27 tammikuuta 2015

Salama McQueen

Meidän lähikirjastossa pidetään joka toinen tiistai käsityöilta. Kaksi viikkoa sitten rohkaisin hurjan luontoni ja keräsin kimpsuni ja kampsuni eli sukankutimeni ja kävelin reippaasti punainen Kånken -reppu keikkuen kirjastolle.
Kirjaston "täti" Mia katsoi, että no joko se taas on täällä, justhan se eilen kävi sen 900-sivuisen Tiklin (Donna Tart, kiitos Nolliksen) hakemassa. Ei, ei sentään, nyt on ihan muut suunnitelmat. ☺☺ No, sinne kalkatusta kohtihan mut sitten ohjattiin ja siellä otettiin hyvin vastaan. Pari tuntia kului rattoisasti ja hyvin solahdin joukkoon mukaan - huumori tuntui olevan samanlaista meillä kaikilla.
Kirjaston"täditkin" liittyivät joukkoon, kunhan olivat sulkeneet kirjaston - ja keittivät meille teevettä, tosi kilttejä.

Tänään oli taas käsityöilta. Tänään oli joku leiponut teen seuraksi aivan TAIVAALLISTA suklaakakkua. Se suorastaan suli suussa *huokaus*
Koko päivän on satanut lunta, niin nyt illallakin. Kun ryhmän jälkeen käveltiin porukalla kotiinpäin, nähtiin auto johon oli piirretty silmät ja suu ja konepeltiin salama - autosta tuli mieleen ihan Salama McQueen ☺☺
Harmi kun en hoksannut ottaa siitä kuvaa - eikä se kyllä varmaan olisi edes onnistunut, kun oli niin pimeää. Se oli niin hauskan näköinen, että rupes oikein naurattamaan.

Kohta on neljät lasten lapaset tehty. Yhdet pienet vielä niiden jälkeen. Sitten vasta urakka alkaakin. Ehtisinköhän hoitaa urakan kahdessa viikossa? Enpä taida, onneksi en ole luvannutkaan.


12 kommenttia:

 1. Ai, nyt on sun vuoro kantaa tiiliskiveä mukana ! Hyvä se on, vaikka musta kyllä välillä aika pitkäpiimäinen. Tai sanotaanko laveasanainen. Tsemppiä matkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä(kään) aloittanut sitä, mutta jospa viikonloppuna. Ongelma on se, etten voi muutenkaan lukea mitään sängyssä, koska AM tulee aina sammuttamaan valot ja ottamaan kirjan pois. Ihme mies.

   Poista
 2. Mun mielestä Tikli on tosi hyvä kirja ja minä ainakin sain luettua sen tosi nopeasti, vaikka sivuja onkin tosi reippaasti.

  IHANA kirjasto teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin - meidän kirjastossa saa myös puhua ääneen. Mistä en kyllä välttämättä ihan hirveästi pidä..

   Meidän kirjastossa on myös lukupiiri, joka ei kyllä ole mun juttu, mutta varmasti kiinnostaa monia. Silloin kun Poika oli pieni, käytiin monesti nukketeatterissa. Kaikenlaisia oheisjuttuja siellä on, siitä olen iloinen. Ja siitä, ettei sitä ainakaan vielä tänä vuonna lopetettu, vaikka kaupungin päättäjät niin yrittivät.

   Poista
 3. Mä olen miettinyt että pitäiskö liittyä johonkin käsityöryhmään. Tavallaan olis kiva jos vois livenä saada vinkkejä muiltakin kuin anopilta ja tädiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos minulta kysyt, niin vastaus on, että kyllä :D
   Meillä on esim. kaupungissa lankakaupassa kerran viikossa (muistaakseni) neulekerho, siellä en ole käynyt. Sitten täällä on parikin käsityökeskusta, jossa voi käydä; toisessa kävin vuosi sitten keväällä kaverin kannustuksesta kerran viikossa, kun hän kävin kutomassa mattoa ja kaulaliina.
   Kannattaa selvittää oman kaupungin/kunnan tarjonta.

   TAI perustaa ihan oma käsityökerho/-ryhmä, jos on muita käsitöitä tekeviä kavereita - netti on täynnä ohjeita joita voi yhdessä pähkäillä :D :D

   Poista
 4. Mä sain tulostettua sen ohjeen, mutta siihen mun ehtimiset ja innostus on tyssänneet. Ehkä jonain päivänä?

  Mäkin olen suunnitellut sellaista käsityö- ja kirjallisuuspiiriä meille tänne. Ehkä sekin sitten joskus kun lapset on isompia. Ja tottakai kirjatontädit on kilttejä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonain päivänä sitten - kun on aikaa <3

   Oi, teiltä varmaan löytyisi käsityöpiiriläisiä paljon, uskoisin. Keväällä voisitte pitää näyttelyn, voisin kuvittella, että teiltä löytyy paljon sellaista osaamista mitä ei välttämättä edes muualta löydy!

   Jos kirjoja voi lainata järjestyksenvalvojakortilla tai pelkällä nimellä, niin ei voi olla muuta kuin kiltti kirjastontäti :D

   Poista
 5. Meilläkin olisi eilen ollut käsityöryhmä kirjaston tiloissa ihan tuossa nurkilla. On pitänyt mennä. Enpähän saanut eilenkään lähdetyksi. Josko jo ensi viikolla.

  VastaaPoista
 6. Neulomaan toisten kanssa olisi mukava lähteä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin yllättynyt, kuinka kivaa oli neuloa porukassa - oikeastaan sain siihen kimmokkeen siitä, kun muutaman kerran on pienemmällä porukalla ja ihan vaan kaverin kanssa kahdenkin kokoonnuttu tekemään käsitöitä, milloin ristipistoja ja milloin neulomaan tai mitä nyt kukakin on tehnyt.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)