28 tammikuuta 2015

Kaikkein Kallein päivä

Tänään on "Kaikkein Kallein päivä", niin kuin mummuni ja äitini sanoivat. Tasan 48 vuotta sitten äitini ja isäni menivät naimisiin, Kallen päivänä. Äiti ne vuodet vielä tänään vahvisti. Valitettavasti avioliitto ei kestänyt, vaan päättyi eroon, mutta jotenkin tuo sanonta on silti jäänyt mieleeni.
En tiedä vihitäänkö nykypäivänä maistraatissa muina päivinä kuin perjantaisin - silloin kun me AM:n kanssa mentiin naimisiin, vihittiin ainoastaan perjantaisin. 

Joka tapauksessa: jos jollain on tänään hääpäivä - ihan tuore tai jo useamman vuoden vanhakin: hyvää Kallen päivää teille ♥♥

 Kuva: Ygor Oliveira, lisenssi CC-By 2.0 täältäEttä taas keljuttaa tää muisti :( Kirjoitin eilen, että olen kutonut jo neljät lasten lapaset ja koneen suljettuani rupesin etsimään niitä riviin jatkokäsittelyä varten. Etsin ja etsin ja etsin. Kissan villat. Oli pakko ottaa toi yksi kerä ja siitä kutomani lapaset sekä keittiövaaka ja mennä punnitsemaan, paljonko niistä tulee yhteensä. Ja kun grammamääräksi tuli noin sata grammaa, niin oli uskottava, etten ollut kutonut siitä kerästä vasta kuin yhdet lapaset. Eli yhdet on vielä kutomatta. Ja mä kun olin ihan varma, että olin ne yhdetkin jo kutonut. Ai että teki taas mieli hakata päätä seinään. Iskin hanskat tiskiin ja menin sänkyyn lukemaan. Pitäkää puikkonne. 
Tää päivä menikin sitten siellä äitillä, jossa oli yksi enoistakin käymässä, iltapäivä meni ihan rattoisasti. 
Kotiin tullessa poikettiin vasta-avatussa K-marketissa ja just kehuin sitä AM:lle, että oli kiva käydä siellä, kun se oli niin avara: ei tarvinnut toisen vastaantullessa vetää vatsaa sisään ja yrittää saada rintoja selkäpuolelle hyllyn tyhjiin koloihin. Oli helppo hengittää, kun ei toinen asiakas ollut heti siinä selän takana tökkimässä kärryjen kanssa. 

6 kommenttia:

 1. Ihana päivä tuollainen Kaikkein Kallein.

  VastaaPoista
 2. Kyllä maistraatissa vihitään muinakin päivinä. Meidät torstaina vai olokohan se sitten sittekin keskiviikko. No, höh, voi hyvänen aika, noh, maanantai eikä viikonloppu se ei ollut, heh. Hyvin kuvasit kauppareissua! Mä olen etsinyt yhtä hartiahuivia...kyllä siitä kerästä täytyi kaksi tulla...mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilukissi - kuulosti selvästikin siltä, että olit unohtanut jotakin :D

   Poista
 3. Nämä kauniit sormukset ja maistraatti tuovat mieleen sen 13. päivän perjantain klo 13:00, Kittilässä, jolloin meidät vihittiin. Ihan vaan kahden käytiin ja onnellisia on oltu. Ihana muisto, kiitos kuvasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidät on maistraatissa perjantaina 17.7. AM itse asiassa tässä viikonloppuna hoksasi, että niin, siitähän tulee kohta 30 vuotta. Nii-in, sitä olen tässä yrittänyt vihjailla jo jonkun aikaa, että "joku" täyttää pyöreitä samana vuonna kun meillä on se 30-vuotishääpäivä. Nyt se vasta meni jakeluun :D Tai oikeastaan toisin päin.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)