30 maaliskuuta 2019

Kerrankin haaste, joka ei jäänyt kesken

Vihdoinkin voin melkoisen ylpeänä esitellä teille lopputuloksen haasteesta johon osallistuin ja jonka suoritin tuloksellisesti loppuun asti. Moneen haasteeseen olen osallistunut, aloittanut innolla, sortunut matkalla tai haaste on peräti jäänyt kokonaan keskenään, mutta nyt on päästy maaliin, täälläkin.

Kyse on siis Neuroliiton haasteesta neuloa/kutoa villasukat kuntoutujalle.  Lainaus facebookista "Villasukat#munkuntsille" -sivulta:

Maskun neurologinen kuntoutuskeskus on saanut 30-vuotisen taipaleensa kunniaksi kolme villasukkamallia. Neulo itselle tai lahjoita kuntoutujalle!
Suurin osa kuntoutuskeskuksen kuntoutujista ei pysty tekemään itselleen villasukkia toimintarajoitteidensa vuoksi. Sairastavalla voi olla esimerkiksi neulomista hankaloittavaa vapinaa tai ongelmia näkökyvyssä. Myös kognitiiviset haasteet voivat hankaloittaa neulomista.


Niin monet ihanat pöllösukat olen itse lahjaksi saanut, että nyt on kyllä minun vuoroni tehdä hyvää, joten tartuin haasteeseen ja neuloin sukat. Tuossa aamutuimaan ne höyryttelin valmiiksi ja alkuviikosta pistän matkaan. Tämmöiset niistä tuli:

FB-sivujen mukaan sukkapareja on kertynyt 23 paria. Sukkia on varmaan paljon vielä puikoilla, mutta ymmärsin, että lisääkin heille saa vielä lähettää.
Ja vaikka heidän sivuiltaan löytyy kolme eri mallia väreineen, niin varmastikin kaikenlaiset sukat ovet heille tervetulleita (tervemenneitä). 

Lupasivat kaikille sukkia lähettäneille muistikirjan muistoksi.
Ja kun niin monta päivitystä meni ihan ilman kuvaa, niin laitan tähän muutaman kuvan sitten niidenkin edestä. 
Piti niitä lintuja bongailla silloin laskiaisen jälkeen ja ystäväkirjoja täytellä ja sen sellaista, niin jäi näyttämättä kuva tästä kaverista, joka saatteli meidät, Äitirakkaan ja Tunturiruipelon, matkaan sinne laskiaisriehaan. Tämä käy heidään pihallaan syömässä sulassa sovussa lintujen kanssa ja on melkoisen kesy, aika lähelle päästi (no, minun kuvaustaidoilla on pitänyt päästääkin, että olen näinkin hyvän kuvan saanut...)Ja nämä kuvat otin meidän kirjastosta ihan varta vasten Onnelille - samassa rakennuksessa kirjaston kanssa kun on päiväkoti, joka aina silloin tällöin ilahduttaa meitä muita kävijöitä mm. tällaisilla näyttelyillä. Lapset käyvät usein kirjastossa, kun se on niin helppoa sisäkautta - ei tarvitse pukea eikä riisua ulkovaatteita. 


Heijastuksia en saanut pois millään, kun ovat lasin takana. 

Enkä muista Peikon nimeäkään, mutta kyllä Pöllö terveiset näille kaikille jätti.
Runon on siis kirjoittanut Kirsi Kunnas.Edit: Tässä vielä linkki tuonne Neuroliiton sivuille tuohon sukkahaasteeseen:
https://www.kuntoutuskeskus.fi/neuroliitto-haastaa-neulomaan-kuntoutuskeskuksen-vareja-toistavia-sukkamalleja/

21 kommenttia:

 1. Saa muistikirja sukista?? Tiedän erään joka tuskin pystyy vastustamaan tätä haastetta;DDD

  Hyväntekeminen on kivaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi kyllä mielessä minullakin. Häneltä olen saanut monet pöllösukat, joten on aika laittaa hyvä kiertämään <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Possu Munkki :)
   Näitä oli kiva tehdä. Susannan sivuilta löytyy linkki haasteeseen ja ohjeisiin; ohjeita oli muitakin. Eli ei muuta kuin hommiin vaan. Ja ihan millaiset sukat vaan kelpaa, ei tarvitse olla juuri heidän ohjeidensa mukaan tehdyt.

   Poista
 3. Kyllä on kauniit sukat! Nuilla kelepaa...

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat! Teit todella PÖLLÖMÄISEN teon nämä neuloessasi. Joku onnellinen saa elämänsä kauneimmat sukat jalkaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista - toivottavasti sukat lämmittävät saajaansa.

   Poista
 5. Niin kauniit sukkaset ❤️ ihana ajatella että pääsee lämmittämään jonkun jalkoja. Rakkaudella neulotut silmukat ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katsa ❤️ Toivottavasti sukat lämmittävät saajan varpaita, lämpöisin ajatuksin ne ainakin on tehty ❤️

   Poista
 6. Hienot sukat, tosi hienot.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa! Mä oon niin onnellinen teistä jokaisesta ystävästäni, jotka tartuitte tähän haasteeseen. Itsehän en ole saanut silmukkaakaan aikaiseksi tähän haasteeseen. Kiitos rakas Pöllö❣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna ❤️ Kiitos itsellesi - jos tällä voin osoittaa hitusenkaan kiitosta siitä mitä olen sinulta ja teiltä kaikilta muiltakin saanut varsinkin viime viikkoina, olen todella onnellinen siitä ❤️

   Poista
 8. Mietin tässä jo toista päivää, että saisikohan tuota mallia käyttää ihan omiin sukkiin.. Jos en kerro kelleen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä ainakin näin ymmärrän, kun tuolla sivulla lukee "Neulo itselle tai lahjoita kuntoutujalle".
   Minä tein nuo sukat teetee:n Salla -langasta. Ohjeen mukaan, 3 mm:n puikoilla sain 39 nron sukat. Mun käsiala ei ole mitenkään tiukkaa, mutta ei löysääkään (onko se oikea termi?)

   Poista
  2. On joo :)

   Mä vähän mietin, et tekisin ihan vaaleanpunaiset + muita punaisia :P

   Poista
  3. Punasista tulee varmaan ihanat!

   Poista
 9. Hyvää tuottava haaste ja nätit sukat <3 Kiitos kuvista :) päikkäporukat ovat tuottoisia niin monella tapaa ja hienoa että kirjastossa jaetaan pieni nökkönen tätä iloa kävijöille <3 Ja on lapsille myös että he tulevat nähdyiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli :) Tein vielä lopuista langoista ihan "perusraitasukat", vähän jouduin kavelemaan omia varastoja lisäksi. Huomenna saan postiin molemmat sukat. Hyvän tekemisestä tulee itsellekin hyvä mieli.

   Päikkäporukoiden näyttelyt on ihania ja niitä on meidän kirjastossa näkyvillä usein.
   Nyt siellä on aivan ihana näyttely, jossa on taiteilijan tekemiä tauluja, joissa oli käytetty kirjojen selkämyksiä! Kerrostalo, jossa asuu Päätalo, Margaret Mitchell, Lenin.. ja ketähän kaikkia siellä asuikaan. Samoin oli maisema Porvoon joen rannalta, vanha kirkkokin näkyi taustalla.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)