15 elokuuta 2023

Somea vai ei somea

Olin pitkään poissa sosiaalisesta mediasta kokonaan, tarkoittaa mun kohdalla facebookia ja instagramia. Onhan tämä blogikin sosiaalinen media, jotenkin en vain osaa sitä sellaiseksi mieltää, pidän tätä enemmän päiväkirjana, vain julkisena sellaisena. 

Instagramiin palasin silloin kun Poika lähti sinne vaihtoon, siis noin vuosi sitten, jotta voisin seurata elämäänsä siellä. Omia päivityksiä sinne rupesin tekemään vasta myöhemmin.
Tein myös toisen tilin tässä muutama viikko sitten, kirja-/lukutilin. Sen poistin eilen illalla. Jotenkin koin sen turhaksi. Voin jatkaa samojen lukijoiden tilejä "vanhalla" tililläni.
Facebookiin palasin joskus.. kai viime syksynä. Enimmäkseen siksi, kun tuntuu, että kaikki kylän ja kunnan ym. tapahtumat ja muut tiedotetaan siellä.
Mitään muuta siellä ei oikein tuntunut tapahtuvankaan. Kaikissa ryhmissä oli sama meno kuin ennenkin: riitely joka ikisestä asiasta.

Voin tarvittaessa riidellä Mursun kanssa tai vaikkapa tällä hetkellä oikean jalan isovarpaan kanssa, joka on ihan pahuksen kipeä a) kengän hangattua siihen rakon (kuka hölmö pitää kenkiä ilman sukkia 🙄) b) kynsi kasvaa molemmilta sivuilta ihon sisään. 
Pyysin jo Mursua ottamaan esiin hohtimet ja vetämään koko kynnen irti - se ei voi sattua enempää kuin mitä varpaaseen sattuu nyt 😥

Eilen oli lämmin päivä. Tapojemme mukaisesti ryhdyimme töihin ULKONA. Reippaasti raahasimme takapihalta kaadettujen puiden oksia ja risuja peräkärryyn, kaksi kärryllistä, ja vietiin ne kaatopaikalle. 
Aurinkoisena, lämpimänä päivänä on hyvä tehdä sellaisia töitä, missä varmasti tulee hiki..... 
No, tänään oltiin vähän fiksumpia ja jätettiin ulkohommat tekemättä, tai oikeastaan kaikki hommat tekemättä. Käytiin naapuri kirkonkylässä suuuuuressa varastomyymälässä katsomassa mitä siellä on ja siellähän oli, kaikkea. Vaikka mitä. Mursulle uudet henkselit.  Esimerkiksi.

Tuon puu-urakan lisäksi meillä olis hirvittävä jättipalsamiurakka 🤦‍♀️🤦‍♀️ Se kai on jo myöhäistä, ne on jo siementäneet sen mitä on siementäneet, on ryhdyttävä puuhaan heti keväällä ja koetettava päästä niistä eroon ensi keväänä. 
Ne innostui silloin kun kaadettiin ne kaksi isoa koivua ja niiden jäljiltä maa rikkoontui - siemenet oli olleet siellä syvällä maassa, kovan maanpinnan alla eikä kasvaneet, mutta kun traktori möyhi maata niin, sieltä ne sitten pääsi kasvamaan. Tekisi mieleni kirota.

Ja uusia raparpereita pitäisi istuttaa. Tein alkukesästä virheen, hölmö ja ahne kun olin. Meillä oli kolme raparperia, aika pieniä. Kahdesta otin KAIKKI varret ja hups heijaa, sinnehän ne sitten hävis koko raparperit. Ei ole enää kuin yksi pieni kitukasvuinen. On kai vähän ravinneköyhää maata kun ei kasva, joten hankitaan uudet raparperit ja ehkä siirretään se yksi vanhakin uuteen paikkaan. 

Ristipistotyö etenee: pöllö istuu jo oksalla. Viimeinen neljännes työstä on menossa - viimeistely tietenkin sitten vielä. Elokuuta on vielä kaksi viikkoa jäljellä ja olen asettanut tavoitteeksi saada pistelyn valmiiksi kuun loppuun. Sitten voisi kaivella puikot kesälomalta ja ruveta kuluttamaan lankavarastoa.
Tai ihan ensimmäiseksi opettelen parsimaan - harjoitusaineistoa riittää. 


 Kesän ensimmäinen ja ainoa heinäsirkka, jonka olen nähnyt. 


