03 lokakuuta 2022

Ei ole elämä tylsää

Elämä Postin kanssa on todellakin jännittävää, tänään sen sai huomata jo meidän kyläkauppiaskin, joka joutui asiaa selvittämään sekä Postin asiakaspalvelun mikä osasto nyt sitten olikaan.

Minähän olin saanut Elisalta jo viime tiistaina seurantakoodin paketilleni ja Posti ilmoitti torstaina arvioidun toimitusaika olevan perjantai. Ei ollut, taas oli seurannassa se tuttu pahoittelut. Mutta tänään - tänään tuli meille molemmille yhtä aikaa viesti saapuneesta paketista. Mursu vähän ihmeissään, hänen tilauksensa kun piti tulla postilaatikkoon.

No, kun kauppaan piti joka tapauksessa mennä niin ei kun liikkeelle. Työnjako oli, että minä otan paketit ja Mursu hoitaa ostokset. Pyysin oman paketin ensin; näin heti että juu, paketti on oikea ja se kuitattiin. 

Sitten Mursun paketti. Valtavan kokoinen paketti! Meni hetki, ennen kuin sain suustani ei-ei-ei, tuo väärä paketti, se on sellainen pieni paketti. Korkeintaan saman kokoinen kuin tämä mun. Tarkistettiin hyllykoodi. Oikein. Arvaatte varmaan, ettei kyläkaupassa ihan hirveitä määriä paketteja kerralla ole, joten.... Kysyin, että onko siinä vastaanottajana Mursu, mutta kassahenkilöpä näppärästi rupesi tivaamaan, onko paketissa oleva puhelinro oikea. Joo-o, se on Mursun nro kun se viestiin oli tullut siihen, mutta onko vastaanottaja Mursu??? Hän ei nimittäin tilaa tavaraa Booztilta 🤭 

Avuksi tarvittiin kauppias itse ja Mursukin tuli paikalle - hänen tilauksensa kohtalon eläimille selviävän sillä kun käymme postilaatikolla, mutta mystisestä paketista kauppias soitti Postiin, että mitäs tää täällä tekee, kun tän pitäis olla reilun 100 km:n päässä?!? Että vaikka puhelinnumero täällä asuvan henkilön onkin, niin tässä on kyllä osoite ihan selkeästi toiselle paikkakunnalle ja vielä koneellisesti tulostettuna!

Että vaikka meillä täällä kaikkea onkin, niin... On kokeiltava mahdollisuuksien mukaan PostNordia, josko se toimisi paremmin. Matkahuoltoa kun ei omalla kylällä ole, julkinen liikenne kulkee vain aamulla ja iltapäivällä koulupäivinä.

Posti alkaa olla yksi vitsi, siksi sille vielä nauraakin, kun on ensin puhunut pahimman kiukun pihalle 🙃🤪

10 kommenttia:

 1. Voi, keskilapsen kokemuksella PostNord siirsi sujuvasti paketin postin haltuun, ja posti ei sitten koskaan toimittanut minkäänlaista saapumisilmoitusta. Soitto PostNordille kertoi koodin, ja paikan, jossa paketti oli. Ihan muualla, mihin piti tulla - siis siihen lähellä olevaan PostNordin noutopaikkaan.T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli PostNord ja Posti tuntuisi olevan yhteistyössä keskenään ja yhteistyö ei ole välttämättä kovin asiakaslähtöistä 😭

   Poista
 2. Voi Posti… Surullista, miten se on ajettu alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta. Entisessä kaupunkikodissani oli ennen ihan oikea Posti ostarilla. Sitten se siirtyi Siwaan, sieltä toiseen kaupunginosaan, jossa Posti on nyt muuttunut R-kioskiksi, jossa on Postin palvelu! Mietin kaikkia niitä iäkkäitä ihmisiä, jotka tarvitsevat Postin palveluita: lapsenlapsi muistaa paketilla huonojalkaista mummoa. Mummon pitää kahdella bussilla matkata sinne perälle hakemaan paketti - jos se nyt edes onkaan siellä, vaikka pitäis 😭

   Poista
 3. Kappas. Minullekin tuli väärän ihmisen paketti. Kovasti ihmettelin, kun tuli kännyyn ilmoitus, että mitä ihmettä. Ihan outo lähettäjä. Menin kuitenkin hakemaan ja edelleen ihmettelin, kun oli paketti kourassa. Onneksi ennen kaupasta lähtöä vilkaisin osoitetta. Juu, ei ollut minulle. Kauppias otti valokuvan tekstiviestistäni, tarkisti uudestaan henkilöllisyyteni ja lupasi hoitaa asian. Syynä oletti olevan väärän puhelinnumeron. En tajunnut paketista tarkistaa, mikä se osoite oli. Oi niitä aikoja, kun posti toimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas! Olikohan paketissa kuitenkin sinun puhelinnumero, niin kuin Mursun paketissa oli kyllä hänen numeronsa?
   Siitä laitoin Postille palutetta/kysymyksen, että saako ne tallettaa asiakkaiden puh.nron & osoitteen ja jakaa paketteja pelkän puh.nron perusteella. Eli juurikin jos joku vahingossa naputtelee numeronsa väärin, pakettikin menee väärään paikkaan 🤔

   Poista
  2. Kyllä siinä oli nimenomaan minun puhnumero.

   Poista
  3. Niin no tietysti - mistä ne muuten sen viestin olisi osanneet laittaa. Hölmö minä.
   Eli Posti siis jakaa paketteja nimenomaan puhelinnumeron mukaan, ei vastaanottajan osoitteella.

   Poista
 4. Se on hirveen tarkkaa että se puhno on oikein, ja lisäksi ne lähettää vaan yhden tekstarin vastaanottajalle - jos se sattuu livahtaan bittiavaruuteen, paketti jää noutamatta jos ei vastaanottaja tiedä odottaa ja vaatia. Posti on nykyään vitsi. Siihen nähden, miten tärkeitä asioita ne välillä kuljettaa, niillä ei ole minkäänlaista vastuuta mistään. Lähetys menee väärälle ihmiselle tai katoaa kokonaan, niin ainoo on pahoittelut, tai joku naurettava painoon perustuva korvaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Posti on todella nykyään yks vitsi ja juuri mietittiin, että Matkahuolto on vaihtoehto - isommassa kaupassa kun kuitenkin käydään tai jotain, niin samalla ne paketit tulee sit siinä. Ja jos ei oo tavaralla kiire, voi pyytää kavereitakin tuomaan kaupungista tullessaan, mitä nyt tarviikaan.
   Onneks vielä muisti pelaa sen verran, että osaa odottaa postiaan ja kysellä perään - toisaalta mun puh.nro on sellainen, että joudun välillä Mursulta tarkistaan, että kirjoitinhan mä sen oikein. Helppo, mutta myös helppo muistivikaisen pistää nrot "ristiin".

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)