27 maaliskuuta 2017

Mitä teidän televisiosta tulee?

Yleensähän televisiosta ei tule mitään, mutta sitten äsken kuten katselin sitä kuitenkin katselin ja taas vähän silmäkulmia kuivailin - juu, juu, olen höppänä 😤😤 - niin rupesin ihan miettimään, että kyllähän sieltä tulee, kaikenlaista.

Meillä ei ole kuin ihan tavallinen antenniverkko, ei ole kaapelia eikä viihdepaketteja saati sitten Netflixejä tai muita hilavitkuttimia.
Mutta kyllähän toi antenniverkkokin tarjoaa katsottavaa - ainakin joskus.

Kuun alusta kaikille maksuttomaksi avattu National Geographic -kanava on antanut ainakin jotain uutta katsottavaa:
Äsken katsottiin ohjelmaa Autojen ensiapu. Siinä kaverukset hakevat jonkun vanhan, jollekulle erityisen tärkeän auton korjattavaksi ja lopuksi jossain erityisessä tilaisuudessa luovuttavat sen omistajalleen/omistajilleen. Äskeisessä jaksossa isälle ja pojalle tärkeän vanhan Singer Le Mansin - auton josta en ollut ikinä kuullutkaan. No en tosiaan voinut olla silmäkulmat kuivana, kun ei se vanha isäkään siinä ihan silmät kuivana ollut, kun auto paljastettiin ❤

Mutta muuten meidän televisiosta tulee..hmm... Noh. Jonkin verran juuri autonrakennusohjelmia. Johtuukohan se siitä, kun isäni on autonasentaja ja olin jo pienestä pitäen hänen apunaan? Jakoavain on tutumpi kuin kauhat ja kapustat?

Meillä katsellaan myös paljon erilaisia eläinohjelmia; Avara luonto on yksi suosikkejamme ja Uskomaton eläinlääkäri Pol on ihan huippu.
Selviytymisohjelmia meillä katsellaan myöskin: Elä vapaana tai kuole kuuluu tällä hetkellä suosikkeihin, uusi sarja Nälkäiset selviytyjät.
Näitä ei varmaan ole varsinaisesti tarkoitettu hupiohjelmiksi, mutta me emme osaa ottaa niitä lainkaan vakavasti: Julkkisselviytyjät, Sohvaperunat, Suomen Surkein Kuski. Vai onko ne hupiohjelmia - katsooko niitä teistä kukaan; ainakaan vakavasti?
Sohvaperunoitten kanssa yhtä aikaa tulee Perjantai, joka on ihan asiaa ja siitä olen oppinut pitämään. Ruokaohjelmista katson ainoastaan kakkosen Riistametsällä, taitaa olla tanskalainen nimensä mukainen ohjelma. Yleltä, ykkönen, kakkonen ja Teema ovat ihan hyviä kanavia, niistä tulee paljon mielenkiintoisia asiohjelmia ja dokumentteja.

Ja tietenkin Poliisit pitää katsoa. Vaikkei Kuopiossa enää Pauli ja Jaakko olekaan, mutta silti. Pauli ja Jaakko oli mun suosikkeja, ne oli niiiiin ihquja ❤

Hercule Poirot ja Isä Brown. Että kyllähän siellähän sieltä telkkarista tulee vaikka mitä! Elokuvia ei vaan tahdo tulla - niitä samoja vanhoja vaan pyörittävät moneen kertaa joka kanavalla, saisivat välillä vaihtaa jo.

18 kommenttia:

 1. Minun telkkarista tulee usein sarjoja esim. Hakekaa kätilö. Tulee se Isä Brownkin. Muodin huipulle ja Huippumalli, Australian master chef silloin kun tulee. Joskus tulee leffoja ja uutisia. Luonto-ohjelmia en edelleenkään paljon katso. Töissä jouduin asiaa koko ajan käsittelemään ja opettelemaan, joten ei vapaalla huvittanut. Minulla pyörii usein joku dvd tai sitten telkkarista vain tulee jotain taustahälyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakekaa kätilö oli hyvä sarja, sitä mäkin katsoin ja tykkäsin siitä. Ja Australian masterin chefiä on tullut joskus katsottua.
   Ja aamulla laitetaan telkkari ensimmäisenä auki, että kuullaan uutiset ja sää ja ajankohtaisia asioita - ykkösen Aamutv. Sitten se jääkin meilläkin taustahälyksi, jollei katsella jotain tallennuksia :)

   Poista
 2. Mun teevee näytti niin paljon mainoksia että hommasin netflixin ja sieltä tulee pirusti kaikenlaisia sarjoja, elokuviakin on mutta kun niitä tuli kerättyä kymmenisen vuotta ni nyt niitä vähänlaisesti tullut katsottua.
  TV:n puolelta Emmerdale on liki pakollinen;D Pitääkö olla huolissaan? on parasta, Hyvät ja huonot uutiset, siskonpeti.. . Auto-ohjelmista tuli katsottua Fast'n'loud. Tuo NatG oli pettymys, ne ohjelmat on samoja mitä pyöri jo aiemmin tv5, foxilla ym.

