08 maaliskuuta 2017

En saanut kukkia, koruja enkä suklaata

Mutta sain jotain arvokkaampaa, jo aikaisemmin.  *onpas meillä pölyistä*

Kävin maanantaina kampaajalla ja olin jo lähdössä pois, maksua vaille valmis. Sanoin kampaajalleni, että nyt on pakko istua hetkeksi ja vielä pari lausetta ehdin sen jälkeen sanoa, viimeinen muistikuva on, kun hän etsii puhelintani takkini taskusta.
Kun "herään", näen AM:n astuvan ulko-ovesta sisään ja pääni pyörii hetken aikaa kuin..pöllöllä -missä oikein olenkaan?!

Riesa. Sehän se, pitkästä aikaa. Puhelimeni kotelossa on AM:n puhelinnumero tällaisia tilanteita varten, ei tarvitse soittaa hätänumeroon, vaan voi soittaa hänelle kysyäkseen neuvoa - yleensä kun selvitään muutamassa minuutissa vain pitäen huoli, etten satuta päätäni.

Olen onnekas, että minulla on kampaaja, joka muisti, mitä tehdä, kun jotain tapahtuu, olinhan kertonut Riesasta jo ensimmäisellä käyntikerralla.

Olen onnekas, että minulla on AM, joka lähti samalla punaisella minuutilla hakemaan mut kotiin.

Ja olen onnekas, että minulla on hyvä lääkäri Kuopiossa, joka soitti heti tänään takaisin kun jätin hänelle eilen soittopyynnön.

MUTTA.
Olen aina kehunut käyttämääni apteekkia. Nyt jouduin antamaan sinne negatiivista palautetta, sillä koin, että... noh, suoraan sanottuna, että mua pidettiin vähän tyhmänä!

Me täytetään aina sunnuntai-iltaisin meidän lääkedosetit ja huomasin siinä sitten, että yksi lääke on loppumassa, sitä on haettava lisää. Näiden vuosien aikana olen oppinut, että sitä ei koskaan ole tarpeeksi, vaan osa jää aina jälkitoimitukseen. Siispä soitin apteekkiini heti maanantaiaamuna, kysyin onko ko. lääkettä, kerroin annostuksen, laskivat paljonko sitä tarvitaan - juu ei ole tarpeeksi, tilataan. Noudettavissa tiistaina puolen päivän maissa.

No minäpä menen sinne n. 12.30 hakemaan lääkkeitäni. Vaan eipä ollutkaan koko määrää. Kerroin soittaneeni edellisenä päivänä ja pyytäneeni tilamaan. Ei näy tilausta. No mikäs siinä on; joku mieshlö se oli joka puhelimeen vastasi, enpä huomannut ottaa nimeä ylös. Farmaseutti, uusi ko. apteekissa, kävi kyselemässä, mutta kukaan ei muistanut ko. tilausta vastaanottaneensa - kaikkia miehiä hän ei saanut kiinni eli oli varmaan just se jota ei saanut kiinni... Kävimme alla olevan keskustelun:
F: Jos se tilaus tuli niin myöhään, että tilausta ei ehditty tehdä?
M: Aamupäivällä soitin. - Tässä välissä hän kävi kyselemässä ja minä tarkistin puhelimestani milloin oikein soitin.
F: Oletteko te varma, että soititte tänne apteekkiin?
M: (jokseenkin hämmästyynenä!) No kyllä olen, soitin klo 10.27
F: Niin, te siis soititte xxx-apteekkiin
M: No kyllä soitin!

Eihän siinä sitten muu auttanut, kuin että ne tilattiin sitten uudelleen ja käyn hakemassa ne huomenna. Aiemmin sieltä sai paperilappusen noudettavista lääkkeistä, mutta enää ei saa, nyt tieto näkyy vain heidän koneellaan eli mulla ei nytkään ole mitään todistetta siitä, että olen pyytänyt ne tilaamaan sieltä.
Kotiin päästyäni kävin kanta.fi:stä katsomassa näkyykö sieltä jotain tietoa, mutta ei näy muuta kuin, että olen maksanut (=saanut ko. lääkkeet, ei hyvä asia, mitäs jos en saakaan niitä puuttuvia??). Soitin siis apteekkiin ja vähän kyselin tästä uudesta systeemistä ja samalla annoin palautetta, että nyt ei kyllä mennyt kuin römsöössä, ja niin tyytyväinen kuin olen ko. apteekkiin tähän asti ollut.
Katsotaan nyt, mitä huomenna tapahtuu.

