Älykäs vai ei :D

Me Naiset -lehdessä oli juttu, että "Älykkäät ihmiset eivät välttämättä ole mitään mallikansalaisia"

Seitsemän "huonoa" tapaa, jotka yhdistävät älykkäitä ihmisiä. Tiedä häntä, ovatko kaikki huonoja tapoja, mutta mallikansalainen en varmastikaan ole. Ja kaikki nuo seitsemän tapaa kyllä omaan. Ja älykäs... Jaa-a - omasta mielestänihän TIETENKIN olen älykäs, mutta muiden... no jaa 😊😊 Muut voivat olla hyvinkin eri mieltä 😊😊

http://www.menaiset.fi/keskustelu/53841/kiroilu_murehtiminen_myohaan_valvominen_7_huonoa_tapaa_jotka_yhdistavat_alykkaita

1. Kiroilu.  Viime vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan rääväsuut ovat verbaalisesti lahjakkaampia kuin he, jotka välttelevät kirosanoja. 
Kiroilla kyllä osaan, tunnustan. Vaikka kiroilu on kyllä rumaa. Ja yritän olla kiroilematta, niin etten ainakaan viljele kirosanoja tavallisessa puheessa, niin kuin jotkut. Mutta tunnustan, että jos esim. lyön kyynärpääni niin, että se osuu ns. kiukkusuoneen, niin kyllä varmasti kiroan.

2. Yökukkuminen. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että korkea älykkyysosamäärä kulkee käsikkäin iltapainotteisen elämänrytmin kanssa. 
Jep. Valvon myöhään. Useimmiten. Ihan liian myöhään.

3. Sotkuisuus. Tutkijoiden mukaan ihmisen pitää olla luonnostaan vähän sottapytty, jotta epäsiisteys yhdistyy älykkyyteen.
Puhe on nimenomaan työpöydän sotkuisuudesta. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:


4. Vetäytyminen.  Tutkimuksen mukaan älykkäät ihmiset viihtyvät muita paremmin suurkaupungeissa. Samalla he kuitenkin nauttivat siitä, että saavat viettää väenpaljouden keskellä mahdollisimman paljon aikaa yksin.
Mä luulen, että tuo tarkoittaa myös yleensäkin suuria väkijoukkoja, ei pelkästään suurkaupunkeja. Viihdyn kyllä suurissakin väkijoukoissa, mutta jossain vaihessa vetäydyn mielelläni syrjään seuraamaan sitä väenpaljoutta yksin. Esim. matkoilla tykkäisin istua katukahviloissa rauhassa ja seurata ihmisiä - en välttämättä kaipaa sitä nähtävyydeltä toiselle juoksemista. 

5. Murehtiminen. Murehtijoilla on kanadalaisten tutkijoiden mukaan korkeampi älykkyysosamäärä. Kun murehtii varmuuden vuoksi vähän kaikesta, aivot toimivat paremmin esimerkiksi hätätilanteessa.
Aina vähän pitää murehtia jotain. Jos ei muuta, niin sitä että, onko aamuksi kahvimaitoa 😊😊 Nyt murehdin sitä, että saakohan meidän pyykinpesukoneen korjattua, vai pitääkö ostaa uusi pesukone...
Kerron siitä tämän jälkeen, vielä kaksi kohtaa jäljellä...

6. Sarkastinen puhetyyli. Harvardin yliopiston tutkijoiden mukaan sarkastisten kommenttien kuuleminen ja heitteleminen lisää luovuutta, auttaa ideoinnissa ja parantaa ongelmanratkaisukykyä.
Hmm... Omasta mielestäni tunnistan sarkasmin ja osaan sitä kyllä käyttääkin. Joidenkin mielestä en välttämättä oikeissa paikoissa, mutta sarkasmi onkin kieltämättä vaikea laji. 

7. Alkoholin nauttiminen. Brittiläistutkijat huomasivat muutaman vuoden takaisessa tutkimuksessaan, että britit ja amerikkalaiset, jotka juovat enemmän alkoholia, pärjäävät paremmin myös ÄO-testissä kuin ne, jotka juovat vähemmän.
Viina on viisasten juoma, sanotaan tässäkin, ja siinä olen kyllä samaa mieltä. Absolutisti en ole, alkoholin käyttöä ei ole kielletty, mutta tuon lääkemäärän kanssa ei juurikaan tee mieli tee mieli juopotella. Lasillinen tai kaksi viiniä ruuan kaksi on ihan riittävä, alkoholitonta olutta tai pullo siideriä seuraksi. Riittää mulle. 😊

Että tee nyt sitten tuosta johtopäätöksiä. Mutta siis mikään mallikansalainen en ole, se nyt ainakin on ihan totta.