  Pink Floydin Wall -albumilta löytyy pätkä joka kiteyttää nykytv-n aika hyvin: I've got fourteen channels of shit to choose from......=)

  Ai niin, teeman musaohjelma on hyviä, muutenkin Yle hoitaa homman, tosin Areenasta niitäkin nykyään, es Presidentti on hiton hyvä.

  Late Lammas pakko mainita, sanoitta välillä paras;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmerdalea tuli katsottua aikaisemmin, mutta se on jäänyt ja olen pudonnut kärryiltä totaalisesti.
   Äitillä kun olen yökylässä, katson koko satsin: Emmerdalen, Kauniit ja Rohkeat, Salkkarit ja Uuden Päivän :)
   Hyvä ja Huonot uutiset on jäänyt kun juontajan sanottiin vaihtuvan, mutta vaihtuiko se sittenkään? Ja Siskonpetin unohdin kokonaan, se meidän telkkarista kyllä telkkarista tulee. Ja Sykeen korvasi nyt Tahdon asia.

   DVD-kokoelma on meilläkin melkoinen, sisältäen tietenkin Shrekit ja Aladinit, ja paljon muitakin lasten elokuvia. Siskon luona katselen Duracell-pupun kanssa paljon lastenohjelmia, vaikken niistä juuri mitään ymmärräkään - kielimuuri nääs..
   Yksi parhaista ohjelmista siellä on kehitysvammaisille/vammaisille lapsille tehty ohjelma, jossa lapset ovat itse mukana. Heille ei lässytetä tms. vaan ohjelmaa tehdään kuin kenelle tahansa.

   Poista
  2. Pupulle suosittelen latea eli enkuks Shaun the Sheep, ja kaikille muillekin.

   Poista
  3. Hmm.. varmaan on Latea katsonutkin. Late Lammas ja Postimies Pate on jees! Ryhmä Hau eli PAW Patrol oli kuulemma kova juttu vähän aikaa sitten :)
   Ja Muumit tietenkin, Muumipappa oli ihan paras!
   Muita englantilaisia lastenohjelmia en muista, vaikka niitä viikko putkeen tulee katsottuakin sen kerran kun siellä pääsee käymään.

   Poista
  4. Kyllä Hyvien ja Huonojen uutisten juontaja vaihtui. Sitä juontaa nyt Kari Ketonen. Ohjelmatiedoissa lukee, että hän on puheenjohtaja.

   Poista
  5. Just näin ihan pienen pätkän siitä, ehkä noin 10 sekuntia ja päättelin, että Kari Ketonen on tullut Hyppösen tilalle.
   Ketonen on kyllä hyvä tyyppi, tykkään siitä kyllä.

   Poista
 3. Mie vieroituin aika tehokkaasti tv:stä "edellisessä elämässäni".Kun oli paljon iltatöissä niin ei ehtinyt seuraamaan sarjoja-määränsä enempää ei jaksa digiboksiinkaan tallentaa =) kotona tv ei ole oikeastaan ikinä auki, miehekkeen luona kylläkin. Hän tykkää katsoa tv:tä (on juuri sellainen mielestäsi epäilyttävä tyyppi, joka ei lue kirjoja =D ) tuon auto-ohjelma katsottiin illalla. Pidän tarinoista ja onnellisista lopuista, joten ohjelma on täydellinen! Ja kertaakaan tätä myöntää...rakastan Top Gear-sarjaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että mä inhoan kännykän ennakoivaa tekstinsyöttöä, joka muuttelee sanoja, vaikka miten oikolukisi!