MUTTA TOINEN MUTTA:

Verotoimistosta sain tänään hyvää palvelua! Rouva joka vastasi, kuulosti ensin vähän tympääntyneeltä, AM:n kanssa puhuttiinkin, että ehkä hän ajatteli mielessään, että "nii-in, taas näitä jotka olis voineet hoitaa tän asian ite netissä" ;), mutta sitten kun pääsikin selvittämään mun asiaa ja tekemään mulle KAKSI uutta verokorttia, niin hän oli oikein mukava ja avulias ja asiat hoitui tosi ripeäasti ja neuvoi sellaistakin mitä en kysynyt.

Että tämmöinen alkuviikko Pöllönpesässä - ihan plussan puolella kuitenkin ollaan.

14 kommenttia:

 1. Hyvä että olet kunnossa, vaikka todella ikävä kyllä tuollainen Riesa. Nyt on pakko kysyä miten sinä KYS:n asiakas olet vaikka Lahdessa asutkin? Toki tiedän, että esim. Keskisuomen puolelta vaikeammat neurologiset potilaat tulevat Kuopioon hoitoa saamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Toki saa kysyä :) Mun diagnoosini on suomeksi lyhykäisyydessään aikuisiän vaikeahoitoinen epilepsia ja mä pääsin kolme vuotta sitten Kuopioon tutkimuksiin, videotelemetriaan (kävin kaksi kertaa), josko olisi löytynyt jotain jonka olisi voinut "korjata" leikkauksella. Leikkauksella korjattavaa ei ole, lääkkeitä on syötävä.
   Mun oma neurologi ja hoitopaikka on täällä Lahdessa, mutta hoitosuunnitelman mukaan kävin viime syksynä kontrollissa Kuopiossa; siellä on mm. tarkempi magneettikuvauslaite kuin täällä meillä.
   Mulla on siis asiat hyvin, kun mua hoidetaan tarvittaessa kahdessa paikassa, siitä olen kiitollinen julkiselle terveydenhuollolle.
   Sairastuin äkillisesti 7/2012, kuin salama kirkkaalta taivaalta.

   Poista
 2. Heipä hei ystäväni, hyvää naisten päivää toivottelen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystäväni sinne kauas <3 - tulkaahan jo kotiin, teitä tarvitaan täällä ;D

   Poista
 3. Suloista Naistenpäivää, terveyttä ja iloa!

  VastaaPoista
 4. Hyvää naistenpäivän iltaa! Possu sattui kuulemaan tänään Pöllöohjelmaa Metsäradiosta.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin jaetaan seuraavan viikon lääkkeet dosetteihin su- iltaisin. Ollaan siis ihan samiksia.
  Käyppä YouTubessa katsomassa neulepodcastia "Heivatut kudelmat". Siellä tehdään ja esitellään todella kauniita ja taidokkaita ristipistotöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih - tässäkin asiassa ollaan samiksia :D Sunnuntai vaan on niin "helppo", tai siis on helppo kun elää viikon kerrallaan.
   Kiitos vinkistä, täytyypä käydä kurkkaamassa. Tuo nimi kuulostaa jotenkin tutulta, olisikohan joku maininnut tuosta joskus Facebookin ristipistoilijat -ryhmässä, josta kyllä olen jo lähtenyt pois.

   Poista
 6. Positiivinen Pöllö! Minä sain ruusuja, kun ostin itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania on sun ruusut - toivottavasti ovat vielä elossa!

   Mä kävin siellä apteekissa hakemassa ne loput lääkkeet ja juttelin proviisorin kanssa, semmoisen nuoren, tumman "vilkkusilmän" kanssa ;) Oikein mukava nuorimies, joka vielä pyyteli kovasti anteeksi. Hyvässä yhteisymmärryksessä saatiin asia pois päiväjärjestyksestä. Kyllä se edelleenkin on kaupungin paras apteekki :D

   Poista
 7. Sus' hermostuu<. akan on saatava oikea lääkeannos, ei tästä muuten tule yhteikunnasta eli laumasta mitään!!! Ole jämäkkänä ja anna palautetta! Prkl! Pääasia et oot pöllö! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hu-huu!
   Mä olen tarvittaessa hyvä antamaan palautetta; siinä on ollut työ asiakaspalvelussa paras opettaja :) Kun on itse kuunnellut sitä pee-askaa parikymmentä vuotta päivittäin, niin jotain on oppinutkin. Jos ei muuta niin antamaan jämäkkää ja asiallista, perille menevää palautetta.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)