jos ei koskaan mitään tapahtuis ;)

   Poista
 4. Mulla halkeilee kanssa tolleen kynnet. Liimaan ne pikaliimalla nahkaan kiinni, ei tartu enää. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... mielenkiintoinen vaihtoehto :D :D
   Mä olen kyllä liimaillut sormenpäitäni pikaliimalla muuten vaan, mutta tota mä en on hoksanut kokeilla. Kasvaako ne enää?

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)