Kauan se kesti, mutta nyt ne on kuvattu! Viime kevään SNY-kierroksen tuotoksia

Viime kevään SNY-parini Sanni, lähetti kaikkien niiden ihanien niiden pakettien mukana lankoja, jotka kyllä muotoutuivat sukiksi ja lapasiksi jo keväällä ja kesällä, mutta kun en vaan saanut kuvattua niitä. En halunnut kuvata niitä täällä kotona sohvalla tai keittiön pöydällä tai lattialla, niin kuin yleensä kuvaan kaiken muun.
Mutta aina (aina, miten niin aina?) kävi niin, että joko unohdin ottaa ne mukaan, kun lähdettiin käymään esim. Äitillä, jossa olisi ollut kivoja paikkoja kuvata. Ja sitten kun muistin, niin satoi vettä.
Tai sitten kun ajattelin, että no hyvä on, voisihan ne tossa kotipihallakin kuvata, niin tulikin jotain muuta TOSI TÄRKEÄÄ tekemistä JUST silloin ja seuraavaksi satoi.

Mutta eilen, eilen muistin ottaa ne mukaan, eilen paistoi aurinko, eilen oli sopiva paikka ja eilen oli sopiva tilaisuus: latuyhdistyksemme viimeinen keskiviikkomelonta ja sen jälkeen makkaranpaistoa ja nokipannukahvit laavulla. Laavulla järven rannalla olisi paljon hyviä paikkoja missä kuvata, jos ei muuta niin sitten kajakin päällä, kun melojat tulevat takaisin vesiltä.

No sitä ei tarvinnut odottaa, vaan AM jelppi ja otti puhelimellaan mulle nämä kuvat eli sukat raidallisesta seiskaveikasta. Varsi valepalmikkoa ja kantapää ristiinvahvistettu. Opettelin siis jotain uutta perinteisten lisäksi 

Toinen lanka, minkä Sanni mulle keväällä lähetti, oli ihan vieras, nimeltään mellanraggi. Mutta hyvä lanka, ei moittimista. Siitä tein lapaset. Niissä vähän harmittaa tuo peukalo, joka on intialainen peukalo. Se on suosikkini, enkä enää muunlaista peukaloa lapasiiin tekään, mutta.... En ollut pitkään aikaa tehnyt lapasia, pelkkiä sukkia vain ja niinhän siinä kävi, että lapasiin tuli vähän liian iso peukalo. Näyttää vähän hassulta. Mutta en lähtenyt sitä enää korjaamaan siinä vaiheessa, kun ensimmäinen lapanen oli jo melkein valmis ja se kuitenkin asettuu käteen ihan hyvin. Ei siis haittaa kädessä yhtään. Omasta mielestäni.
Ja pääasia näissä on minun mielestä se, että lapaset on lämpöiset ja lanka mukavan tuntuista kädessä ja vielä mukavan näköistäkin 


Vielä on SNY-kierrokselta lankoja jäljellä: niin paljon on tekemistä, mutta niin vähän aikaa  Vuorokaudessa on ihan liian vähän tunteja. Miten sitä silloin ehtikään, kun oli töissä ja harrasti kaikkea; nyt on muka päivät kotona ja mitään ei ehdi ja kotikin on aina sekaisin 

Kommentit

 1. Ihania neuleita sulla on valmistunut. Toi sateenkaarilanka on väriltään yks mun suosikki. Ja noi lapaset... ihan mun lemppariväriset.
  Mikähän siinä on, että aika vaan soljuu eteenpäin, enkä oikein ehdi tehdä mitään. Juu, töihin en kyllä ehtisi mitenkään. No ruudun ääressä nököttäminen ainakin vie multa paljon aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä pidän tuosta sateenkaarilangasta myös tosi paljon - siinä on tosi ihanat kirkkaat värit. Itse asiassa nytkin on jalassa yhdet siitä tehdyt sukat :D
   Se on totta, tämä ruudun ääressä nököttäminen vie paljon aikaa, tätä pitäisi varmaan vähän vähentää... :D

   Poista
 2. Kovasti pahoittelen kaikkea olemassaolostani lähtien. Anteekai ja kiitos sille kelle kiitos kuuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsis sun kanssasi, ystävä kallis <3 En minä mieltäni pahoittanut, Pöllö olisi hyvinkin voinut pöllöillä!

   Meille sattuu ja tapahtuu, "ja jos ei koskaan mitään sattuisi eikä tapahtuisi, niin mistäs sitten puhuttaisi." Tai meidän tapauksessa kirjoitettaisi. Sanotaan me Äitirakkaan kanssa.

   Poista
 3. Hienot. Mitäs Osakainen on tehnyt?

  VastaaPoista
 4. Ihanat murhe pois sukat, niin iloiset värit. Sateenkaari onko Novitan? Kauniit lapaset, lämmittävät varmasti. Taitavasti tehty mansikka, oma lähinäkö niin huono, etten arvaisi edes kokeilla, vaikka myönnyin jo lukulaseihin, niitä on hyvä säilyttää laukussa;) Anne(npuuhat)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos kiitos :)
   Kyllä, Sateenkaari on Novitan lankoja; oli mun mielestä välillä pois valikoimista mutta tullut nyt taas takaisin, onneksi!
   Vinkki tarkkuutta vaativiin käsitöihin: kaulassa pidettävä suurennuslasi.
   Mulla on semmoinen, joskus käytän sitä noita ristipistoja tehdessä, riippuen vähän siitä millaiselle kankaalle teen.
   Yleensä teen käsitöitä ilman lasja, samoin kuin luen.
   Kävin just viime viime viikolla tilaamassa uudet linssit vanhoihin kehyksiin, kaksitehot, vaikken näitä vanhojakaan osaa käsitöitä tehdessä käyttää :D

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)