02 maaliskuuta 2022

Kesä on tulossa - tontut kertoivat sen

Olin tänään ystävien kanssa mykistävän upeassa käsityönäyttelyssä Vääksyn Taidevintillä. Kyseessä oli Hollolalaisen Laila Riiheläisen käsityönäyttely "Elämäni käsityöt". 

Näyttelyssä oli erilaisin tekniikoin tehtyjä käsitöitä lähes 50 vuoden ajalta; Laila on aloittanut käsitöiden tekemisen jo vähän yli 10-vuotiaana ja jatkaa edelleen. En voi olla ihailematta käden taitojen lisäksi sitä kekseliäisyyttä, mielikuvitusta, luovuutta - kaikkea, mitä tänään näin. 

Ken teistä vain Vääksyyn tämän tai ensi viikon aikana ehtii (näyttelyn aukioloajat löytyy netistä haulla Vääksyn Taidevintti), niin suosittelen. Valitettavasti sisäänpääsy ei ole esteetön, sinne on jyrkät portaat.

Tässä teille muutamia makupaloja näyttelystä; muun muassa vahvistus siitä, että kesä on tulossa! Nämä tontut vahvistavat sen. 
Tonttuja oli muutenkin paljon, ihania tonttuja <3


Tämän mäyrän kuvasin Pojalle ja etanan pienelle Ötökkätutkijalle ja Isosiskolleen.


 
Kevät on vallaton, lintunen kertoi sen... Pajunkissoja, leskenlehtiä, sinivuokkoja, valkovuokkoja, kieloja....

Ja sitten voikin jo ruveta ottamaan vaikka aurinkoa :) 

Lisää kuvia seuraavassa päivityksessä. 


16 kommenttia:

 1. Aika hienoja. Minä vähän kadehtin ihmisiä, joilla on historia tallessa. Minulla ei ole oikeastaan mitään ensimmäiseltä kahdeltakymmeneltä vuodelta. Aikaisemmilta sukupolvilta on yksi kinnasneula ja yksi sokerirasia, rasia, jossa kannettiin omat sokeripalat, kun mentiin vaikka kahville naapuriin. Tein teininä hienoja vaatteita, joita olisi nyt kiva katsella, mutta "ei me mitään rojua raahata mukana".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla niitä ei olekaan, jotain mitä Pojalle tein olisi ollut kiva säilyttää, mutta en edes tiedä mihin olen ne hävittänyt. Ja nyt sitten jakelen niitä sinne ja tänne, mitä nyyt teenkään.

   Poista
 2. Mukavaa että on mukavaa, tontut on kyllä hienoja, ihan selvästi näkömuistista tehtyjä, ei mitään market-tonttuja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on itse tehtyjä - kaikki mitä näyttelyssä on 😊
   Tonttu pitää kuulemma olla joka rakennuksessa, niin etteivät näe toisiaan

   Poista
  2. Höh, kuinkas ne tonttubileitä järjestää, jos ei saa nähdä toista? Ja kai ne nyt lisääntyy "normisti", kai siihen tarvii kosketusta? Vai ajatuksen voimallako lisääntyvät? Mitääh, eeeeen usko, nyt tuli tonttufakta joka ei voi pitää paikkansa, kysyisin, vaan Piiu on riiustamassa.. .

   Poista
  3. Tää on kai vaan tämän tontuntekijän periaate - ei tonttujen yleensä. Kyllä minun mielestä tontut lisääntyy ihan normaalisti, tiedäthän, tonttuilemalla ;). Voisin tietysti sen tarkistaa sen tuolta tonttukirjasta, kyllä se on siellä selvitetty, mutta kirjat on niin isoja ja alimmaisena tuossa pinossa, että nyt joudut luottamaan mun huonoon muistiin.
   Pietarikaan ei kuulu kolistelevan eli pistävän vastaan mun ajatuksiin.

   Poista
 3. p.s.t.... jotain jännää on tekeillä....älä kerro kellekään...kotona...hyssss...

  ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...joko tänään?.....postilaatikolla...

   Poista
  2. Ei ollut 😲 Vain käsityölehtiä ja Noita Nokinenä.

   Poista
  3. Meni maanantaille..olenkos kertonut miten pöllöä pidetään jänityksessä?...hihihihihi..

   Poista
  4. Hullua on helppo pitää jännityksessä 😂 Mä jo luulin, että sä opetellut kutomaan, kun toinen kirje oli niin pehmeä - enkä katsonut lähettäjää ennenkuin vasta kotona 😉

   Poista
 4. Hienoja töitä. Täytyykin yrittää sovittaa aikatauluja, että ehtisi tuonne näyttelyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta paketista 😍 - tuli perille ehjänä.

   Toivottavasti ehdit katsomaan Lailan käsitöitä, niistä tulee hyvälle mielelle 😊

   Poista
 5. Minäkin mietin kaikkia niitä käsitöitä, joita on tullut tehtyä, joista ei ole enää mitään jälkeä tai tietoa. Varmasti hänelläkin sellaisia löytyy, vaikka jotain aina löytyykin. Tontun onkiminen herätti muiston iloisista onkireisuista, kohoa vahtien :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkimisesta tuli mieleen yksi onkireissu vuosien takaa, minä ja Mursu ja ystäväpariskunta. Oltiin menossa ongelle, mutta ei ollutkaan onkia. Pysähdyttiin huoltoasemalle ja Mursu meni sisälle ostamaan onget. Oli mennyt hetkeksi hiljaiseksi, kun tyttö oli kysynyt "tarkoitatko niitä varsia vai niitä killuttimia?"
   Siitä on tullut suorastaan legenda meillä, aina kun lähdetään ongelle, varmistetaan, että on killuttimet mukana - niitä me nimittäin tarvittiin :)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)