Ensimmäinen työpäivä :)

No niin, ohi on. Ensimmäinen "työpäivä", neljään vuoteen. Tiedä häntä voiko sitä sitä nyt varsinaiseksi TYÖpäiväksi sanoa, mutta siellä olin.

Kolmen kuukauden työkokeilu lankakaupassa alkoi siis tänään. Kolme kuukautta siis jos vain jaksan ja pystyn. Toisaalta oikeastaan jo odotan mitä kaikkea ihanaa tulee jouluksi :D

Tänään en varsinaisesti tehnyt mitään erityistä: ihan ensimmäisenä sain käteeni puikot ja pienen pienen kerän lankaa. Tehtäväksi neuloa siitä mallitilkku langasta, josta oli jo aiemmin neulottu huivi. Mallitilkku kuitenkin haluttiin, jotta siitä olisi helpompi tunnustella, miltä lanka tuntuu.

Eli eipä muuta kuin sohvan nurkkaan istumaan ja neulomaan - miten tuntuikin niin kotoisalta :D
Siinä samalla neuloessa kuuntelin Laan ja Aan asiakaspalvelua ja yritin ottaa opikseni. Tunnustan: en loppujen lopuksi paljonkaan tiedä langoista; Novitan Nalle ja Seiska Veikka ja perussukat ja lapaset on ne mun juttu. Mutta ehkäpä nyt opin uutta ja opin neulomaan muutakin ja muistakin langoista.

Siellä oli työkokeilussa myös nuori, 19-vuotias tyttö, jonka kanssa tulimme hyvin juttuun. Hän on paikalla kolmena päivänä viikossa. Laa ja Aa ovat siis liikkeen omistajia - tosi mukavia.

Koska mulla on keskiviikkoisin keskellä päivää menoa, juuri sellaiseen aikaan, että ei oikein ole mitään järkeä kulkea edestakaisin mitenkään päin, sovittiin että pidän keskiviikot vapaata ja teen vointini ja jaksamiseni mukaan muina päivinä 5h/pvä, vaikka on sovittu 4h/pvä ja 5 pvä/vko.
Tänään käytiin läpi muitakin työhön liittyviä asioita, mun mahdollisiin kohtauksiin liittyviä asioita ja kaikkea semmoista mitä nyt mieleen tuli.

Kaikkein parasta on tietysti se, että saan samalla siellä oppia paljon langoista ja kaikesta neulomiseen ja käsitöihin yleensä, liittyvästä, ja sen lisäksi neuvoja ja apua omiin "tuskaisesti" kesken jääneisiin neuleisiin ja virkkauksiinkin.

Sitä mallitilkkua tehdessäni, tai oikeastaan aloittaessani, silmukoita luodessani, mietin ja ajattelinkin kysyä teiltä:

Millä tavalla te luotte silmukat?

Niitähän on erilaisia tapoja, ainakin kolme erilaista tapaa: Punomosta löysin
- ristikkäin luominen
- neuloen luominen
- silmuillen luominen
Itse luon silmukat käyttäen tuota ristikkäin luomista, tosin teen tuon aloituksen toisella tavalla:Kokeilin noita kahta muutakin tapaa ja hankalin minusta oli tuo neuloen luominen tai sitten en vaan oikein hoksannut kunnolla ideaa. Tai oli vääränlaiset puikot :)
Ei, katsoin vielä videon pätkänkin, kyllä se oli yhtä hankalan näköistä kuin minulla itsellänikin.

Vielä palaan tuohon työkokeiluun...istuin aamulla bussissa ja puhuin Pojan kanssa puhelimessa. Tuli vähän "ontto" olo, kun bussi pysähtyi liikennevaloihin, juuri siihen paikkaan, jossa neljä vuotta sitten alkoi tämä pitkä sairasloma...