8 kommenttia:

 1. Kannattaa niitä palsameita kitkeä aina. Ne lisääntyy myös varsista. Ja kyllä ne häviää, ensin vähenee ja sitten ehkä katoaa kokonaan. Täällä ovat vasta alkaneet kukkia. Onko teillä aikaisempia?
  Heinäsirkat kuuluu minulle edelleen. Odottelen joka vuosi, kuulenko. Joskus varmaan tulee se päivä, kun on kysyttävä: "Kuuluuko?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ottaa se urakka joku päivä, kun ei ole niin kuuma kuin nyt - näin kuumina päivinä ei meistä kummastakaan ole ulkotöihin. Ennemmin vaikka sateella.
   Meillä palsamit on kukkineet jo jonkun aikaa, juuri säiden takia: lämmintä ja vettä sopivassa suhteessa.
   Tuo heinäsirkka ei tainnut ääntä pitää, ei meistä kumpikaan ainakaan kuullut. Tosin kummallakin on "iän (ja avioliiton) mukanaan tuomaa kuulon alenemaa" - eli kuulon tutkimus ois ainakin mulla edessä syksyn tullen.

   Poista
 2. Te ootte olleet ahkeria! Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tänäänkin kyllä laiskoteltiin, kun odotettiin sitä luvattua sadetta. No ei tullut, muutama hassu pisara, kun ajeltiin tuolta naapuri kirkonkylältä mutkan kautta kotiin. Pyh. Se siitä sateesta.
   Vaan ei musta olisi mihinkään ollutkaan. Varvas on oikeasti kipeä.

   Poista
 3. Sometta - ja ilman sähköä, se olikin aivan ihanaa!! Huolettoman letkeää...
  Aikaa riitti hyvin nautiskeluun ympäristöstä ja ihmisistä...
  Joten kovasti täällä itsekin pohdin, että en haluaisi enää edes samaan palata... mutta toisaalta "tämä naputtelu" on tuonut elämääni myös ihania ihmisiä - SINUTkin, joten en luovu... ihanaa on tuntojaan jatkossakin kirjoitella.... mutta sen instan suhteen luovutan, se kiukuttelee koko ajan... face sentään kaverini ja "päiväkirjani" - se jopa muistaa menneet vuodet paremmin kuin itse ja muistuttelee niistä tuon tuosta...
  Blogikin voisi muistutella, heh heh...

  Afrikassa oli paljon heinäsirkkoja, hienon värisiä liilojakin... mutta kännylläni sai huonoja makrokuvia ja isompaa kameraa ei voinut (jaksanut) raahata, kun oli tärkeämpääkin kannettavaa...

  Meidän piha kasvoi oikeasti jotain koiranputken näköistä, kun kotiuduimme - siis todellakin luonnontilassa... ukkokulta sai kyllä eilen ahkeroinnillaan kauniin vihreäksi, kun sai sammaleen esiin, hih... olemmekohan naapuruston kauhu pihoinemme - hienotunteisia ovat, kun eivät huomauttele!! Tsemppiä pihaurakkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sometta ja sähköttä - pärjää varmasti loistavasti.
   Sähköön on niin tottunut, että sen puuttumiseen tottuminen voisi viedä aikaa; jos ei muuten niin puhelinta kaipaa aina sen verran, että ainakin kuvittelee tarvitsevansa sitä avun soittamiseen ja yhteydenpitoon tärkeisiin (=läheisiin) ihmisiin.

   Tuosta päivityksestä jäi facen osuus näköjään pois: eli lopetin myös face -tilin. Samat ystävät löytyy sieltä instasta ja täältä blogistaniasta eli kuulumiset tulee vaihdettua - ei sielläkään ihmiset enää asioitaan päivitä sen enempää kuin täällä tai instassakaan. Hyvin pysyn ystävien asioista ajan tasalla 😍 Ja aina on lisäksi puhelin ja siinä perinteisten tekstiviestien lisäksi whatsapp.

   Ihanaa, sammalpiha! Sellaisen me haluaisimme. Meille mahtuisi kyllä sammaleinen piha, pörriäisille niitty ja vähän kukkapenkkejä ja tarvittaessa kasvimaatakin, jos joku hoitaisi...

   Poista
 4. Palsami on kyllä sitkeä hävitettävä, ja haisee ällöttävälle. Saa monta vuotta tehdä töitä, ettei niitä enää löydy salaa kukkimasta muiden seasta. Toiset vannoo niittämisen nimeen (ennen kukintaa tai ainakin ennen siementämistä) ja toiset (niinku mie) nyppii yksitellen ja polttaa.

  On FB:ssä joitain ryhmiä, joissa ei riidellä. Ainakaan paljoo. Esimerkiksi "Kasvien tunnistusta", "Huonojen karttojen terapiakerho" ja "Kivien ystävät" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ensi kesänä/keväänä suuret talkoot, ennen kuin palsami alkaa kukkia, siihen asti nypin yksitellen vain tuolta alppiruusun juurelta, jonne se kuvittelee pääsevänsä levittäytymään. Ei onnistu.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)