23 maaliskuuta 2022

Talvi on ihan kiva - mutta kuka ihme on Joe Biden?

Mietin tässä talven plussia ja miinuksia. Nyt kun on paistanut aurinko jo niin monta viikkoa, etten pysy laskuissa mukana, niin pitää ihan tosissaan miettiä. 
No, plussaa oli ainakin lumi. Ja lumi. Ja lumi. Ja pakkanen. Plussalle ne menee siksi, koska niiden ansiosta sai käpertyä omaan koloonsa tänne Pöllönkulmalle, villasukat jalassa viltin alla katsella komeita Kiinteistöveljeksiä ja sen sellaista. Ottaa torkkuja ja kuunnella hömppäkirjoja ja jos oikein oli reipas olo, kilkutella puikkoja ja neuloa sukkia ja lapasia. 
Lumi teki maailmasta kauniin. Jos ei muuta tekemistä ollut, niin ikkunasta ulos tuijottaminenkin kävi viihdykkeestä.
Miinuspuolelle sitten. Lumi. Lumi. Lumi. Ja se-jonka-nimeä-en-vieläkään-sano. Lumi teetti töitä. Lumitöitä piti tehdä, jos halusi käydä kaupassa. Ja kaupassa oli käytävä, jos halusi syödä. Ja vararasvastosta huolimatta syötävä on. Ikävintä lumitöissä oli se, että lumiaura kävi aina sen jälkeen kun lumityöt oli tehty. Urheasti kolasimme. Kaksi kertaa soitimme naapurille ja pyysimme tulemaan traktorilla ja lumilingolla pelastamaan meidät. 
Se-jonka-nimeä-en-vieläkään-sano perui tänäkin vuonna laskiaisriehamme. Ei meistä kai kukaan ollut halukas ottamaan riskiä vieläkään. Toivomme paljon lunta ensi talveksi - meillä on juhlat joka tapauksessa, joten miksi emme voisi viettää niitä laskemalla mäkeä. Juhlakalukin viettäisi varmasti juhlansa mieluummin niin, vai mitäs luulet Äitirakas?

Kaiken kaikkiaan mennyt talvi oli Talvi isolla teellä (tee muuten unohtui plussapuolelta) ja jäi plussalle. Nyt ollaan reilusti kevään puolella, vaikka Eliakset, Joonakset, Matit ja muut sateita ja pakkasia lupaakin. Pyh. Uusi lumi on vanhan surma ja niin edelleen. Kohta on kesä ja juhannus.

Tämä mattoteline oli talvella - no kuvan yläreunaan asti - lumessa. Sunnuntaina siitä oli jäljellä enää tuon verran ja Mursu päätti auttaa kevättä ja puhdisti nuo loputkin lumet pois. Mutta ihan muuta asiaa mun piti oikeastaan teille kertoa. Olen hyväntahtoisesti nauranut poskilihakseni puuduksiin (mun bassetin poskeni pitäisi jo olla kiinteytyneet..). Sydämeni on pakahtunut rakkaudesta tädin muruihin 💓
Kysyin Siskorakkaalta, pystyisikö hän lukemaan ja kääntämään viimeksi kirjoittamani Eläinten kevätpäivän lapsille. Hän oli tehnyt niin. Ötökkätutkija 5 vee ilmeisesti oli kuunnellut tarinan loppuun asti, mutta vanhempi, 9 vee ei ollut kuulemma jaksanut keskittyä ihan loppuun asti vaan oli pohtinut vähän tärkeämpiä asioita: "Äiti, kuka on Joe Biden?" 
Näin pudotettiin tarinoitseva täti maanpinnalle 😂 Maailmassa on tärkeämpiäkin asioita, kuin satuileva tädin höppänä...  


6 kommenttia:

 1. Lunta on tullut juu. Talvi on ollut aemin mun suosikkiaikaa vaan lakaa vanhuus kolottamaan ja voisin hyvin viettää talven epsanjassa, Uunoa tuuraamassa jos ei muuta. Sus'setä on hyvin hyvin vihainen!! Murr;D Vaan kyllä on reportterin alku ku tuon ikäisenä kiinnostaa Joe-sedät enempi kuin tädin eläinsadut, nih! Tuloo asianeiti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jos hän on ihan ensimmäiseksi ammattikseen 3-4 vuotiaana ilmoittanut rakennusmestari, niin tämmöiset tädinhöppänät alkaa olla varmaan lähinnä säälittäviä 😂
   Ihania, oikeita lapsia ovat ja elävät lapsen elämää - tänä päivänä ei vaan voi välttyä aikuistenkaan asioilta, mikä on sääli.

   Ja Sujen ei kyllä palella pitäisi, ollaanhan me neulojat yritetty pitää siitä huoli.

   Poista
 2. Talvi oli hieno ja on edelleen. Talvi tuolla ulkona näyttäisi vielä olevan voitolla. Mutta sitkeästi kevät punkee esille. Lapset poimii oleelliset asiat. Nauraminen on tärkeää. Minä en taida nykyisin nauraa muille kuin Koirapojalle. Onneksi se jaksaa vielä saada villihepuleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi todella on ollut hieno ja keväästäkin tulee hieno, se on nähtävissä jo.
   Odotan kaikkia pikkuötököitä joita voin kuvata ja lähettää kuvia ötökkätutkijalle - voi sitten kirjastaan etsiä niistä lisää tietoa.

   Poista
 3. Talvi on minunkin mielestäni mukavaa. Nyt on edessä taas ikävä pölykausi, kaikki tuntuu olevan ruskeanharmaata pölyä kunnes nurmi ja lehdet sitovat pölyn. Meidän astmaatikkoperheessä ei paljoa ulkoilla tämän epäorgaanisen pölyn aikana. Meillä siitepölykausi ei ole niin hankalaa kuin aika ennen sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pölykausi on ikävä, se on totta ja sen muistan kyllä vielä kaupunkiajalta. Ja kun ei niiden katujen ja kävelyteiden puhdistamiselle vaan ole oikeaa aikaa - sadepäivä olisi hyvä, mutta ei taida olla oikeaa kalustoa siihen. Ja meillä ainakaan ei ketään näkynyt sateella pihaa harjaamassa tai haravoimassa.

   Toivotaan, että niin hiekkapölykausi kuin siitepölykausikin menisi pian ohi.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)