Kommentit

 1. Onpas kyllä mahtava paikka, kuin sulle räätälöity. Ja niinhän se onkin ;-)

  Jaksamista, koska onhan se nyt rankkaakin varmasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Ihmettelen itsekin vieläkin miten kävi näin hyvä tuuri :)

   Poista
 2. Minä luon silmukat myös ristikkäin, mutta ekan silmukan teen toisin kuin sinä. Sen silmukan virallinen nimi on aloitussilmukka.
  Ihana työpaikka, kun pomo käskee sohvannurkkaan neulomaan. Mitä lankaa sait neulottavaksi? Minä olen siirtynyt enenevässä määrin pois Novitan langoista ja ohuempiin lankoihin. Merinovilla on niin ihanaa lankaa. Varmaankin Ravelry ja neulepodcastit ovat vaikuttaneet tähän. Joko olet tutustunut podcasteihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitussilmukka tuolla Punomossakin oli. Mummu on opettanut tuon aloituksen mulle, ja taisi olla eka luokan opettajakin. Kysyin tänään Laalta töissäkin tuosta silmukoiden luomisesta. Ristikkäin hänkin luo, ja käyttää tuota aloitussilmukkaa. Taidan olla ainoa joka käyttää tuota "mun tapaa" :)
   Yritän huomenna muistaa tarkistaa mitä lankaa se oli mitä neuloin - ohutta se oli, kun puikotkin oli 2,5 mm. Normaalisti käytän 3,5 mm.
   En ole vielä ehtinyt tutustua podcasteihin; olen yrittänyt saada valmiiksi Taimitarhan syyssukkia (Facebookissa), pitäisi tehdä ne tiistaiksi valmiiksi. KAL loppui jo 25.9. (muistaakseni) ja mulla on vieläkin ne kesken. Lupasin tiistain neulekerhoon tehdä ne valmiiksi :D

   Poista
 3. Oi miten ihana työpaikka! Sellaisesta minäkin olen joskus haaveillut, mutta ihan toiseen suuntaan sitten olen lähtenyt :) Oikein mukavia työpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen iloinen, että tuo putkahti jostain mieleeni; olin jo niin epätoivoinen, että mitä voisin ruveta tekemään ja mihin mennä, kun jotain piti keksiä.
   Nyt kun ajattelen asiaa, niin toinen vaihtoehto olisi voinut olla joku kirjoihin liittyvä :D - ei vaan tullut silloin mieleen.

   Poista
 4. Mukava lukea,että työkokeilu alkoi,tsemppiä! Minä luon silmukat neuloen ja se on mista tosi helppo ja näppärä tapa. Opin sen aikanaan koulussa ja sen idea oli se, että pudonneet silmukat pystyy poimimaan, samoin lanka riittää varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta; neuloen ja silmuillen luodessa lanka riittää varmasti - tai vaihtoehtoisesti ei jää sitä "pitkää häntää".
   Minä joudun joskus luomaan silmukat useammankin kerran, kun en osaa arvioida langan pituutta oikein.

   Poista
 5. Pujotan vielä nuo silmukat yhdeksi ja luon ristiin. Neuloenkin olen joskus osannut, liekö enää.

  Onnittelut työkokeilupaikasta! Mukavaa, että löytyi mieluinen paikka, jossa on hyvä vastaanotto ja oppii uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tykkään kyllä ja on kiva kun siellä on kaverina toinenkin työkokeilussa oleva, tämä nuori tyttö josta kerroin.

   Poista
 6. Oi miten hienoa. Onnea paljon, Merja!! Ja terkkuja niille upeille ihmisille, jotka ottivat sut töihin. Liitä ne Latuun heti kun kehtaat ;) ps. Saako siitä palkkaa kans??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Koetan muistaa kertoa terveisesi - meillä on vähän sutinaa; semmoista tavallista "pöllömäistä" sutinaa, tiedäthän ;) Ääntä ja liikettä on ehkä enemmän kuin tulosta, mun kohdalla siis :D :D
   Mulle maksetaan kuntoutusrahaa siltä ajalta jonka olen tuolla - ihan ilmaiseksi ei tarvitse töitä tehdä :)
   Mutta kaikesta on vastuussa eläkesäätiö.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)