Käsitöitä ja töitä

Taas on vuorokausi vaihtunut ja uusi päivä jo pitkällä, ennen kuin tänne ehdin. Pitäisi taas opetella ottamaan töiden jälkeen ne vartin "ninjat", eikä sellaisia parin tunnin päikkäreitä. Parin tunnin päikkäreiden jälkeen on jo ilta pitkällä ja vaikkei mitään erityistä tekemistä oliskaan, niin silti ei saa mitään aikaiseksi.

Ja on taas niin kummallista olla töissä - ei oikein edes tiedä, voiko sitä sanoa olevansa töissä, kun on vaan (vaan?) työkokeilussa, kokeilee pystyykö töihin. No se siitä ihmettelystä :)

Työpaikka itsessään on ihan kiva: saan olla siellä lankojen ja kaikkien neulontatarvikkeiden keskellä ja oppia niistä kaikkea uutta :) Jonkun verran palvella asiakkaitakin, mutta kun en tiedä langoista ihan niin paljon, niin joudun suurimman osan siitä jättämään Laalle ja Aalle. Kassakoneen käyttö alkaa pikkuhiljaa sujumaan, kun vaan muistaisi mikä nappula on missäkin ja silleen... Eli tää muisti, tää muisti... tän kanssa on ongelmia :( Onneksi Laa ja Aa ovat kärsivällisiä <3 Kaikessa.

Käsitöitä olen saanut jopa kotona valmiiksi -jeee! Possu Munkille lupaamani sukat ovat valmiit ja lähtevät matkaan näinä päivinä. Hänellehän lupasin sukat henkisestä tuesta Suklaattoman Syyskuun aikana - hän vietti sen aikana Sukatonta Syyskuuta. Nyt on jo lokakuu puolessa välissä ja on ehdottomasti sukat tarpeelliset. Toivottavasti nämä ovat sopivat, vyötteen ohjeen mukaisesti tehty:


Näiden jälkeen, tai oikeastaan ohella, tein Niina Laitisen Taimitarhan Syyssukat. Moni varmaan ne tietääkin? Kyse oli siis Facebookin Knit Along -tapahtumasta: se kesti 12.9.-25.9. välisen ajan ja joka päivä tuli uusi pätkä lisää ohjetta. Kukin tekin oman halunsa mukaan: joko kahta sukkaa yhtä aikaa, niin kuin minä, tai sitten yhtä sukkaa kerralla. Minä tein kahdella värillä, jotka ohjeessa oli ilmoitettu, mutta kukin teki tavallaan - sukista tuli tosi upeita!
Tässä minun versioni  näistä Taimitarhan Syyssukista:


Ensimmäinen kerta, kun osallistuin mihinkään tällaiseeen, missä neulottiin yhdessä samanlaista neulettta yhtä aikaa. Tosin itse olin jäljessä, kun oli kaiken laista muuta sutinaa ja säpinää, yllätys yllätys ;)

Niin ja semmoinenkin juttu vielä. Hyvin hyvin tärkeä:

Postityttö on kolisutellut meidän postiluukkua hyvinkin ahkeraan. Kiitos siitä! En ole kaikkia teitä muistanut erikseen kiittää. Tikkari on vielä syömättä, mutta Roosa-nauha kulkee olkalaukussa mukana päivittäin!

Itse ostamani Roosa-nauha onkin hupparissa, jota pidän vain silloin tällöin.

Nyt ei pysy enää silmät auki - anteeksi jos on kamalasti kirjoitusvirheitä, se johtuu ihan siitä, että viimeiset rivit on kirjoitettu silmät puoliummessa :D
Kommentit

 1. No VAU! mitkä sukat. Olen ihastunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näitä oli mukava tehdä ja jos vain huomaan, (ja ehdin) osallistun toistekin. Onhan näitä kai ollut täällä blogeissakin, ei vaan ole osunut kohdalle tai olen ollut auttamattomasti jo jäljessä.

   Poista
 2. " Työpaikka on ihan kiva." Siis what??? Jos mä pääsisin tonne töihin, olisin taivaassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Sinä ihana Susanna <3 On se, on se taivas - mutta kun en voi koko päivää vaan kulkea hyllyltä toiselle ja hiplata niitä lankoja :) Yritän kyllä.
   Tällä hetkellä mulla on - tadaa - kaksi neuletta kesken siellä :) Teen niitä vuorotellen, silloin kun ei ole muuta tekemistä.

   Poista
 3. Olet kyllä jokaisen neulojan toiveunien työpaikassa, joten nauti meidän muiden puolesta ja raportoi ahkerasti, että pääsemme tunnelmaan! Mukavat sukat ja pöllöjäkin löytyy. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvalangat löytyy jo :) Siellä on IHANIA vauvalankoja! Niin pehmeitä ja niin värikkäitä.
   Kun lankoja katselee päivät pitkät, tulee vaan mieleen, että olisipa aikaa istua kaiket päivät ja neuloa kaikkea ihanaa :D

   Poista
  2. Niin ja kiitos - sukkia oli kiva tehdä ja olin yllättynyt, kun niistä löytyi pöllötkin :)

   Poista
 4. Samaa mieltä, että vartin päikkärit eivät aiheuta yöksi väkisinmakaamista. Työpaikastasi tuli mieleen, että mulle ei sopisi kangaskauppa eikä kirjakauppa. En ehtisi tehdä töitä, kun tutkisin myytäviä tuotteita. Eikä palkka riittäisi tehtyihin ostoksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt, että kirjakauppa olisi voinut olla toinen vaihtoehto, noin niin kuin mielenkiinnon kannalta - mutta se olisi ollut lopputulokseltaan sama kuin tuo tämänhetkinen: liian paljon kaikkea ihanaa ostettavaa :D
   Ja jos ei olisi mitään muuta tekemistä, niin kirjakaupassa hiplaisin kirjaisin: kävelisin ympäriinsä ja juoksuttaisin sormiani pitkin kirjojen selkämyksiä :)

   Poista
 5. Kotona olen taas. Laitan suklaattoman syyskuun palkintosi matkaan ensi viikolla. Se on kyllä valmis, vain paketointi uupuu vielä. Nyt on pää pyörällä kaikista kotiasioista ja oman perheen seurasta. Täytyy ensin vähän tässä rauhoittua ja kotiutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotiudu toki rauhassa ja rauhoitu - perhe ykkössijalla <3
   Jos pystyin olemaan kokonaisen kuukauden suklaatta, ehkä maltan vielä muutaman päivän odottaa :D (vaikka sormet toki syyhyääkin jo, mutta kyllä minä odotan) Mulla on noita salaisia puuhia, joista kertoilen kyllä sitten myöhemmin :D

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)