Ja se pesukone. Sille odotetaan korjaajaa torstaiaamuna. Kun sille kävi vähän hassusti. Ei ollut tarkoitus. Ihan vahinko oli. Eikä se silleen varsinaisesti rikki ole, mutta ei sitä voi käyttää. Pesin sillä sunnuntain pyykkiä ja puhdistin nukkasihdin. Sen uuden ja ehjän. Ja sitten piti puhdistaa se luukun tiiviste. Meillä on siis edestä täytettävä kone. Mutta kun piti olla kumarassa ja kun ei toi nuppi oikein kestä sitä, tuli huono olo. Pyysin, että AM jatkaisi. Tiiviste oli aika likainen. Ja niin sitten kävi, että AM otti sen kokonaan pois. Ja nyt on sitten tilanne se, ettei sitä saa takaisin. Yritettiin kyllä. Netistä löytyi kyllä videokin, ohje miten sen saisi takaisin. Mutta kun ei se ole ihan samanlainen kone, niin ei siitä sitten kuitenkaan ollut oikein apua. Ei se onnistunut. Pistettiin kone takaisin kasaan ja soitettiin kodinkonekorjaajalle, jotta ehtiskö se käymään. Jep. Tulee torstaiaamuna. Toivottavasti se osaa korjata sen, ettei tarvitse osata uutta konetta.

Mutta ettei ihan pelkäksi murehtimiseksi menisi. Siskorakas laittoi viime viikolla videon pätkän Pikkuveljestä - joka muuten täytti neljä päivää sitten 5 kk. Taustalta kuului Duracell-pupun "puputusta"; taisi laulaa 😊. Pikkuveli höpötti kovasti, hirveästi oli asiaa. Arvatkaa mitä? Pikkuveljellä oli vaippa jossa oli... PÖLLÖ 😊 😊. Ja se mikä tädin sydämen tietenkin sulatti: lasten ensimmäinen sanahan on yleensä "äiti" tai "isi" - oli nyt kieli mikä tahansa - mutta Pikkuvelipä sanoikin ensimmäiseksi sanakseen IHAN SELVÄSTI  PÖLLÖ ❤❤

Kommentit

 1. Kyllähän kodinkonekorjaaja tiivisteen saa paikoilleen. Ei ole varmasti, kuin muutaman minuutin homma. Toivttavasti lasku on suhteutettu työn määrään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnin homma kuulemma, sanoi kaveri joka vastasi puhelimeen ja jolle AM asian esitti. Tylsä homma kuitenkin.

   Poista
 2. Pesukoneongelmat on kyllä vihonviimeisiä, kertyy pyykiä. Toivon, että asia hoituu edullisesti. Voitte pyytää muutakin huoltoa samalla rahalla, siis samalla työajalla. Kyllä on fiksu pikkuinen ja siis rakastettu, kun osaa sanansa valita ensimmäisestä alkaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olin juuri ehtinyt pestä pyykkiä niin, että sitä ei paljon jäänyt.
   Parin kuukauden päästä pääsen juttelemaan Pikkuveljen ja Duracell-pupun kanssa ❤❤ - tuskin maltan odottaa! Onneksi on paljon tekemistä tälle kahdelle kuukaudelle, niin aika kuluu nopeasti. Ja odotanhan toki Siskorakkaan ja Lankoni näkemistäkin, tietenkin.. Olisipa jo kesä!

   Poista
 3. Kuis tyhmä murehtis, eihän se osaa eikä ymmärrä murehtia. Alkoholinkulutus on tässä taas ollu nousussa, syytän internettiä, ihan liikaa uutisia tulee luettua ja ahdistuttua, vähemmälläkin alkaa juopottelemaan. Kiroilua harrastan oikein olan takaa jos sattuu jotain, muuten kykllä koitan ihan tietoisesti välttää, kuulostaa tyhmältä kun joka kolmas.neljäs sana on v... .
  Pikkuveli ylettömän älykäs kun HPn mielisteli puolelleen lopuksi elämää pöllöilemällä;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet osaa näköjään jo pienestä alkaen tuon taidon, millä pääsee naisten sydämeen :D :D

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)