NYT ei naurata, ei tosiaankaan

Tiistaiaamuna herättiin puhelinsoittoon: "Oletteko käyneet mökillä ja unohtaneet olohuoneeseen valot?" Mitä?? Ei, taasko!!
Eihän tästä ole kuin vajaa kaksi kuukautta kun herättiin vastaavanlaiseen soittoon; "Teillä on joku käynyt mökillä, keittiön ikkuna on rikki ja yläkerrassa on valot."

No, oltaisiin me herätty kohta muutenkin, kun puhelimen herätys olisi herättänyt ja käskenyt ottamaan lääkkeet ;) Ei kun hyvä, että soitti, A-noppi nimittäin, eihän me muuten olisi taas tiedetty koko asiasta yhtään mitään.

Minähän en asialle voinut mitään muuta kuin kirota, töihin kun piti mennä, kaikki jäi siis AM:n hoidettavaksi. Hän soitti ensin kaverille pyytäen häntä kaveriksi mökille mukaan ja lähti sen jälkeen kysymään saisiko pakettiautoa lainaksi tarvittaessa. Auto järjestyi. Matkalla mökille soitti poliisille, että tervetuloa vaan taas tähän osoitteeseen.

Mökillä vastassa oli kuulemma hävityksen kauhistus. Edellisellä kerralla ei ollut rikottu eikä tehty mitään ilkivaltaa ikkunan rikkomisen lisäksi - ehkä vain nukuttu. Nyt oli levitetty kaikki tavarat alas hyllyistä ja kaapeista ja laatikoista, jopa Pojan vanhat lelut ja piirustuksetkin oli levitelty kuulemma pitkin lattioita.

AM sanoi, että oli hyvä, etten ollut mukana, näky ja siitä seurannut paha mieli ja muu olisi voinut aiheuttaa kohtauksen. Siis muutakin kuin mielettömän raivokohtauksen. Sen jälkeen epikohtauksen.

Mikä ihme saa ihmisen tekemään tuollaista? Kohtelemaan toisen ihmisen omaisuutta tuolla tavalla, kun siitä näkee selvästi, että siellä EI ole mitään arvokasta? Eihän kukaan säilytä kesämökillä lasten esikouluaikaisten piirustusten seassa arvokasta tavaraa? Olisi ottanut ne tavarat, mitkä näki ja katsoi olevan rahanarvoisia (no niitä nyt ei tosiaankaan ollut - edellinen kävijä oli jo vienyt sen puolikkaan pullollisen pahanmakuista sakea), ehkä nukkunut jos väsytti ja lähtenyt pois. Pakkoko on sotkea ja rikkoa ja tuhota. En vaan voi käsittää, en mitenkään.

No. Alakerran ikkunat on ummessa, uudet ikkunat laitatetaan sitten keväällä. V-käyrä on niin korkealla ja kiemuralla, että en osaa kuvaillakaan. Kunhan saadaan poliisilta kopio rikosilmoituksesta, ruvetaan selvittelemään asioita vakuutusyhtiön kanssa. ONNEKSI on kotivakuutus, johon on sisällytetty myös kesämökki irtaimistoineen. Mutta eihän se tietenkään korvaa sitä pahaa mieltä ja sitä siivoamisen vaivaa ja muuta. Ja ennen kaikkea sitä inhaa oloa, että siellä ON OLLUT JOKU TÄYSIN VIERAS ihminen, pahat mielessä. Jo kolmannen kerran.

Tässä tapauksessa oli onni, että sain olla töissä, eikä tarvinnut mennä paikan päälle katsomaan sitä hävitystä, vaan saan "rauhottua" ja totutella ajatukseen, miltä siellä näyttää.

Että tämmönen viikko. Muun muassa.

Muitakin kuulumisia on, mutta niistä toisen kerran :).

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Nii-in :( Mutta jospa nyt ei enää tarvis käydä siellä tämän takia.

   Poista
 2. No voi ei, ei pitäisi näin montaa kertaa yhteen paikkaa osua :-(

  Lämpimiä ajatuksia ja haleja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Niin, en ymmärrä miten "uskaltavat", kun mökki on ihan ison tien vieressä ja siihen näkee tieltä ihan kunnolla. Eihän sinne tietysti ohikulkijat katsele, mutta luulis sen nyt vähän hillitsevän. Ei näköjään.

   Poista
 3. Oliko tää jo kolmas kerta? Ei voi olla totta! Mikä siellä mökillä nyt pahantekijöitä houkuttelee? Oliko muihin lähialueen taloihin murtauduttu? Voimia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kyllä, tää on jo kaiken kaikkiaan kolmas kerta - eka kerta oli muutama vuosi sitten. Silloin eivät sotkeneet, veivät vaan tavaraa, mm. AM kaikki kalastustarvikkeet :(
   Nyt tänä syksynä tää oli toinen kerta ja silloin ensimmäisen kerran jälkeen poliisi ainakin lähti seuraavaan kohteeseen eli silloin oli käyty useammassa paikassa.

   Poista
 4. Voihan räkä... Hiton kurjaa tollanen.

  Nyt laitatte ne karhunraudat ikkunan alle (sisäpuolelle) ja jos voro vielä tulee, jää verekseltään kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karhunraudat, hyvä vinkki!

   Mä ajattelin, että lainataan kaverilta koira sinne muutamaksi viikoksi, sillä on joku "ei-niin-tykätty-koirarotu" jota ihmiset yleensä pelkä. Ja AM pihalle telttaan nukkumaan - se kun ei palele koskaan, niin tarkenee siinä pihalla - se pelottaa ihmisiä yhtä paljon kuin vihaiset koirat :D

   Poista
 5. Nyt lähetämme lämpimiä halauksia virtuaalisesti. Ota työn alle jokin oikein kaunis käsityö jonka sijoitat keväällä mökille, jotakin uutta korvaamaan vanhaa menetettyä. Älkää antako pahan turmella Rakkautta jolla huolehditte mökistänne, vaan korjatkaa se uusin asioin.Kauneus auttaa! Uudet kukat nuostessaan mullasta vievät pois pahan mielen. Hankkikaa riistakamera tms. turvaksenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Kunhan kevät tulee ja lumet sulaa ja pääsemme sinne kunnolla siivoamaan paikkoja; aloitamme sielläkin kaiken "alusta" niin kuin olemme aloittaneet tavallaan muutenkin. Onneksi siellä tosiaan kulkee tuttuja aina ohitse, jotka pitävät paikkaa silmällä ja ilmoittavat jos näkevät jotain epäilyttävää.

   Poista
 6. Tosi kurjaa! Olisiko tyypit niin aineissa, ettei päässä liiku mitään. Miten olisi riistakamera johonkin sopivaan paikkaan? Näkisi kävijät ja saisi vastuuseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo meilläkin kävi mielessä, että olisiko kävijät olleet aineissa eikä päässä liiku mikään. Ja/tai kyse olisi ollut jostain tilausjutusta: joku tilannut jonkinlaista tavaraa ja sitä sitten etsitään kaikista mahdollisista mökeistä ja tyhjistä taloista.
   Täytyy miettiä tuota riistakameraa, vaikka tuntuu että niitäkin osaavat jo etsiä ja varoa :(

   Poista
 7. Voi ei, ihan hemmetin kurjaa tuommonen! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Nyt ois varmaan hyvä tilaisuus käydä katsomassa, onko siellä käyty, kun on lunta. Näkyis ainakin jäljet hyvin.
   Ärsyttävän kauan kestää saada poliisilta rikosilmoitus. Edellisestä kerrasta tuli tosi nopeasti. Tämä homma ei mene ollenkaan putkeen.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)