   Poista
  2. Miten paljon hyviä ohjelmia jäikään mainitsematta!
   Top Gear on yksi suosikeista, totta kai!
   Ja ehdottomasti Rillit huurussa! Ja keskiviikkoisin tuleva "Lajinsa viimeinen".
   Kamala, tästä saa varmasti sellaisen kuvan, ettei me muuta tehdäkään, kuin istutaan nenä kiinni telkkarissa.. Mutta ei sentään - olenhan mäkin joskus täällä blogimaailmassa ;)

   Lauantaisin muuten "kuunnellaan" Ykkösaamu, kuinka tarkkaan, se riippuu vieraasta. Ja niinä sunnuntaiaamuina kun tulee nojatuolikirkko, mekin kuuntelemme sen ja yleensä se virittää meillä pitkiä keskusteluja joko aiheesta tai aiheen vierestä.
   Nyt on tv Teemalla; Sairauksien keisari: kuusiosainen Tiededokumentti syövästä.
   Ja NYT lähden Neulekerhoon :D

   Poista
 4. Kyllä katson Sohvaperunoita ja nautin! Kun ohjelma tuli Suomeen, vastustin sitä kovasti, koska onhan se oikeasti edelleen ihan typerää katsoa telkkarista ihmisiä, jotka katsovat telkkaria ja kommentoivat näkemäänsä. Olen päätynyt siihen, että Sohvaperunat tarjoaa superhelpon samaistumiskohteen, koska Sohvikset ovat niin tavallisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Sohvikset on ihan paras "viikon lopettamisohjelma" - vaikka meille onkin periaatteessa ihan sama mikä päivä on menossa :)
   Kaiken lisäksi me ollaan löydetty itsemme siitä Rovaniemeläis -pariskunnasta - heissä on paljon samaa kuin meissä :D

   Poista
 5. Sohvikset on mun ja mieheni lemppari. Se äiti ja aikuinen tytär on mun lempparit. Se äiti sutkauttaa aina jotain alapääjuttuja. Ihan parasta!
  Salkkarit mä katon. Julkkisselviytyjät katson mieheni kanssa, mutta se alkaa jo vähän kyllästyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AM:nkin tykkää niistä äidistä ja tyttärestä ja erityisesti äidistä heistä :) Mutta rovaniemeläiset muuten muistuttaa ehkä eniten meitä...
   Just katottiin Julkkisselviytyjien viimeinen jakso ja todettiin, että ihan hyvä että loppuu, alkaa kyllästyttää jo, ei ole enää oikein mielenkiintoisia vieraita siinä. Ne ensimmäiset oli mielenkiintoisia ja hauskoja. Aikansa kutakin.
   60 päivää kiven sisässä on myös mielenkiintoinen sarja, katsottiin siitä jo ensimmäinen kausi.
   Aika paljon siis telkkarista katsottavaaa loppujen lopuksi tulee - moni ohjelma vaan tulee päällekkäin ja ilman viihdepakettia tallennus ja katseleminen ei onnistu, kun tietyiltä kanavilta yhtä aikaa - riippuu jotenkin niistä kanavapaketeista tms. Minä niistä juuri mitään ymmärrä, muuta kuin että pitää välillä miettiä, että mitä katotaan ja mitä tallennetaan :D

   Poista
 6. Vielä Emmentaalista: -tällä hetkellä siinä käsitellään aika rajuja mutta silti todellisia ongelmia, ne tappajamiehet ja muut hieman älyttömämmät jutut on antaneet tilaa mm dementialle (ashley), huumekoukuille(Holly barton ja Jai) ja lasen seksuaaliselle hyväksikäytölle, tosin viime mainittu meni jo (aaron livesy eli dingle..). Vaikka tietty niille tapahtuu viiden elämän verran ja niin pieneksi kyläksi tapahtuu ihan liikaa niin silti siinä ollaan tavan elämässä kiinni toisin kuin kaunareissa joka on ihan puhdasta huttua ja todellisuuspakoa.
  Huvittaa todella nuo muutamat roolinimet eli Chastity (siveys) ja Charity (hyväntekeväisyys) Dingle ;DD On hieno tv-koukku, tänäänkin olin kirjastolla ja kotiin siis matkaa n. 2,5 km ja kello oli 17.38: -Just ja just ehdin kun ripeästi kävelen, tuumin ja aloin ravata. Missasin viis minsaa alusta;D Elämä on. Ja emmentaali kans!!!!
  Vielä täytyy listata Villi kortti, kerrassaan muksa urheiluviihdeohjelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmentaalista saankin silloin tällöin tällaisen lyhennelmän Äidiltä, kun käyn yökylässä :) Katson jakson ja kyselen kuin lapsi "miksi, mitä, kuka" :)

   Poista
  2. Äänestämäsistä vielä: Äänestämättä jättäminen on nukkumista, tyhjän äänestyslapun jättäminen on protesti, tai aku ankan äänestäminen =) kerää muuten joka vaaleissa ihan hyvä saaliin;)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)